Betonnen muren op verschillende prachtige manieren decoreren

Inhoudsopgave:

Betonnen muren op verschillende prachtige manieren decoreren
Betonnen muren op verschillende prachtige manieren decoreren
Anonim
geschilderde betonnen muur
geschilderde betonnen muur

Interieurdecoratie: betonnen muren kunnen op veel verschillende en verbluffende manieren worden gedecoreerd. Ontdek hoe mooi een betonnen muur kan zijn.

Verf

Je kunt het uiterlijk van een gewone betonnen muur veranderen door deze te schilderen. Als dit de optie is die u kiest, is het belangrijk om eerst het beton voor te bereiden. Dit heet afwerking. Zodra het beton klaar is, moet u beslissen welk type verf u wilt gebruiken.

Het beton afdichten

Beton is een poreuze substantie, zelfs als het droogt en uithardt. Om te voorkomen dat beton water opneemt, moet je het beton goed afdichten. Dit is de eerste stap in het afwerkingsproces. Er zijn drie opties voor het afdichten van beton:

  • Urethaanafdichtingen - Gebruikt voor betonnen keukenmuren. Het is krasbestendig, maar doet het niet goed in zonlicht
  • Acrylafdichtingsmiddelen - Minder duur dan urethaan en beter geschikt voor buiten, hoewel iets minder bestand tegen vocht
  • Wax - Wordt gebruikt als alternatief voor urethaan of acryl, maar is moeilijker aan te brengen omdat er meerdere lagen nodig zijn

Stap één

Het aanbrengen van de sealer lijkt sterk op het schilderen van de muur. Zorg er, net als bij het voorbereiden van het schilderen, voor dat de muur schoon is. Gebruik vervolgens een verfroller om de muur dun te bedekken. Zodra de eerste laag droog is, kunt u een tweede laag aanbrengen

Stap twee

De tweede stap in het afwerkingsproces omvat het aanbrengen van een of twee lagen primer. Gebruik een primer op oliebasis en herhaal hetzelfde proces als voor de sealer. Voeg indien nodig een tweede laag toe.

Verfopties voor een betonnen muur

Zodra de afwerking is voltooid, is de muur eindelijk klaar om geschilderd te worden. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het gebruik van verfsoorten. Er zijn voor- en nadelen aan elk type.

Latex

Latex is een verf op waterbasis en het goedkoopste type. Het is absoluut de gemakkelijkste verf om op een betonnen muur aan te brengen, maar hij is niet zo duurzaam als andere soorten verf. Latex is beter voor nieuw beton omdat het vocht doorlaat. Kies een latexverf die speciaal gemaakt is voor beton. Vergeet niet om beton pas te schilderen als het minstens 28 dagen oud is.

Op olie gebaseerd

Verf op oliebasis is duurzamer dan latexverf, omdat deze harder droogt. Het is moeilijker op te ruimen omdat je terpentine moet gebruiken om het af te breken. Bij het gebruik van verf op oliebasis is een goede ventilatie nodig vanwege de sterke geur. Het beste resultaat krijgt u door een primer op oliebasis te gebruiken die zich daadwerkelijk hecht aan het beton. Zoek naar een verf op oliebasis die is samengesteld voor beton.

Epoxy

De duurste optie is epoxyverf. Het aanbrengen van epoxyverf op beton bestaat uit twee stappen, omdat epoxy een combinatie is van een vloeibare hars en een verharder. Bij goede ventilatie hecht dit type verf beter aan het beton dan welke andere verf dan ook. Epoxyverf is ingewikkelder aan te brengen en moeilijker schoon te maken. Het is echter veruit de meest duurzame en misschien wel de beste verfsoort voor een volledige dekking van beton. Zorg ervoor dat u het juiste type betonepoxyverf koopt. De ene formule is ontworpen voor vloeren en de andere is ontworpen voor muren. De muurformule heeft een speciaal additief dat ervoor zorgt dat de verf niet van de muur glijdt.

Betonvlek

Het verschil tussen het schilderen van beton en het beitsen van beton is dat verf op beton zit, terwijl een vlek het beton kleurt door in het materiaal te trekken. Zodra beton is gekleurd, is de kleur permanent. Als u besluit een betonnen muur te beitsen, kies dan zorgvuldig de kleur. Je kunt het niet veranderen door opnieuw te kleuren en je kunt fouten niet echt herstellen met vlekken. Het wordt aanbevolen om uw beton door een professional te laten beitsen.

Binnenhuisdecoratie: betonnen muren - overlays

Betonmuuroverlays voor verticale oppervlakken zijn de nieuwste techniek voor het toevoegen van een dramatische afwerking aan gewone betonnen muren. Een nieuw materiaal, Flex-C-Ment genaamd, wordt rechtstreeks op de gegronde verticale muur aangebracht. Het is een dik materiaal waarmee prachtige natuursteen- of rotstexturen kunnen worden gecreëerd. Flex-C-Ment kan 7,5 cm of meer worden uitgebouwd en is brandwerend, weerbestendig en waterdicht. De steenpatronen kunnen in elke maat en vorm gemaakt worden. Flex-C-Ment is 20% tot 40% goedkoper te plaatsen dan vervaardigde steen. Deze optie zal uw betonnen muur volledig transformeren.

Bekijk de vele voorbeelden van betonnen muuroverlays. Binnendecoratie van betonnen muren met behulp van overlays is een geweldige look die ook geschikt is voor buitendecoratie.

Aanbevolen: