Vintage Tupperware-gids: catalogusklassiekers verzamelen

Inhoudsopgave:

Vintage Tupperware-gids: catalogusklassiekers verzamelen
Vintage Tupperware-gids: catalogusklassiekers verzamelen
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Je moeder heeft die iconische plastic bakjes misschien voor een paar dollar gekocht, maar tegenwoordig kunnen vintage Tupperware-artikelen veel meer waard zijn dan de restjes die ze bewaren. Sommige klassieke voorbeelden kunnen zelfs $ 100 of meer waard zijn.

Vintage Tupperware: een icoon van de 20e eeuw

Veel mensen beschouwen Tupperware als een van de grootste uitvindingen van de 20e eeuw. Het zorgde tenslotte voor een revolutie in de mogelijkheid om voedsel in luchtdichte containers te bewaren, en het was aanwezig in vrijwel elke keuken in Amerika.

Controleer je kasten op deze schoonheden en leer wat meer over hoe je Tupperware kunt identificeren die waarde heeft. En als je naast het bewaren van je voorraad containers al die jaren ook hebt geïnvesteerd in het bedrijf op Wall Street, heb je goede redenen om te glimlachen.

Hoe vintage Tupperware te identificeren

Afbeelding
Afbeelding

Herinner je je Tupperware-feestjes nog? Tupperware begon eind jaren veertig populair te worden en mensen organiseerden Tupperware-feestjes om samen te komen en als groep containers te kopen. De verkoop schoot omhoog en het bedrijf bracht ontwerpen uit in talloze opwindende kleuren en stijlen. Er zijn een paar aanwijzingen dat je mogelijk vintage Tupperware hebt:

  • De merknaam "Tupperware" is op de bodem van de container gestempeld.
  • Er is een tweedelig nummer op de onderkant van het item gestempeld. De eerste is het matrijsnummer, dat u bij het bedrijf kunt indienen voor vervangende onderdelen of meer informatie.
  • Je item komt overeen met de vorm en kleuren die beschikbaar waren op het moment van creatie, in overeenstemming met de vrijgegeven regels. Voor de zekerheid kunt u een catalogus raadplegen.

Vintage Tupperware-prijsgids: algemeen waardebereik

Afbeelding
Afbeelding

De prijzen van Vintage Tupperware fluctueren afhankelijk van de vraag van kopers. Over het algemeen kunnen deze waarden u een idee geven:

  • Volledige sets in moeilijk te vinden kleuren kunnen voor honderden dollars worden verkocht.
  • Complete lijnensets kunnen tussen de $50 en $75 worden verkocht.
  • Zout- en peperstrooiers kunnen voor ongeveer $ 50 tot ongeveer $ 200 worden verkocht, afhankelijk van hun staat.
  • Afzonderlijke stukken in goede staat kunnen worden verkocht van €5 tot €20 of meer.

Moet weten

Net als de meeste vintage en antieke items is de staat van vintage Tupperware een grote factor in de waarde ervan. Verkleuring, barsten en andere schade kunnen de waarde van een container verminderen, en die in een zo goed als nieuwe staat zijn het meest waard.

Vintage Tupperware uit de jaren 40 en 50

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Huisvrouwen uit de jaren 40 en 50 omarmden al snel de nieuwe voedselopslagopties van Tupperware (wie heeft er tenslotte geen plek nodig om hun jello-salade te bewaren?). De meeste containers uit deze periode waren allemaal wit of gekleurd met een witte deksel. De Wonderlier-lijn was vooral populair bij schalen met schaalverdeling in pasteltinten en witte deksels. Tegenwoordig wordt een set vintage Tupperware Wonderlier-kommen in uitstekende staat verkocht voor ongeveer $ 175.

Tupperware-stijlen uit de jaren 60

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

De jaren zestig zorgden voor aanhoudende belangstelling voor Tupperware, en het bedrijf maakte een aantal lijnen die meer deden dan alleen voedsel opslaan. Een populair voorbeeld zijn de pastelkleurige plastic bekers die je je waarschijnlijk herinnert (deze glazen stonden de komende decennia in veel kasten). Ze kwamen in een reeks kleuren, waaronder roze, groen, blauw, geel, wit en andere. Een set Tupperware-bekers in uitstekende staat wordt verkocht voor ongeveer $ 40.

Klassieke Tupperware uit de jaren 70

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Tupperware bleef tot in de jaren zeventig veel van dezelfde stijlen maken, maar de kleuren veranderden. Pastelkleuren werden vervangen door fel oranje, oogstgoud, avocadogroen en andere iconische tinten uit de jaren 70. Een van de meest begeerde sets uit dit tijdperk zijn de nestbare Servalier-bussen, die in perfecte staat voor ongeveer $ 75 worden verkocht voor een set van drie.

Tupperware-pictogrammen uit de jaren 80

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Tupperware uit de jaren 80 bevatte veel levendige tinten. Je herinnert je misschien nog dat je Kool-Aid mixte in de klassieke Tupperware-kan met drukknopdeksel. Deze zijn moeilijk te vinden in uitstekende staat, en er is een breed scala aan prijzen. Werpers worden in goede staat verkocht voor tussen de $ 10 en $ 40.

Tupperware uit de jaren negentig en daarna

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

In de jaren negentig bleef Tupperware favorieten produceren zoals bekers, kannen en opbergcontainers, maar ze werkten ook samen met andere iconische merken om speciale producten te maken. Een super verzamelbaar voorbeeld is de Blockbuster Video-snackkom, die in zo goed als nieuwe staat voor ongeveer $ 60 wordt verkocht.

Tupperware Vintage speelgoed

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Heb jij die schattige kinderversie van de Tupperware kan en scha altjes? Als je dat deed, ben je niet de enige. Tupperware heeft in de loop der jaren heel veel speelgoed gemaakt, van vormensorteerders tot dat heerlijke drankservies ter grootte van een pop. Als je hem nog hebt, kan hij in goede staat ongeveer €25 tot €50 waard zijn.

Meest waardevolle vintage Tupperware: dingen om in gedachten te houden

Afbeelding
Afbeelding

Als je van plan bent je vintage Tupperware door te verkopen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden met betrekking tot de waarde:

  • Aantal stuks- Weet dat afzonderlijke stukken doorgaans niet voor honderden dollars worden verkocht, maar complete sets kunnen behoorlijk wat waard zijn.
  • Condition - Als je al vintage Tupperware bezit en geïnteresseerd bent om het te verkopen, is de kans groot dat je een koper kunt vinden als je items in goede staat zijn.
  • Markering - Tupperware met het "Tupper" -merk wordt vaak tegen een hoge prijs verkocht, omdat het insigne niet voor alle producten gebruikelijk was.
  • Color - Roze Tupperware is, vanwege de neiging tot vervaging, een andere zeldzame vondst waar verzamelaars specifiek naar op zoek kunnen zijn. Houd er rekening mee dat witte of kristallen Tupperware meestal het meest voorkomt, dus deze kunnen voor kopers gemakkelijker te vinden zijn.
  • Trends - Weet dat trends bij verzamelobjecten een grote invloed kunnen hebben op wat een "goede" verzamelobjectaankoop maakt.

Nostalgie in de keuken met vintage merken

Afbeelding
Afbeelding

Bekende merken keukengerei zoals Tupperware behouden hun waarde gedeeltelijk vanwege de nostalgische aantrekkingskracht. Wie at er als kind immers niet een snack uit een Tupperware-bakje? Tupperware is echter niet het enige bekende keukenmerk dat als verzamelobject geld waard is. Voor een echte trip down memory lane (of door oma's keuken), kijk eens naar enkele van de vintage Corningware-patronen die mensen ook graag verzamelen.

Aanbevolen: