Geweldige tips voor het maken van nieuwsbrieven voor seniorencentra

Inhoudsopgave:

Geweldige tips voor het maken van nieuwsbrieven voor seniorencentra
Geweldige tips voor het maken van nieuwsbrieven voor seniorencentra
Anonim
Maak een geweldige nieuwsbrief voor het seniorencentrum
Maak een geweldige nieuwsbrief voor het seniorencentrum

De nieuwsbrieven van het seniorencentrum bieden informatie over activiteiten, sociale bijeenkomsten en uitstapjes in het plaatselijke centrum. Of u er nu voor kiest om uw nieuwsbrief in gedrukte vorm of via e-mail te distribueren, leer hoe u de nieuwsbrief van uw seniorencentrum kunt opfleuren en een boeiend, informatief stuk voor uw lezers kunt maken.

Soorten nieuwsbrieven voor seniorencentra

Net als bedrijfsnieuwsbrieven zijn nieuwsbrieven voor seniorencentra communicatiemiddelen die bedoeld zijn om lezers op de hoogte te houden van het laatste nieuws en informatie van het plaatselijke seniorencentrum.

Nieuwsbrieven afdrukken

Print nieuwsbrieven bieden veel voordelen. Ze kunnen worden verspreid via gemeenschapskanalen, zoals bibliotheken, postkantoren, kerken en in het seniorencentrum zelf, om kansen en gebeurtenissen in het centrum aan te kondigen. Senioren die geïnteresseerd zijn in activiteiten in het centrum kunnen gemakkelijk een gedrukte nieuwsbrief ophalen en lezen, of het plaatselijke centrum kan ervoor kiezen om kopieën naar de klanten thuis te sturen.

Een gedrukte nieuwsbrief kan ook worden opgeslagen als een PDF-bestand, een soort elektronisch bestand dat u gemakkelijk kunt e-mailen of op een website kunt plaatsen. Gedrukte nieuwsbrieven kunnen daarom een dubbele functie vervullen als zowel een gedrukte update als een online update om de website van het seniorencentrum of de gemeenschap te verbeteren.

E-mailnieuwsbrieven

Veel seniorencentra die geld willen besparen, wenden zich tot nieuwsbrieven per e-mail om klanten en de gemeenschap op de hoogte te houden. Sommige lezers geven er misschien zelfs de voorkeur aan om informatie elektronisch te ontvangen, vooral degenen die milieubewust zijn en niet graag papierverspilling zien. Overweeg het e-mailen van nieuwsbrieven voor het seniorencentrum als een haalbaar alternatief, vooral als het budget van het centrum beperkt is.

Een geweldige nieuwsbrief voor het seniorencentrum maken

Het maken van een boeiende nieuwsbrief vergt wat schrijfvaardigheid en grafische ontwerpvaardigheid, maar met de vele tools die online beschikbaar zijn, kunt u in een mum van tijd een professioneel ogende nieuwsbrief hebben.

Wat u in een nieuwsbrief moet opnemen

Eerst en vooral zijn nieuwsbrieven communicatiemiddelen. Verschillende elementen zijn gemeenschappelijk in alle nieuwsbrieven, of het nu om seniorencentra of bedrijfsupdates gaat:

  • Kop of titel van de nieuwsbrief:Selecteer een titel die interessant en toch informatief is.
  • Publicatiedatum: Voeg een datum toe zodat mensen weten dat het nieuws actueel is.
  • Masthead: De masthead van een nieuwsbrief bevat de namen en titels van medewerkers en contactgegevens. Voeg een e-mailadres of telefoonnummer toe zodat lezers updates kunnen doorgeven.
  • Artikelen: Artikelen, updates en foto's vormen het grootste deel van elke nieuwsbrief. Mogelijk wilt u het volgende toevoegen:
    • Updates over activiteiten in het centrum
    • Speciale artikelen over pensioen, investeringen, financiën, technologie, gezondheid of welzijn die het publiek aanspreken.
    • Lokale gemeenschapsupdates.
    • Toekomstige evenementen, zoals aankomende workshops, lessen en activiteiten. Kalenderformaten zijn populair.
    • Foto's van eerdere evenementen, zoals foto's van vakantiefeesten, reizen of rondleidingen.
    • Aankondigingen, zoals geboorten, sterfgevallen en persoonlijke aantekeningen van lezers.

    Frequentie

    Hoe vaak u een nieuwsbrief voor het seniorencentrum moet maken en verspreiden, is geheel aan u. Als uw centrum zeer actief is, wilt u misschien een maandelijkse of zelfs wekelijkse update verspreiden, vooral via e-mail. U kunt kiezen voor een wekelijks, maandelijks en tweemaandelijks nieuwsbriefschema. Wat je ook kiest, probeer je aan het schema te houden om een lezerspubliek op te bouwen.

    Een effectieve nieuwsbrief ontwerpen

    Organisatie is de sleutel tot effectief nieuwsbriefontwerp. Er zijn nog andere overwegingen die helpen geld te besparen en de nieuwsbrief gemakkelijker leesbaar te maken voor mensen.

    Organiseer de inhoud

    Organiseer de inhoud zo dat de stroom van de nieuwsbrief van maand tot maand vergelijkbaar is. Dit helpt lezers de informatie te vinden die zij waarderen. Houd actueel nieuws en evenementen op de voorpagina. Selecteer een primair verhaal als hoofdverhaal, gevolgd door kleinere artikelen. Misschien wilt u de achterpagina bewaren voor updates over ledenactiviteiten, foto's, verjaardagsaankondigingen of andere aankondigingen.

    De meeste nieuwsbrieven zijn twee tot vier pagina's lang, hoewel er geen vaste regel bestaat over de lengte.

    Overwegingen voor lettertype en kleur

    Kies bij het ontwerpen van uw nieuwsbrief lettertypen of tekststijlen die gemakkelijk te lezen zijn. Een algemene vuistregel is om schreefloze lettertypen zoals Arial of Verdana te kiezen voor koppen, en schreeflettertypen zoals Times New Roman, Bookman of Palatino voor hoofdtekst. Kies maximaal drie lettertypen voor uw nieuwsbrief, maar niet meer; meer dan dat en de nieuwsbrief ziet er amateuristisch uit. Houd de lettergrootte op of boven 12 punten om een gemakkelijke leesbaarheid te garanderen.

    Kleur voegt impact toe aan elk gedrukt of elektronisch stuk, maar het kan meer kosten dan uw budget toelaat. Als u uw nieuwsbrief afdrukt, vergelijk dan de prijzen voor zwart-wit- en kleurenafdrukken.

    Gratis nieuwsbriefsjablonen

    Als u klaar bent om aan uw nieuwsbriefproject voor het seniorencentrum te beginnen, zijn er veel plaatsen online waar u gratis sjablonen kunt downloaden. Controleer de sjabloonvereisten ten opzichte van uw softwareprogramma's om er zeker van te zijn dat u ze kunt gebruiken zodra u ze downloadt. Sommige zijn alleen compatibel met een bepaald type software.

  • Microsoft Office biedt downloadbare sjablonen die compatibel zijn met de belangrijkste programma's, zoals Microsoft Publisher en Word.
  • Templates Box biedt ook tal van gratis bronnen voor nieuwsbrieven.
  • Morgue File biedt gratis foto's om uw projecten te illustreren. Zorg ervoor dat u de fotograaf, indien gevraagd, laat weten hoe u de foto heeft gebruikt. Ze stellen het op prijs om exemplaren van de nieuwsbrief te ontvangen om aan hun portfolio toe te voegen.

Aanbevolen: