Vintage Mickey en Minnie Mouse knuffels om te verzamelen

Inhoudsopgave:

Vintage Mickey en Minnie Mouse knuffels om te verzamelen
Vintage Mickey en Minnie Mouse knuffels om te verzamelen
Anonim

Zoals Mickey en Minnie zijn geëvolueerd, zijn hun knuffels dat ook. Als je op zoek bent naar deze schattige verzamelobjecten, dan heb je er veel om uit te kiezen.

Mickey en Minnie Mouse kijken toe hoe hun schepper een diploma ontvangt
Mickey en Minnie Mouse kijken toe hoe hun schepper een diploma ontvangt

Met hun schattige gezichtjes en zachte, knuffelige lichamen hebben vintage Mickey en Minnie Mouse knuffels een speciaal plekje in de harten van veel Disneyana-verzamelaars. Toch kunnen deze stukken van Disneyana voor een paar zeldzame verzamelaars de extra bonus hebben dat ze behoorlijk veel geld waard zijn. Afhankelijk van het decennium en het ontwerp, ben jij misschien wel een van de gelukkige Mickey-liefhebbers die klaar staat om de jackpot te winnen met het favoriete knuffeldier uit de kindertijd van hun grootouders.

Het filmdebuut van Mickey en Minnie Mouse

In 1928 maakte het sympathieke muizenpaar hun filmdebuut. Hoewel veel mensen denken dat ze voor het eerst verschenen in de release van 18 november van de tekenfilm Steamboat Willie, waren ze eerder dat jaar in feite te zien in twee tekenfilms: Plane Crazy en The Gallopin' Gaucho. Hoewel geen van de twee eerdere tekenfilms veel succes kende, was Steamboat Willie de eerste Mickey Mouse-tekenfilm die een distributeur vond en wordt hij, dankzij zijn populariteit, beschouwd als het debuut van Mickey en Minnie Mouse. Om dit te herdenken noemt de W alt Disney Company de verjaardag van Mickey feitelijk 18 november 1928, aangezien dit samenv alt met de vrijlating van Steamboat Willie.

Het eerste Mickey Mouse-knuffel

W alt en mevrouw Disney staan met gevulde Mickey Mouse
W alt en mevrouw Disney staan met gevulde Mickey Mouse

Twee jaar na het filmdebuut van Mickey Mouse werd de eerste Mickey Mouse-pop ontworpen door Charlotte Clark in haar huis in Los Angeles. Mevrouw Clark kreeg toestemming van Disney om haar knuffels in licentie te geven en deze in winkels in Los Angeles te verkopen. Met de introductie van haar poppen op de markt begon het concept van Disney-merchandise. Gedurende de komende jaren, Charlotte Clark:

  • Ontworpen patronen van Mickey Mouse en andere Disney-personages, om te verkopen zodat huisvrouwen hun eigen knuffelpoppen konden maken.
  • Begon met de massaproductie van haar Mickey Mouse-poppen
  • Blij met het maken van poppen exclusief voor Mr. Disney om als speciaal cadeau te gebruiken
  • Opgezette poppen van Minnie Mouse, Pluto en Donald Duck toegevoegd aan haar productiebedrijf

Disney's muizenknuffels blijven evolueren

Naast het Mickey Mouse-plucheontwerp van Charlotte Clarks uit het begin van de jaren dertig, nam W alt Disney de vraag van zijn publiek naar koopwaar over en formaliseerde hij de opgezette gelijkenis van de muis. Disney werkte samen met verschillende productiebedrijven om officieel gelicentieerde knuffels van Mickey Mouse en zijn vrienden te maken, hoewel misschien wel het bekendste het contract uit 1947 met de Gund Manufacturing Company was. Hoewel Charlotte Clark tot haar pensionering in 1958 nog steeds toezicht hield op de specifieke ontwerpen die Gund produceerde, kon de Mickey Mouse-machine niet worden gestopt en bleef Disney de rest van de 20e eeuw bijgewerkte ontwerpen voor zijn knuffels uitbrengen, en zijn bedrijf vertoont geen tekenen om hun continue line-up binnenkort te stoppen.

Vintage Mickey en Minnie pluche voorbeelden

In de afgelopen decennia zijn pluchen Mickey- en Minnie Mouse-speelgoed in vele maten en stijlen vervaardigd, met een groot aantal verschillende kostuums. De volgende links brengen u naar afbeeldingen van enkele van deze vintage verzamelobjecten:

  • Charlotte Clark Mickey Mouse draagt een rode broek rond 1934 van Live Auctioneers
  • Charlotte Clark Minnie Mouse knuffel uit de jaren dertig. Minnie draagt haar rode rok met stippen en is te vinden op Worthpoint.
  • Vintage cowboy en cowgirl, Mickey en Minnie Mouse uit Worthpoint
  • Minnie Mouse, circa jaren dertig, met een roze geruite rok en bijpassende hoed van Worthpoint
  • Een opgezette Mickey Mouse uit de jaren 60 uit Worthpoint

Manieren om je Mickey Mouse-knuffel te daten

Mickey Mouse, Minnie Mouse
Mickey Mouse, Minnie Mouse

Hoewel er misschien hardcore Disney-fans zijn met een zorgvuldig samengestelde tijdlijn van de individuele merchandise van elk personage door de jaren heen, is de kans groot dat jij niet een van die mensen bent. Voor de gemiddelde persoon is de eenvoudigste manier om je Mickey Mouse-knuffels grofweg te dateren gebaseerd op het ontwerp. Dit zijn enkele van de meer iconische kenmerken die je waarschijnlijk zult tegenkomen op de knuffels uit verschillende decennia in de 20e eeuw:

  • 1930-1940- De vroegste Mickey Mouse-knuffels lijken qua proporties veel meer op muizen dan moderne Mickey Mouse-knuffels, en waren niet echt gemaakt van pluizig pluche textiel. Met scherp gepunte neuzen, volledig zwarte ogen en merkbaar wijdere broeken in pompoenstijl roepen deze Mickeys meteen een oudere sfeer op.
  • 1950s-1970s - Het Mickey Mouse-ontwerp waar kinderen vandaag de dag van genieten, begint tijdens deze periode vorm te krijgen. Je begint pluchen te zien die in verschillende maten en kleuren zijn gemaakt, en er wordt steeds meer plastic in verwerkt.
  • jaren 80-1990 - Tijdens deze periode kun je de massamarketing van Disney echt aan het werk zien. Deze Mickeys en Minnies zijn qua ontwerp bijna synoniem met de geanimeerde cast van het Millenium, omdat ze verkrijgbaar zijn in allerlei leuke speciale ontwerpen ter herdenking van evenementen, televisieprogramma's, openingen van pretparkattracties en nog veel meer.

Wat zijn de huidige marktwaarden van Mickey- en Minnie-knuffels?

Dankzij hun Disney-connecties kunnen deze vroege knuffels voor een behoorlijk aanzienlijk bedrag worden verkocht, vooral in vergelijking met waar reguliere knuffel-verzamelobjecten normaal voor worden verkocht. Dat gezegd hebbende, is de staat een belangrijk onderdeel bij het bepalen wat dit speelgoed waard is in de huidige markt. Knuffels met weinig vlekken, kleding die nog intact is, alle opgenaaide stukken aanwezig en de kaartjes er nog aan zitten zijn ongetwijfeld het meest waard. Bovendien behoren knuffels van Mickey en Minnie uit de jaren dertig en veertig tot de meest gewilde in kringen van verzamelaars en worden ze vaak gemiddeld tussen de $ 350 en $ 550 verkocht, terwijl latere jaargangen uit de jaren zestig en negentig gemiddeld tussen de $ 50 en $ 200 worden verkocht.

Helaas voor de grote Minnie Mouse-fans zijn Mickey Mouse-knuffels veel verzamelbaarder dan die van Minnie Mouse, en de meeste Minnie Mouses uit deze vroege periodes die je kunt vinden, worden in een set verkocht samen met haar partner Mickey. Dus als je het meeste waar voor je geld wilt krijgen, zorg er dan voor dat je naar de originele muis met witte handschoenen in de stad gaat.

Als je erover denkt om een of twee van deze Disneyana-stukken te kopen, zijn hier een paar die onlangs op een veiling zijn verkocht om je een idee te geven van hoe de markt er momenteel uitziet:

  • 1930 Charlotte Clark Mickey Mouse knuffel in redelijke staat - Verkocht voor $445
  • Charlotte Clark Mickey Mouse-knuffel uit de jaren 30 in groene korte broek - Verkocht voor $ 205
  • Mickey Mouse-knuffel uit de jaren 60 en 70 gemaakt in Californië - Verkocht voor ongeveer $ 31,48
  • 1981 Applaus Minnie Mouse knuffel - Verkocht voor ongeveer $ 15,99

Waar vind je vintage Mickey en Minnie Mouse knuffels

Mickey Mouse knuffeldier
Mickey Mouse knuffeldier

Het is nog steeds mogelijk om vintage Mickey- of Minnie Mouse-pluchestukken te vinden tijdens een bezoek aan landgoedverkopen, kringloopwinkels of garageverkopen. Ze worden echter vaker zowel online als offline aangetroffen in antiek- en verzamelwinkels of op veilingen. De volgende websites hebben meestal vintage pluchen Mickey- en Minnie Mouse-items:

  • eBay - eBay is echt het beste online veilingbedrijf waar je naartoe kunt gaan als je op zoek bent naar items uit de popcultuur, omdat de kans kleiner is dat traditionele veilinghuizen dit soort verzamelobjecten in bulk aanbieden. Dat gezegd hebbende, er is een enorme markt voor vintage Disney-artikelen, dus het is erg belangrijk dat je contact opneemt met de verkopers voordat je iets van hen koopt voor meer informatie als je het gevoel hebt dat hun aanbiedingen niet volledig zijn.
  • Etsy - Als je het niet op eBay kunt vinden, dan is Etsy de beste keuze. Etsy, een toonaangevende e-commercewebsite, staat bekend om zijn grote groep vintageverkopers, en de kans is groot dat je daar enkele van deze Mickey Mouse-knuffels vindt.
  • Ruby Lane - Ruby Lane, ingericht als een traditioneel veilinghuis, maar met een minder gespecialiseerd aanbod aan goederen, is een gerenommeerde plek om naar deze Disney-verzamelobjecten te zoeken. Hoewel de kans niet zo groot is dat je daar een knuffel zult vinden als op eBay of Etsy, kan het geen kwaad om even een kijkje te nemen.
  • Live Auctioneers - Live Auctioneers lijkt erg op Ruby Lane, hoewel het verschilt doordat het vaak ongebruikelijke verzamelobjecten en vintage items bevat, wat betekent dat je waarschijnlijk een Mickey Mouse-knuffel door de inventaris van de website zult zien komen. tijd of twee.

De geneugten van het verzamelen van vintage Mickey en Minnie Mouse knuffels

Of je nu nieuw bent bij Disney-verzamelobjecten of een ervaren verzamelaar bent, het vinden van vintage Mickey en Minnie Mouse-knuffels om aan je collectie toe te voegen zal zeker een glimlach op je lippen toveren die net zo groot is als die op de gezichten van deze schattige knuffels.

Aanbevolen: