Sjablonen voor houten bordspellen om zelfgemaakt plezier af te drukken

Inhoudsopgave:

Sjablonen voor houten bordspellen om zelfgemaakt plezier af te drukken
Sjablonen voor houten bordspellen om zelfgemaakt plezier af te drukken
Anonim
handgemaakt houten dambord
handgemaakt houten dambord

Het maken van een houten bordspel is misschien niet goedkoper dan spellen die direct in de winkel verkrijgbaar zijn, maar de voldoening van het maken van een nieuw familiestuk is van onschatbare waarde. Probeer deze geweldige bordspelsjablonen en je bent klaar voor een unieke spelletjesavond.

Je eigen erfenis maken

Nieuwere bordspellen zijn in de loop der jaren uitgebreider geworden. Met zoveel regels en meerdere onderdelen die het werk in de war brengen, zijn bordspellen bijna meer een baan dan een informele bezigheid geworden. In tegenstelling tot nieuwere trends is simpel het beste bij het maken van je bordspel, omdat het doel is om tijd door te brengen met je gezin en niet om hout te hakken in de garage.

Alle volgende printables gaan uit van het gebruik van centen, golftees en zelfs snoepjes in plaats van uitvoerig gesneden tokens. Het is niet leuk om ingewikkelde stukken te maken om ze kwijt te raken, en in tegenstelling tot de oude gamers staan dobbelstenen niet centraal. Als je hulp nodig hebt bij het downloaden van de printables, gebruik dan deze handleiding voor Adobe printables.

Cribbage

Een cribbagebord creëert een spoor waar kleine pinnen doorheen kunnen navigeren terwijl je punten telt met standaard speelkaarten. Twee series kaartspel leiden je door de obstakels naar de finish. Deze geweldige tutorial laat je de basisprincipes van cribbage zien, maar je zult pas vaardig worden als je tegen doorgewinterde cribbage speelt.

Cribbage afdrukbaar

Deze cribbage-afdruk maakt gebruik van een achtbaanspeeltuin om een beetje nostalgie aan je spel toe te voegen. Het ontwerp volgt niet helemaal de standaard 121 gaten voor een cribbageboard, maar dat maakt het alleen maar leuker! Als je geen standaard cribbage-pinnetjes hebt, kun je altijd tandenstokers gebruiken, maar pas op dat ze niet afbreken in de gaten.

Checkers

Checkers is een leuke denkactiviteit voor alle leeftijden, en met dit eenvoudige ontwerp zijn munten een geweldig checker-stuk. Ze vinden is gemakkelijk geld! Zorg ervoor dat u opnieuw kennis maakt met de damregels voordat u gaat spelen.

Checkers afdrukbaar

Het is moeilijk om perfecte vierkanten voor een bord te snijden, maar met een set voorgesneden houten vierkanten van 2,5 cm kun je een uitsparing in elk bord maken door de bijgevoegde afdruk op schaal te volgen en de stukken in de opening te lijmen. Beits de helft van de vierkanten voordat je ze in het patroon lijmt, en je hebt een perfect schaakbord voor je spel. Gebruik munten voor de schijven (koppen voor rood), en je zult nooit een tekort aan schijven tegenkomen, waar je ook bent.

Triangle Peg-spel

Iedereen heeft dit beruchte spel ooit in zijn leven gespeeld. Dit eenvoudige spel daagt één speler uit om diagonaal over pinnen te springen en elk van de 14 pinnen te verwijderen totdat er nog maar één overblijft. Je kunt het driehoekige patroon binnen enkele minuten in elk houten oppervlak boren en vrienden en familie urenlang vermaken terwijl ze over pinnen springen om te proberen de score van de ander te overtreffen.

Triangle Peg afdrukbaar

De bedrukbare driehoekige pin heeft gaten op perfecte afstand, zodat hij bovenop elk houten oppervlak kan liggen. Markeer elk gaatje met een pons door het papier. Boor voor elke markering een gat van een halve centimeter diep, pak 14 golftees en je bent klaar om te spelen.

Mancala

Dit spel uit de zesde eeuw wordt gespeeld met behulp van divots in de grond, zand of een stuk hout. Het gebruikt stenen, zaden of gedroogde bonen als reizigers. De reizigers worden vervolgens rond het kleine bord "gezaaid" in een poging de zaden van je tegenstander te vangen of ze niet meer te laten spelen, waarbij de tegenstander dan verspeelt. Het is gemakkelijk om mancala te leren, maar spelen is in veel delen van de wereld anders. Sommige versies zijn vernoemd naar het gebied dat ze vertegenwoordigen.

Mancala afdrukbaar

Mancala-regels zijn gemakkelijk te leren, en het printbare bord helpt je om het spel thuis te maken. Je kunt kleine snoepjes gebruiken in plaats van stenen, gedroogde bonen of zaden om het vangen van de reizigers van je tegenstander winstgevender te maken.

Gezinstijd creëren

Alle bordspellen brengen het gezin samen, en samenwerken met meerdere spelers in een spel voor twee spelers zal de samenhang vergroten en voor een beetje vriendschappelijke concurrentie zorgen. Dus pak je bovenfrees, boormachine en ander bouwmateriaal en maak iets waar het hele gezin van zal genieten.

Aanbevolen: