10 DIY-ideeën voor vogelvoeders om je gevederde vrienden te voeden

Inhoudsopgave:

10 DIY-ideeën voor vogelvoeders om je gevederde vrienden te voeden
10 DIY-ideeën voor vogelvoeders om je gevederde vrienden te voeden
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Het is makkelijker dan je zou denken om je gevederde vrienden een snackbar in je achtertuin te geven. Je kunt van bijna alles een doe-het-zelf-vogelvoeder maken: van een antiek theekopje tot die lege wijn- of sterke drankfles die gewoon te mooi was om weg te gooien. Deze projecten zijn volledig uitvoerbaar en erg leuk, dus misschien wil je er zelfs een paar maken.

Antieke theekopje DIY vogelvoeder

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Er is niets zo mooi als een antiek theekopje, maar sommige zijn echt niet in de beste vorm. Als antiek wordt de waarde aanzienlijk verminderd als de beker scheuren en schilfers vertoont, maar het is nog steeds veel waard als het gaat om het potentieel van een doe-het-zelf-vogelvoeder.

Dit is een eenvoudig project dat je in een paar minuten kunt maken. Je hebt alleen een oud theekopje met een schoteltje, wat epoxy en een lint of touwtje nodig om op te hangen.

  1. Begin met het mengen van de epoxy volgens de instructies op de tube.
  2. Doe wat epoxy in de schotel. Je hebt genoeg nodig om het kopje aan de schotel te bevestigen.
  3. Plaats het kopje met de handgreep naar boven in de schotel op zijn kant. Steun hem in deze positie totdat de epoxy is uitgehard.
  4. Bind een lint of touwtje aan het handvat en hang de beker aan een tak of je dakrand. Vul het schoteltje met vogelzaad en nodig de vogels uit voor een theekransje!

Hollow Log Feeder

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Als je handig bent met elektrisch gereedschap, kun je een vogelvoederhuisje van holle boomstammen maken. Je hebt een lintzaag, een boormachine, een boomstam en wat ophangmateriaal nodig.

  1. Markeer de randen van de boomstam waar u deze wilt uithollen. Je hebt minimaal 2,5 cm hout aan de buitenkant nodig. Tips kun je bekijken bij Sun Catcher Studios.
  2. Gebruik voorzichtig de lintzaag om het midden van de boomstam te verwijderen, zodat er een gebied open blijft waar de vogels kunnen neerstrijken en eten.
  3. Boor gaten voor het ophangen van hardware in de bovenkant van de boomstam en bevestig de hardware. Je kunt eindkappen aan de boomstam toevoegen als je de feeder meer omsloten wilt maken.
  4. Hang de vogelvoederbak op en vul hem met voer.

Handige hack

Niet zo dol op lintzagen? Zoek een al holle boomstam in de natuur of in je hobbywinkel en gebruik die als uitgangspunt.

Lege fles kolibrievoeder

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Niet dat je een excuus nodig hebt om wijn of sterke drank te kopen vanwege de mooie fles, maar je kunt die prachtige glazen flessen wel gebruiken door er zelf-kolibrievoeders van te maken. Dit is ook een supergemakkelijk project. Je hebt een fles nodig (hoe mooier hoe beter), een stopset zoals deze van Amazon, en wat dik koperdraad.

  1. Buig de koperdraad rond de fles, beginnend bij de hals en naar beneden toe werkend. Mogelijk hebt u een tang nodig om er zeker van te zijn dat deze goed vastzit. Maak een ophanglus aan de onderkant van de fles (deze hangt ondersteboven).
  2. Vul de fles met kolibrievoer.
  3. Plaats de stopkit zodat kolibries toegang hebben tot het voedsel.
  4. Hang de voerbak ergens op waar je er gemakkelijk bij kunt als je hem moet bijvullen.

Vogelvoeder gemaakt van een gerecyclede vintage glazen schaal

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Herinner je je al die overdekte snoepscha altjes die je oma altijd had staan? Die dingen zijn tegenwoordig niet per se praktisch in je huis (niemand heeft snoep nodig om zo toegankelijk te zijn), maar je kunt van een van die gerechten een zelfgemaakte vogelvoeder maken die super schattig is.

Je hebt een afgedekte glazen schaal nodig, iets dat je als afstandhouder kunt gebruiken (elke buis of pijp van ongeveer vijftien centimeter), epoxy en stevig draad of koord.

  1. Meng de epoxy volgens de instructies op de verpakking.
  2. Gebruik epoxy om het afstandsstuk aan de onderkant van de snoepschaal te lijmen. Lijm vervolgens het deksel van de snoepschaal op de bovenkant van het afstandsstuk. Laat de epoxy uitharden.
  3. Wikkel het handvat van het snoepscha altje in draad of koord en maak een ophanglus.
  4. Vul de voerbak met voer en hang hem in een boom of vlakbij je huis.

Handige hack

Als je een vogelvoederhuisje maakt van een vintage glazen schaal, zorg er dan eerst voor dat de schaal niet waardevol is. Als er chips en scheuren in zitten, is dit een goede keuze voor een feederproject. Zoek naar identificatietekens op het glas om te controleren of het iets waard is.

Ophangblad Vogelvoeder

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Pak een oud dienblad uit de kringloopwinkel en verander het in een schattig, zelfgemaakt vogelvoederhuisje. Dit is een heel eenvoudig project waarvoor je alleen wat ketting, ophangmateriaal en een boormachine nodig hebt.

  1. Boor vier gaten, één op elke hoek van de lade. Pas de gaten aan zodat ze passen op de hardware die je hebt gekocht.
  2. Installeer de hardware volgens de instructies op de verpakking.
  3. Gebruik een ketting of koord om vier gelijke lengtes te maken voor het ophangen van het dienblad (de werkelijke lengte is afhankelijk van de grootte van het dienblad). Verbind ze alle vier met elkaar en voeg een lus toe.
  4. Hang de bak bij je thuis en vul hem met vogelzaad.

Hergebruikte Trinket Dish Vogelvoeder

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Vergelijkbaar met het hangende dienbladproject, gebruikt deze doe-het-zelf-feeder een oud snuisterijschoteltje dat aan vier touwtjes of linten hangt. Zoek naar een schaal met handvatten of geperforeerde randen, zodat je geen gereedschap hoeft te gebruiken om deze eenvoudige voerbak te maken.

  1. Bind vier gelijke stukken touw of lint aan de schaal en zorg ervoor dat ze tegenover elkaar liggen.
  2. Bind de vier lengtes aan elkaar en voeg een ophanglus toe.
  3. Hang de voerbak aan een tak in de buurt van je huis en vul hem met vogelzaad.

Mason Jar-feeder

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Vintage inmaakpotten hebben veel charme, en ze zijn ook geweldige vogelvoeders. Je kunt dit een heel eenvoudig project maken door een deksel van een Mason-pot te kopen dat is aangepast om een vogelvoeder te creëren. Je hebt ook een glasplaat voor een dak nodig, plus epoxy en koperdraad.

  1. Kies een mooie inmaakpot. Plaats hem ondersteboven op uw werkblad.
  2. Meng de epoxy en gebruik deze om de glasplaat aan de bodem van de pot te bevestigen, zodat er een dak voor de feeder ontstaat.
  3. Wanneer de epoxy is uitgehard, wikkelt u koperdraad rond de feeder om deze op te hangen. Breng de uiteinden over de bovenkant van het bord zodat er een ophanglus ontstaat.
  4. Vul de feeder met zaad en bevestig de feederbasis die je hebt gekocht. Hang het op zodat de vogels ervan kunnen genieten.

Handige hack

Voordat je een bord op je pot lijmt, zorg ervoor dat de pot niets waard is. Verschillende factoren kunnen de waarde van oude inmaakpotten beïnvloeden, zoals zeldzaamheid, staat en mooie kleuren.

Hangende vogelzaadeieren

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Deze schattige eieren zijn gemakkelijk te maken en zo charmant om cadeau te doen in een eierdoos. Ze zijn in wezen een eetbare vogelvoeder, omdat de vogels alles kunnen opeten.

Je hebt plastic paaseieren nodig (het soort met de kleine ventilatiegaatjes), anti-aanbakspray, touw, ongeveer een kopje vogelzaad, een pakje gelatine zonder smaak en een kwart kopje kokend heet water.

  1. Open ongeveer zes plastic paaseieren. Rijg een lus touw door de bovenkant van elke container en laat de uiteinden van het touw in het ei. Spuit de eieren in met anti-aanbakspray.
  2. Meng het kokende water en de gelatine in een pan. Roer tot de gelatine volledig is opgelost.
  3. Giet het vogelzaad erin. Roer om te combineren.
  4. Verpak het zaadmengsel in elke helft van de eieren en werk de uiteinden van het touw in het midden van het zaadmengsel, zodat ze goed vastzitten. Doe de eieren iets te vol en druk ze dicht.
  5. Laat de zaadeieren een nacht afkoelen.
  6. Haal de zaadeieren uit de plastic schalen en hang ze op voor de vogels of geef ze cadeau.

Vogelvoederbak op tafel

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Om dit eenvoudige vogelvoederhuisje op tafel te maken, kun je een kringloopwinkelbakje kopen of je eigen dienblad maken met sloophout. Hoe dan ook, het is gemakkelijk, vooral als je kant-en-klare voeten uit de bouwmarkt gebruikt.

  1. Koop of maak een eenvoudig houten dienblad.
  2. Gebruik kant-en-klare voeten om de poten aan de lade te bevestigen. Je hebt een boor nodig die geschikt is voor de voeten die je koopt.
  3. Plaats de bak op een tafelblad en vul deze met vogelzaad.

Eenvoudige doe-het-zelf dennenappelvogelvoeders

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Wil je een eenvoudig, zelfgemaakt vogelvoederhuisje om samen met kinderen te maken? Dit supersnelle project maakt gebruik van touw, dennenappels, pindakaas en vogelzaad.

  1. Bind een touwlus rond een dennenappel.
  2. Gebruik een botermes om pindakaas in de groeven van de dennenappel te smeren.
  3. Rol de dennenappel in vogelzaad.
  4. Hang de voerbak op waar de vogels hem kunnen vinden.

Zoveel opties voor doe-het-zelf vogelvoeders

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn zoveel verschillende soorten vogelvoeders die je zelf kunt maken, en veel daarvan zijn gewoon te gemakkelijk om niet te proberen. Je kunt experimenteren met allerlei ontwerpen en je eigen creatieve draai geven aan deze leuke en functionele tuinaccenten, waar je gevederde vrienden het hele jaar door vol van zullen blijven.

Aanbevolen: