22 muggenafstotende planten om uw tuin te beschermen & Tuin

Inhoudsopgave:

22 muggenafstotende planten om uw tuin te beschermen & Tuin
22 muggenafstotende planten om uw tuin te beschermen & Tuin
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Het echte zomerse verdriet komt voort uit het feit dat een seizoen vol vakanties en zonneschijn gepaard gaat met muggen. Als u in een warm en nat klimaat leeft, heeft u waarschijnlijk een wekelijks abonnement op insectenspray. Maar we denken er niet altijd aan dat we onszelf moeten bedekken of bedekken voordat we een voet naar buiten zetten. Gooi de DEET weg en kweek in plaats daarvan een paar van deze muggenafstotende planten.

Alliums

Afbeelding
Afbeelding

Alliums zijn bollen die uitgroeien tot leuke stekelige paarse balletjes. Deze voorjaarsbloeiende planten doen het goed in de volle zon en kunnen zowel in de herfst als in de lente worden geplant. Maar als je wilt dat ze bloeien vlak voordat de muggen aankloppen, plant ze dan in de herfst. Ze zijn behoorlijk veerkrachtig en kunnen in het grootste deel van de VS worden geplant

Amerikaanse schoonheidsbes

Afbeelding
Afbeelding

Deze wilde struiken hebben een naam die past bij een fee en zijn geweldige muggenafstotende planten. Zonder snoeien kunnen American Beautyberries enorm groeien; we hebben het over 9' lang. Op hun stengels groeien prachtige paarse bessen waar vogels en herten dol op zijn. Ze zijn behoorlijk winterhard en kunnen zowel koele als warme temperaturen verdragen. Zorg er wel voor dat je ze op een plek plant waar ze wat schaduw krijgen en vergeet niet ze vochtig te houden.

Ageratum

Afbeelding
Afbeelding

Als je in je omgeving maar een klein beetje last hebt van muggen, dan zijn ageratum, ook wel flossbloemplanten genoemd, aantrekkelijke muggenafstotende planten die je aan een tuin kunt toevoegen. Ze zijn niet zo krachtig als insectenwerend middel als sommige planten op deze lijst, maar ze bevatten wel de insectenhatende stof coumarine.

Omdat deze stekelige blauwe, zonaanbiddelijke bloemen gemakkelijk te verzorgen zijn, zullen ze het zelfs voor de meest beginnende tuinman goed doen. Voor een maximaal afstotend effect kun je een deel van de bladeren en stengels van de plant pletten en ze rond de plekken wrijven die je wilt beschermen.

Basilicum

Afbeelding
Afbeelding

Wie wist dat een kruid dat zoveel gerechten definieert, ook zou helpen je huid te beschermen? Basilicum is een geweldige muggenafstotende plant. Mensen houden van de geur, maar de bloedzuigers haten het. Omdat ze tropisch zijn, gedijen deze planten het beste in een echt warm klimaat en hebben ze veel vocht nodig. Bescherm je honger en je tuin door wat basilicum te planten.

Catmint

Afbeelding
Afbeelding

Niet te verwarren met de favoriete plant van elke kat: kattenmunt is een verwante plant die kleine bloemen met twee lippen bloeit. Wat ze zo goed maakt in het weghouden van muggen zijn hun bladeren, die een muntachtige geur afgeven als ze geïrriteerd zijn. Deze droogtetolerante vaste planten kunnen dus muggen op afstand houden, maar als je een paar van hun bladeren verplettert als je buiten zit of speelt, doen ze dubbel werk als het gaat om het maken van een muggenbarrière.

Kattenkruid

Afbeelding
Afbeelding

Je katten zullen je bedanken door je niet om 3 uur 's nachts wakker te maken en dingen omver te gooien als je wat kattenkruid plant. De grap is met hen bedoeld, omdat je het niet doet om de katachtige goden die in je huis wonen te plezieren, maar om te voorkomen dat de muggen je irriteren. Je kunt je kattenkruid in de lente planten in voedselrijke grond, en zorg ervoor dat ze op een zonnige plek staan.

Catnip werkt net als kattenkruid, omdat de bladeren de krachtige chemische stof bevatten waar muggen niet van houden. Wrijf een paar bladeren in en verdeel de olie over jezelf als je buiten blijft om de insecten echt weg te houden.

Citronellagras

Afbeelding
Afbeelding

Gaat eens raden hoe citronellagras ruikt, alleen al op basis van de naam. Als je citrus zei, geef jezelf dan een schouderklopje. Deze volumineuze planten met kleine blaadjes die als een puntig punkkapsel uit de basis ontspruiten, kunnen in het voorjaar worden geplant nadat de vorst eindelijk is verdwenen. Net als bij veel andere planten wrijf je de olie van de bladeren op je huid als een natuurlijk muggenafschrikmiddel.

Eucalyptus

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel wilde eucalyptusbomen enorm kunnen worden, nemen de eenjarige planten die je kweekt om muggen te helpen afweren, veel minder onroerend goed in beslag. Naast dat je tuin heerlijk ruikt, werken de oliën van de plant ook om muggen af te weren.

Als je echter eucalyptus gaat planten, begin dan met het binnen zaaien en verplant ze vervolgens naar buiten, omdat het moeilijk is om ze uit zaden te kweken. Ze houden ook van wat zonlicht, dus plant ze op een plek waar ze van de zon kunnen genieten.

Venkel

Afbeelding
Afbeelding

Venkel is een bolgroente die lijkt op een overgroeide knoflook met ruig haar. Zowel de bollen als de bladeren zijn te gebruiken in diverse gerechten en zijn dus een plant met dubbele werking. Plant ze aan het einde van het vorstseizoen en je krijgt heerlijke planten met oliën die de muggen op afstand houden.

Knoflook

Afbeelding
Afbeelding

Knoflook is een perfect klein plantje om in je tuin te zetten, omdat het zo culinair veelzijdig is, en het muggen naar de stoep schopt. Je moet je afvragen: is dat waar de ‘bloedzuigers haten knoflook’-mythe vandaan kwam? Hoe dan ook, knoflook - die tot het alliumgeslacht behoort dat al op deze lijst staat - is een prachtig eenjarig gewas om in oktober te planten en het hele jaar door te oogsten.

Lantana Camara

Afbeelding
Afbeelding

Lantana Camara is een tropische plant die veel zonlicht nodig heeft, en als ze geworteld is, zijn ze bestand tegen droogte. Het beste deel van deze gemakkelijk te kweken planten zijn de cartoonachtige, heldere bloemen. We hebben het over neonroze en geel.

Naast hun levendige bloemen werkt Lantana Camara goed om muggen weg te houden. Houd de planten buiten je tuin en gebruik de oliën van de bloemen om je huid te beschermen.

Lavendel

Afbeelding
Afbeelding

Lavendel is een beest als het gaat om het afweren van muggen. Je kunt de iconische en rustgevende geur bedanken. In tegenstelling tot 99% van de mensen haten muggen de geur en de oliën die van de bloemen afkomen. Deze hoge paarse planten werken het beste om muggen af te weren als ze zijn gedroogd en geplet. Je kunt ze dus op een zonnige plek planten als de vorst voorbij is, en de stengels gebruiken als ze uitdrogen, of er een paar afsnijden en zelf drogen.

Citroenmelisse

Afbeelding
Afbeelding

Zoals de naam al doet vermoeden, is citroenmelisse een groene plant die een vage citroenachtige muntgeur afgeeft. Uiteraard lijken ze op muntplanten omdat ze deel uitmaken van de muntfamilie. Het is een nogal klein kruid en mag pas worden geplant als alle kansen op vorst verdwenen zijn. Plant ze in halfschaduw. Het zijn de oliën en geuren die muggen op afstand houden. En als je een theedrinker bent, kun je de bladeren de hele zomer gebruiken om nieuwe dranken te zetten.

Citroentijm

Afbeelding
Afbeelding

Een ander muggenafstotend kruid dat je aan je tuin kunt toevoegen is citroentijm. Met een citrusachtig aroma heeft deze kleine plant veel zonlicht nodig en gedijt goed in gemiddelde, droge grond. Oogst het vanwege de geneeskrachtige of culinaire eigenschappen, of laat het gewoon als aromatische versiering in je tuin staan.

Citroengras

Afbeelding
Afbeelding

Citroengras lijkt opvallend veel op citronellagras, hoewel mensen er veel grotere fans van zijn om het in voedselgerechten te gebruiken dan citronella. Citroengras is ongelooflijk populair in de Aziatische keuken vanwege de citrussmaak. Deze struikachtige planten kunnen ongeveer 3-5 meter hoog worden en mogen pas worden geplant als er geen vorst meer is. Vanwege hun natuurlijke oliën blijven muggen ver weg.

Goudsbloem

Afbeelding
Afbeelding

Onmiskenbaar mooi met fel oranjegele gezwollen bloemen, goudsbloemen hebben een behoorlijke reputatie. Veel mensen planten geen goudsbloemen vanwege hun nogal sterke geur, maar het zijn juist deze olie en geur die hen tot een geweldige muggenafstotende plant maken. Als u vindt dat deze eenjarigen die van de zon houden te stinken, bewaar ze dan aan de randen van uw bed en uit de buurt van de plekken waar u gaat zitten.

Monarda

Afbeelding
Afbeelding

Als je de bijen wilt steunen en muggen weg wilt houden, plaats dan een paar monarda-planten in je bedden. Deze vaste planten, ook wel bijenbalsem genoemd, bloeien lange, kolibrieminnende roze bloemblaadjes en kunnen in de lente of de herfst worden geplant. Houd ze waterig en zorg ervoor dat ze geen schimmel veroorzaken, en deze inheemse planten zullen je goed van pas komen.

Nasturtiums

Afbeelding
Afbeelding

Nasturtium is een unieke plant omdat het een chemische stof in de lucht gebruikt om te voorkomen dat insecten te dichtbij komen, inclusief muggen. Daarom worden ze vaak naast moestuinen geplant om ongewenste insecten weg te houden. Of je nu de struik of de klimplant plant, deze planten moeten op een plek staan met voldoende zonlicht, maar ook in de halfschaduw. Geef niet te veel bemesting, dan zullen ze het goed doen.

Pennyroyal

Afbeelding
Afbeelding

Pennyroyal klinkt meer als een Victoriaans snoepmerk dan als een bijzondere muntachtige plant. Toch is dit grappige plantje uit de muntfamilie heel gemakkelijk in leven te houden. Behandel het zoals je met de meeste andere kruiden zou doen en profiteer van de vele geneeskrachtige eigenschappen. En als klap op de vuurpijl kun je ze toevoegen aan je tuin om muggen te helpen weren, dankzij hun citronellale chemicaliën.

Pepermunt

Afbeelding
Afbeelding

De onofficiële smaak van Kerstmis: pepermuntplanten (die duidelijk tot de muntfamilie behoren) zijn net zo goed als andere muntplanten om muggen weg te houden. De muntolie die ze afscheiden, beïnvloedt het vermogen van de mug om ze lang genoeg te ruiken en te desoriënteren om ze van je af te houden. Zorg ervoor dat je de olie op je huid wrijft voor meer effect.

In tegenstelling tot de meeste andere planten op deze lijst geeft pepermunt de voorkeur aan koele temperaturen en vochtige grond. Ze hebben echter nog steeds veel zonlicht nodig. Wees ook op uw hoede dat ze zich door uw tuin verspreiden, zoals muntplanten berucht zijn.

Rozemarijn

Afbeelding
Afbeelding

Alles smaakt een beetje beter met een beetje rozemarijn, en je zomerdagen kunnen worden verbeterd met een rozemarijnstruik of twee. Rozemarijnstruiken hebben veel zonlicht nodig en doen het uitstekend in vochtige omgevingen. Zorg er wel voor dat je ze voldoende water geeft, dan blijven ze maandenlang muggen bestrijden.

Sage

Afbeelding
Afbeelding

Het laatste kruid in de muggenwerende stuurhut is salie. Salie heeft diepe mystieke wortels en wordt al eeuwenlang gebruikt in de geneeskunde en spirituele bezigheden. Hoewel het niet zo'n sterk natuurlijk insecticide is als andere planten, bestrijden de warme aroma's muggen. Zorg ervoor dat je je salie plant op een plek waar hij volledig zonlicht krijgt en niet te veel water geeft, anders gaat hij dood als hij in natte grond zit.

Muggenafstotende planten laten u genieten van uw tuin

Afbeelding
Afbeelding

In plaats van elk jaar extra geld uit te geven aan het kopen van citronellakaarsen, stinkende armbanden en insectenspray, doe jezelf een plezier en kweek een aantal van deze muggenafstotende planten. Ze zitten niet vol chemicaliën die je niet kunt uitspreken, en elke keer dat je naar buiten loopt, word je omringd door talloze prachtige planten. Wat is er beter dan dat?

Aanbevolen: