Voordelen van leeftijdsdiversiteit op de werkplek

Inhoudsopgave:

Voordelen van leeftijdsdiversiteit op de werkplek
Voordelen van leeftijdsdiversiteit op de werkplek
Anonim
volwassen vrouw op de werkplek
volwassen vrouw op de werkplek

Naarmate de levensduur toeneemt en de medische technologie voortschrijdt, is leeftijdsdiversiteit op de werkplek een steeds vaker voorkomend kenmerk van de gemiddelde werkomgeving. Hoewel er nog steeds gevallen van leeftijdsdiscriminatie voorkomen, ondanks wetten die dit tegengaan, beginnen veel werkgevers de voordelen in te zien van arbeidskrachten met een gemengde leeftijd. Werknemers profiteren ook op persoonlijk en sociaal vlak van de interactie tussen meerdere generaties op de hedendaagse werkplek.

Iedereen profiteert van leeftijdsdiversiteit op de werkplek

In de huidige, meer mondiale economie kunnen werkgevers veel winnen door leeftijdsdiversiteit op de werkplek aan te moedigen. Elk van de generaties brengt eigenschappen en attitudes met zich mee die van waarde zijn voor de werkplek, en elk van hen speelt een rol in het algemene, blijvende succes van een bedrijf.

Diversiteit aan vaardigheden en sterke punten

Het concurrentievermogen op de wereldmarkt wordt alleen vergroot door een personeelsbestand in stand te houden met uiteenlopende vaardigheden en sterke punten, met mensen die in staat zijn om in traditionele vormen te werken en die verder dan deze vormen kunnen kijken naar de moderne markt en technologische paradigma's. Oudere werknemers kunnen bestaande vaardigheden aan nieuwe werknemers aanleren, terwijl jongere werknemers nieuwe technologie aan oudere werknemers kunnen aanleren.

Blootstelling aan gevarieerd denken

Werknemers profiteren van leeftijdsdiversiteit op de werkplek, niet alleen wat betreft het potentieel om de productie te verbeteren door de leervaardigheden van de verschillende generaties collega's en supervisors, maar ook op persoonlijk, sociaal niveau. We hebben allemaal profijt van een leven lang leren, van blootstelling aan nieuwe ideeën en denkwijzen. Regelmatige interactie met de verschillende generaties in de beroepsbevolking kan zorgen voor frisheid en een dieper plezier en begrip van de verschillende generaties die we tegenkomen in het persoonlijke leven en het dagelijks leven.

Diverse senioren, meerdere generaties, meerdere werkvaardigheden en -stijlen

mannen bespreken zaken op het werk
mannen bespreken zaken op het werk

Hoewel de scheidslijnen tussen de specifieke generaties wat vaag en breed van opzet zijn, bestaan veel arbeidskrachten tegenwoordig uit vier redelijk verschillende groepen:

  • De Matures, ook wel Traditionalisten genoemd
  • De babyboomers
  • Generatie X
  • Generatie Y, door sommigen ook wel millennials genoemd

De vier generaties vertonen vaak verschillende houdingen en benaderingen ten aanzien van de omstandigheden en uitdagingen op de werkplek. Degenen die opgroeien tijdens de jaren van de Tweede Wereldoorlog hebben doorgaans een algemene kijk die aanzienlijk verschilt van degenen die opgroeien in de tijden van relatieve welvaart die degenen genieten die volwassen worden in bijvoorbeeld de jaren zestig of tachtig.

Rijpt

Onderzoekers hebben ontdekt dat degenen die de neiging hebben om in de volwassenheid te vervallen de neiging hebben om attitudes te vertonen die de werkwaarden weerspiegelen die gebruikelijk waren tijdens hun vormingsjaren en die essentieel waren om succesvol te zijn tijdens die moeilijke jaren van economische moeilijkheden en de wereldoorlog. Hiertoe behoren opoffering, plicht, uitgestelde bevrediging, loyaliteit, hard werken, respect voor autoriteit en conformiteit.

Babyboomers

Babyboomers deelden weliswaar een bepaalde mate van de waarde van hard werken van hun ouders, maar pasten zich niet aan de focus van de volwassenen op het welzijn van het geheel aan en stelden de bevrediging van het individu uit. De Boomers neigden meer naar onmiddellijke bevrediging en de vervulling van het zelf en zijn verlangens. De lessen van hun tijd leerden hen echter de waarde van communicatie en teaminspanningen, van persoonlijke ontwikkeling en een optimistische kijk.

Generatie X

Generatie X werd vaak aan zichzelf overgelaten, letterlijk of emotioneel, door ouders die hun pad naar zelfontplooiing in hun carrière en leven volgden. Ze zijn over het algemeen een zelfredzaam stel, bekwaam in zelfstandig werken en vertrouwd met moderne concepten, zoals raciale, gender- en seksuele diversiteit, en moderne technologieën.

Generatie Y/Millennials

Leden van Generatie Y betreden nu de arbeidsmarkt, opgevoed door ouders die vaak veel meer kindgericht zijn geweest dan hun eigen Baby Boomer-ouders. Deze werknemers hebben de neiging vertrouwen in zichzelf te hebben, blijk te geven van een hoge mate van comfort met diversiteit en technologie, en de concepten van hun volwassen voorganger over burgerplicht en sociale verantwoordelijkheid te delen, zij het met een moderne, mondiale twist. Een ander Millennial-kenmerk is het gebruik van de nieuwste en beste moderne technologieën en een kleinere scheiding tussen werktijd en privétijd.

Een veranderende wereld heeft invloed op de moderne werkplek

De wereld verandert snel, en dit dwingt de moderne werkplek ook om praktijken aan te passen. De oudere generatie van vandaag is actiever en fitter dan ooit tevoren, leeft langer en gezonder en blijft werken tot ver in wat ooit de standaard pensioentijd was. Economische veranderingen hebben ook tot deze verlenging van de arbeidsjaren bijgedragen. Leeftijdsdiversiteit op de werkvloer is iets waarvan we kunnen verwachten dat we er nog jaren profijt van zullen hebben.

Aanbevolen: