Kring van vrienden kaarsenhouder

Inhoudsopgave:

Kring van vrienden kaarsenhouder
Kring van vrienden kaarsenhouder
Anonim
Kaarsenhouder van vriendenkring
Kaarsenhouder van vriendenkring

Als je een kaarshouder van een vriendenkring geeft aan iemand waar je om geeft, zegt de legende dat jullie vriendschap voor altijd met elkaar verbonden zal zijn. Deze kandelaars zijn voorzien van een ring van vrienden met ineengestrengelde armen, die rond een kaars cirkelen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen en vormen geweldige gespreksonderwerpen.

De legende van de vriendenkring

Veel sites die deze symbolische kandelaars aanbieden, vertellen over de oude Maya-Indiase legende die de betekenis achter de decoratieve stukken beschrijft. Hier is de legende:

Vriendenkring

De Indiase legende zegt dat vrienden aan het einde van de avond samenkwamen rond een vreugdevuur en hun hart deelden, over de goede eigenschappen van elkaar spraken en gedeelde tijden herdachten. Terwijl de sintels vervaagden, zou hun vriendschap opnieuw worden bezegeld, waardoor ze dichter bij elkaar kwamen. Als je met de kaars in het midden van je vriendenkring zit, zal deze iedereen omringen en omarmen die bij je zit en geluk brengen aan degenen die bij elkaar blijven.

Verschillende stijlen van vriendenkringen Kaarsenhouders

Van traditionele Maya- en Azteekse figuren van klei tot leuke, onconventionele figuren en materialen: de kandelaars van de vriendenkring zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, maten en soorten.

Traditionele vriendenkring

Veel van de kandelaars die de vriendenkring vertegenwoordigen, zijn gemaakt met figuren die het Maya-volk van lang geleden vertegenwoordigen. Ze worden vaak met de hand gemaakt in Mexico, waarbij gebruik wordt gemaakt van een zeer primitieve manier van werken met klei. De figuren worden beschouwd als een precolumbiaanse kunstvorm en zijn vaak gemaakt in de stijl en het uiterlijk van oude Maya- of Azteekse Indianen.

Het aantal figuren in een vriendenkring varieert van drie tot zeven. De figuren kunnen staand of zittend zijn en kunnen zowel mannelijk als vrouwelijk worden afgebeeld. Afhankelijk van de grootte en stijl van het stuk kunnen er theelichtjes, votiefkaarsen of stompkaarsen in worden geplaatst.

De klei die wordt gebruikt om de kandelaars te maken, is meestal in zachte en gedempte tinten. De primitief ogende stukken zijn over het algemeen in tinten zoals:

  • Bruin
  • Bruin
  • Blauw
  • Groen
  • Rood
  • Elk mengsel of combinatie van de kleuren
  • Terracotta, een mengsel van bleekgele en rode klei

Waar te koop

Traditionele kandelaars met het motief van de vriendenkring zijn te vinden in veel woondecoratiewinkels, of je kunt online door de verschillende kleuren en maten bladeren. Hier zijn enkele voorbeelden van de verschillende variëteiten.

  • Amazon.com biedt een vriendenkring met vijf vrienden in een iets meer gemoderniseerde stijl.
  • Direct From Mexico bevat twee stijlen kaarsenhouders van een vriendenkring van klei. De een heeft zeven vrienden en de ander heeft er vier.

Niet-traditionele vriendenkring

Voor mensen die de voorkeur geven aan een kandelaar in een vriendenkringstijl die anders is dan de rustieke uitstraling van klei met primitieve figuren, zijn er veel keuzes. Kandelaars die een vriendenkring vertegenwoordigen, zijn ook gemaakt van veel verschillende materialen, waaronder:

  • Tinnen of tinnen afwerking, zoals deze mooie herdenkingskaarshouder met een vriendenkringmotief
  • Polyhars, meestal te vinden in nieuwe ontwerpen zoals een cirkel van katten
  • Glas of matglas, zoals deze Canadese Inukshuk-vriendenkring
  • Natuursteen, zoals deze houders van Etsy
  • IJzer, zoals deze Family Circle kandelaar

Als deze kandelaars zijn gemaakt van niet-traditionele materialen, hebben ze meestal een artistieke licentie in het ontwerp. De personages die in de vriendenkring worden geportretteerd, kunnen van alles en iedereen zijn, van mythische figuren tot dieren. Deze kandelaars met een andere twist zijn prachtige cadeaus voor mensen die een speciale interesse hebben of graag thema-items verzamelen.

Geweldige cadeaus voor vrienden

Een kaarsenhouder uit een vriendenkring is een mooi en attent cadeau voor de verjaardag of het jubileum van een speciaal persoon. Ze zijn ook perfect als cadeau voor de feestdagen of als cadeau 'gewoon omdat je mijn vriend bent'. Wanneer u een van deze unieke kandelaars geeft, zorg er dan voor dat u een mooie kaars en een kopie van de legende toevoegt om het geschenk compleet te maken.

Aanbevolen: