Moet ik voor mijn pensioen naar Californië verhuizen?

Inhoudsopgave:

Moet ik voor mijn pensioen naar Californië verhuizen?
Moet ik voor mijn pensioen naar Californië verhuizen?
Anonim
Paar fietsen aan het strand
Paar fietsen aan het strand

Californië staat doorgaans niet hoog op de lijsten van de beste staten om met pensioen te gaan. Hoewel het weer doorgaans aangenaam en consistent is en de culturele scene divers en ruim is, zijn de kosten van levensonderhoud en de belastingheffing op het pensioeninkomen – met uitzondering van de sociale zekerheid – voldoende om sommige gepensioneerden weg te houden.

Gezondheidszorg

Gezondheidszorg zou een grote factor moeten zijn bij het overwegen van een verhuizing als senior. Californië heeft honderden ziekenhuizen, maar heeft moeite om aan de vraag naar hoogwaardige gezondheidszorg te voldoen.

Positieven in de gezondheidszorg

Californië belandde op de derde plek op de Forbes-lijst van beste staten om oud te worden (gelijk aan Oregon) voor de algehele kwaliteit van leven. Hoewel Californië over het algemeen niet hoog scoort op de lijsten van staten met de beste gezondheidszorg, staat het ook niet laag. Volgens US News & World Report staat de staat feitelijk op nummer 1 voor volksgezondheid (gebaseerd op kindersterfte, zelfmoordcijfers, rokerscijfers en geestelijke gezondheid). Cannabis is in deze staat legaal voor zowel recreatief als medicinaal gebruik - iets wat sommige senioren effectief vinden tegen pijntjes en kwalen zonder schadelijke bijwerkingen.

Negatieve gezondheidszorg

Californië kampt met een tekort aan gekwalificeerde artsen voor patiënten met een lager inkomen, maar patiënten met een zeer hoog inkomen kunnen kiezen uit een aantal ultramoderne medische voorzieningen die grenzen aan chique. Medi-Cal, het Medicaid-programma van de staat, wordt slechts door ongeveer de helft van de praktiserende artsen in de staat geaccepteerd. Er komen veel berichten binnen over Medi-Cal-patiënten die slecht worden behandeld door medisch personeel, en het programma is over het algemeen doorspekt met schandalen en controverses.

Kosten van levensonderhoud

De kosten van levensonderhoud kunnen variëren van provincie tot provincie binnen de staat, maar de staat als geheel heeft vrij hoge kosten van levensonderhoud. Uit de United Way blijkt dat 1 op de 3 senioren in Californië moeite heeft om in de basisbehoeften te voorzien. Het aantal dakloze senioren in Californië neemt toe. Californië staat op de 49e plaats in de lijst van beste staten wat betreft betaalbaarheid. Alle gegevens wijzen erop dat Californië geen goede staat is voor senioren die van een vast inkomen moeten leven, of voor mensen die het financieel moeilijk hebben.

Staatsbelastingen

Hoewel Californië geen inkomsten uit de sociale zekerheid belast, belast het wel andere pensioeninkomsten. De omzetbelasting, inkomstenbelasting en onroerendgoedbelasting in Californië behoren tot de hoogste in de Verenigde Staten.

Transport

Hoewel de staat voldoende mogelijkheden voor openbaar vervoer biedt, kan het bezitten van een voertuig in de staat onbetaalbaar worden, vooral als je vanuit een andere staat verhuist. Californië heeft ongelooflijk strenge emissieregels, dus het kan duur en moeilijk zijn om een voertuig van buiten de staat goedgekeurd te krijgen voor gebruik in de staat. De gasprijzen zijn doorgaans hoger dan elders in het land.

Omgeving Californië

Het klimaat van Californië hangt grotendeels af van de locatie binnen de staat; woestijngebieden kunnen behoorlijk warm worden, terwijl de bergachtige gebieden in de winter onderhevig zijn aan sneeuw. Californië maakte in 2017 officieel een einde aan de jarenlange droogte, maar smog en de algehele luchtkwaliteit/vervuiling blijven een probleem.

Natuur en verkenning

Californië beschikt over een divers ecosysteem van oceanen, woestijnen, berggebieden, meren en meer. Wandelpaden zijn er in overvloed en er zijn voldoende mogelijkheden om tijd buitenshuis door te brengen. Kamperen is een populair tijdverdrijf in de staat, net als erop uit trekken en de natuur verkennen. Als u hoopt te genieten van een pensioen vol tijd doorbrengen in de natuur, is Californië een goede optie.

Cultureel klimaat

Californië staat bekend als liberaal en progressief, hoewel dit niet helemaal waar is voor alle delen van de staat. Er zijn enkele provincies die beslist conservatief zijn. Als geheel verdedigt deze staat echter gelijkheid en bestrijdt hij discriminatie. Diversiteit wordt gevierd - Californië heeft een indrukwekkend diverse bevolking.

Entertainmentopties

Afhankelijk van welk gebied in Californië je kiest om je te vestigen, kun je misschien genieten van entertainmentopties van wereldklasse, zoals concerten, theater en meer. Er zijn talloze kunstmusea verspreid over de staat en films die anders in andere delen van het land als 'beperkte uitgave' zouden worden beschouwd, zijn gemakkelijk te vinden in de meer bevolkte gebieden van Californië. De diversiteit van de staat resulteert in ruime keuzemogelijkheden om uit eten te gaan met verschillende culturele keukens.

Een mooi pensioen

Californië is een prachtige staat, maar door de hoge kosten van levensonderhoud kan het een slechte keuze zijn om met pensioen te gaan. Aan de andere kant, als u over voldoende pensioeninkomen en spaargeld beschikt, kunt u wellicht in uw gouden jaren van deze cultureel diverse staat genieten. De waarheid is dat Californië een andere staat is voor de rijken dan voor degenen die het financieel moeilijk hebben.

Aanbevolen: