Wasserette-etiquette: basisregels & Lastige vragen

Inhoudsopgave:

Wasserette-etiquette: basisregels & Lastige vragen
Wasserette-etiquette: basisregels & Lastige vragen
Anonim
vrouw bij wasserette
vrouw bij wasserette

De wetten van de wasserette-etiquette zijn niet eenduidig, maar u moet uw gezond verstand en beleefdheid jegens anderen gebruiken wanneer u de wasserette gebruikt om uw kleding te wassen. Iedereen heeft haast en niemand gebruikt graag de wasserette; Door een paar onuitgesproken regels voor wasetiquette te volgen, kunt u er echter een prettige ervaring van maken voor u en anderen.

1. Wees klaar voor het wassen

Als je bij de wasserette komt, moet je klaar zijn om je kleding erin te gooien.

  • Scheid uw witte, gekleurde en delicate kleding voordat u naar de wasserette gaat.
  • Zorg ervoor dat je al je benodigdheden bij je hebt: wasmiddel, droogvellen, wasverzachter, enz..

2. Laat uw kleding niet onbeheerd achter

Het is belangrijk om je kleding niet onbeheerd achter te laten. U hoeft niet te kijken hoe uw wasgoed het was- of droogprogramma doorloopt. Als u echter boodschappen gaat doen of een stevige wandeling gaat maken, kunt u het beste een timer op uw telefoon instellen voor de duur van de cyclus. Waarom? Omdat anderen die machines moeten gebruiken. Je kleding wordt waarschijnlijk uitgetrokken door iemand die ze nodig heeft.

3. Wees geduldig

Het is essentieel om geduld te hebben als de kleding van iemand anders in een machine zit waarop je hebt gewacht om deze te gebruiken. Iedereen raakt echter in de war. Daarom mag u op het moment dat de cyclus eindigt de kleding van die persoon niet uit de machine gooien. In plaats daarvan is het gebruikelijk om ze maximaal 10 minuten de tijd te geven om hun kleding uit de machine te halen. Als de eigenaar niet komt opdagen, verplaats de kleding dan voorzichtig in een rollend karretje of op een schoon oppervlak om op de eigenaar te wachten.

  • Gooi hun kleding nooit op een vuil oppervlak.
  • Wees voorzichtig met de bezittingen van anderen.
  • Plaats hun kleding nooit in de droger!
vrouwen die wasgoed in wasmachines stoppen
vrouwen die wasgoed in wasmachines stoppen

4. Wees voorzichtig met machines

Aangezien dit niet jouw machines zijn, moet je voorzichtig zijn bij het toevoegen van wasmiddelen, bleekmiddel, enz. Het toevoegen van te veel zeep of bleekmiddel is niet alleen schadelijk voor de wasmachine, maar kan ook de kleding van de volgende persoon in de wasmachine beschadigen. lijn.

  • Meet wasverzachter, wasmiddel en wasverzachter zorgvuldig.
  • Controleer de zakken voor kleingeld of sieraden.
  • Overbelast machines niet.
  • Reinig het pluizenscherm als u klaar bent met de droger.

5. Toon respect

De wasserette en de mensen daarbinnen zijn er allemaal voor dezelfde service. Daarom wil je respect tonen voor het establishment en de mensen om je heen.

  • Staar niet naar de kleding van anderen. Iedereen heeft persoonlijke kleding die uit noodzaak in het openbaar wordt gewassen.
  • Eventueel gemorst materiaal opruimen.
  • Gooi je afval weg.
  • Houd kinderen bezig.
  • Gebruik een koptelefoon voor video's, muziek of podcasts.
  • Help indien mogelijk de mensen om u heen die problemen hebben met machines.
  • Wacht tot je kleding gewassen is om een droger te claimen.
  • Voorkom dat je meer ruimte in beslag neemt dan nodig is met portemonnees of jassen.
Jonge vrouw in een wasserette
Jonge vrouw in een wasserette

6. Vermijd eten of drinken

Wasruimtes zijn vuil. Niet alleen worden ze dagelijks door meerdere mensen gebruikt, maar ze staan ook vol met smerig wasgoed. Al die ziektekiemen zullen niet op magische wijze verdwijnen. Daarom zou je er misschien twee keer over na moeten denken om een beetje lunch weg te werken terwijl je kleding door het centrifugeren gaat.

7. Gesprekken aannemen naar buiten

Het is onvermijdelijk dat u een telefoontje krijgt terwijl u de was aan het doen bent. Wees echter hoffelijk tegenover anderen en neem het mee naar buiten. Iedereen zit bij de wasserette te wachten op hun kleding, maar ze willen niet naar je telefoontje luisteren.

De regels van de wassetiquette volgen

Als het gaat om de etiquette van de wasserette, gaat het erom respectvol te zijn tegenover de machines, mensen en het establishment om je heen. Zolang je dat onthoudt, kun je je kleren wassen in de wasserette in de tas.

Aanbevolen: