Moet de middelbare school pauze hebben?

Inhoudsopgave:

Moet de middelbare school pauze hebben?
Moet de middelbare school pauze hebben?
Anonim
Studenten doen hun huiswerk in de buurt van zonnige speeltuin
Studenten doen hun huiswerk in de buurt van zonnige speeltuin

Een van de meest besproken onderwijskwesties op dit moment is de vraag of er een pauze op de middelbare school moet komen. Terwijl de ene kant wijst op het stijgende percentage zwaarlijvigheid onder de hedendaagse jeugd als reden om dit te behouden, wijst de andere kant op het feit dat het Amerikaanse onderwijssysteem achterloopt op veel andere landen.

Het debat over pauzes op middelbare scholen

De middelbare school werd pas in de jaren zestig en zeventig een schooltype in de VS. Gedurende deze tijd ontstond er een poging om de verschillen in ontwikkeling tussen oudere kinderen en tieners te erkennen. Naarmate kinderen ouder werden, richtte hun opleiding zich meer op de voorbereiding op de volwassenheid, wat minder pauzes en meer werk betekende.

Regelgeving en statistieken

De beslissing om pauze te houden ligt nog steeds bij de directeur of het bestuur van de school, maar je ziet vaak een afname van de pauze naarmate kinderen ouder worden. Om deze daling van de dagelijkse vrije tijd te illustreren wijst het Benefits of Recess-rapport erop dat 90 procent van de scholen dagelijkse pauze aanbiedt aan leerlingen van het vijfde leerjaar, maar slechts 35 procent dit aanbiedt aan leerlingen van het zesde leerjaar. De pauze op de middelbare school omvat fysieke activiteit tijdens verkenningsprogramma's, pauzes halverwege de ochtend, intramurale activiteiten tijdens de lunch of gezondheids- en fitnessclubs.

Het Shape of the Nation-rapport uit 2016 van de Society of He alth and Physical Educators (SHAPE America) geeft een momentopname van hoe de pauze in de VS eruit ziet voor adolescenten.

  • 15 staten hebben een vereiste minimale hoeveelheid tijd die middelbare scholieren of middelbare scholieren aan lichamelijke opvoeding moeten besteden.
  • 87 procent van de ouders van middelbare en middelbare scholieren ondersteunt de vereisten voor lichamelijke activiteit op scholen.
  • Van de scholen uit de 35 staten die hebben gereageerd, heeft geen enkele een pauze in lichamelijke activiteit nodig voor de middelbare school of de middelbare school.
  • Slechts 25 procent van de staten vereist een wekelijkse minimale hoeveelheid fysieke activiteitstijd voor dit niveau.

Waarom tegenstanders zeggen dat een pauze op de middelbare school niet nodig is

Er zijn meer dan een paar factoren die sommige docenten ertoe hebben gebracht te geloven dat pauze geen noodzaak is.

Onderwijsnormen

Toen de trend om de pauze af te schaffen zich voor het eerst begon te ontwikkelen, was dit een reactie op de internationale concurrentie. In 1983 publiceerde Charles Doyle een rapport met de titel A Nation at Risk. Daarin benadrukte hij de vele manieren waarop studenten uit de Verenigde Staten tekortschieten in vergelijking met hun internationale tegenhangers. In andere landen is het concept van vrije tijd tijdens een schooldag vreemd. Scholen in andere delen van de wereld zijn meer dagen per jaar in les, meer uren per dag, met strakkere schema's.

De logische conclusie was dat Amerikaanse studenten niet genoeg tijd op school doorbrachten die gericht was op leren. Het rapport riep op tot gestandaardiseerde tests en zette studenten en docenten onder druk om te presteren, wat betekende dat er meer tijd moest worden besteed aan het leren en voorbereiden van de tests. Veel voorstanders van mondiale academische concurrentie houden zich vandaag aan dit argument en suggereren dat Amerikaanse scholen de plicht hebben om studenten op te leiden volgens hoge normen die hen zullen voorbereiden om professioneel te concurreren op de wereldmarkt.

middelbare scholieren die prijslinten dragen op de wetenschapsbeurs
middelbare scholieren die prijslinten dragen op de wetenschapsbeurs

Schoolbudgetten

De schoolbudgetten zijn krap, maar tijdens de pauze zijn toezicht en apparatuur nodig. Voor veel scholen maken slechte uitrusting of gebrek aan schoolpersoneel optionele programma's zoals pauze onmogelijk. Scholen die moeite hebben om boeken en lesmateriaal te betalen of die te maken hebben met verslechterende gebouwen zouden het beter kunnen doen zonder de druk om pauzes in te lassen, terwijl ze nauwelijks effectief onderwijs kunnen bieden. Speeltuinen, velden, gymzalen, spelletjes, sportuitrusting en pauzemonitors kosten allemaal geld dat veel scholen gewoon niet hebben. Als er financiering beschikbaar is, vinden sommigen dat deze zich moet concentreren op leeromgevingen en materialen, en niet op speelgoed.

De Pro-Recess-beweging

Het idee om de pauze te sparen kreeg grote publiciteit in 2006 toen Cartoon Network in samenwerking met de National Parent and Teacher's Association een campagne lanceerde onder de naam Rescuing Recess. Het belangrijkste doel was het bevorderen van schriftelijk beleid op lokaal en staatsniveau dat de pauze voor studenten tot en met het zesde leerjaar beschermt. In het Benefits of Recess-rapport wordt uitgelegd hoe deze beweging richting pauze voor middelbare scholieren in 2011 op stoom kwam toen Chicago Public Schools het eerste grote stadsdistrict werd dat aankondigde dat de pauze een dagelijkse vereiste werd op de middelbare school.

Fysieke voordelen

Ongeveer 30 procent van de kinderen van 10 tot 17 jaar in de VS heeft obesitas of overgewicht. Een deel van deze kwestie heeft betrekking op voedselkeuzes en een deel ervan heeft betrekking op fysieke inactiviteit. Bovendien deelt het Shape of the Nation Report uitgebreid onderzoek dat fysieke activiteit bij adolescenten aantoont:

  • Bevordert groei en ontwikkeling
  • Helpt chronische ziekten bij volwassenen te voorkomen
  • Verbetert de gezondheid van de botten en de spierconditie
Studenten springen en spelen basketbal in de gymles
Studenten springen en spelen basketbal in de gymles

Emotionele en gedragsmatige voordelen van een pauze op de middelbare school

Susan Meyer, directeur van Meads Mill Middle School, suggereert: "Middelbare schoolkinderen hebben net als volwassenen tijd nodig om te ontspannen en na te denken." Ze maakt gebruik van oudervrijwilligers en tijd tijdens de lunchperiode voor de pauze, waardoor ouders contact kunnen maken met hun kinderen en de school, terwijl kinderen een pauze krijgen en de kans krijgen om steun van hun vrienden te vinden.

Het bevorderen van het concept van zelfzorg door mentale pauzes te nemen en sociale tijd aan te moedigen, kan voordelen hebben voor de emotionele gezondheid en het gedrag van een tiener op school. Na het herstel van de pauze voor middelbare scholieren zag de International Christian School Uijongbu (ICSU) in één jaar tijd een aanzienlijke daling van het aantal aanhoudingen.

Cognitieve voordelen van pauze op de middelbare school

De American Academy of Pediatrics beveelt 60 minuten matige tot krachtige activiteit per dag aan voor alle kinderen, inclusief adolescenten. Deze deskundige artsen zeggen: "Cognitieve verwerking en academische prestaties zijn afhankelijk van regelmatige pauzes van geconcentreerd klassikaal werk." De meest effectieve pauzes zijn frequent en lang genoeg om een mentale decompressie mogelijk te maken.

De plausibiliteit van de pauze op de middelbare school

Onderzoekers, beleidsmakers, scholen, studenten en ouders komen samen om hun mening te geven over dit debat, gewapend met actueel onderzoek en theorieën. Hoewel er van beide kanten sterke argumenten zijn, is er meer onderzoek nodig specifiek naar de pauzes op de middelbare school.

Aanbevolen: