Verenigde Staten Zeldzame muntprijzen

Inhoudsopgave:

Verenigde Staten Zeldzame muntprijzen
Verenigde Staten Zeldzame muntprijzen
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Als u op zoek bent naar prijzen voor zeldzame munten in de Verenigde Staten, is het belangrijk om betrouwbare en gerenommeerde prijsbronnen te gebruiken.

Het belang van nauwkeurige, betrouwbare prijsinformatie

Of u nu een serieuze verzamelaar van zeldzame munten bent of een hobbyist die zich bezighoudt met het verzamelen van munten, het is van essentieel belang dat u weet waar u nauwkeurige en actuele prijsinformatie kunt vinden. Vanwege de fluctuatie van zeldzame muntwaarden moeten prijsbronnen regelmatig worden bijgewerkt.

Van numismatische zeldzame muntmunten tot een munt ter herdenking van een speciaal jaar in je leven: verzamelaars vinden prijsinformatie in online prijsgidsen, het U. S. Coins Red Book en numismatische kranten en tijdschriften.

Gidsen en bronnen voor zeldzame muntprijzen in de Verenigde Staten

Het internet is een uitstekende bron voor het vinden van zeldzame muntprijzen in de Verenigde Staten. De volgende websites zijn enkele van de beste en meest betrouwbare prijsgidsen voor zeldzame munten online.

  • Een van de meest complete bronnen. Beste muntvrije prijsgids voor zeldzame munten bevat alle informatie voor nauwkeurige prijzen, een gids voor het verzamelen van zeldzame munten en een woordenboek voor muntenverzamelaars. Best Coin is een hulpmiddel van onschatbare waarde voor numismatici van alle niveaus.
  • Professional Coin Grading Service biedt een uitgebreide prijsgids voor alle zeldzame en belangrijke Amerikaanse munten. De vermelde prijzen hebben alleen betrekking op munten met PCGS-classificatie. Muntprijzen worden indien nodig dagelijks bijgewerkt. PCGS bevat ook een overzicht van de muntenmarkt, de prijzen van bullion-munten en een elfjarige veilingprijsgeschiedenis van belangrijke munten.
  • NumisMedia Fair Market Price Guide is de officiële prijsgids van de Numismatic Guaranty Corporation, bekend als de NGC, en de Collectors' Society. Muntprijzen worden dagelijks bijgewerkt. Deze website is gratis voor iedereen en er is geen wachtwoord vereist.

Het Amerikaanse Rode Boek

Het U. S. Coins Red Book is de naam die wordt gegeven aan A Guide Book of United States Coins. Deze jaarlijkse publicatie, die vanwege zijn kleur het Rode Boek wordt genoemd, bevat de verkoopwaarde van bijna elke Amerikaanse munt die ooit is geslagen.

Tijdschriften en kranten voor muntenverzamelaars

  • Numismatisch nieuws
  • American Numismatic Society Magazine
  • Coin Wereld
  • Mint Foutnieuws

Gouden en zilveren bullion-munten

Munten die van goud of zilver zijn gemaakt, de zogenaamde bullion-munten, worden door veel verzamelaars zeer gewaardeerd. Door velen beschouwd als zeldzame verzamelmunten, zijn bullion-munten technisch gezien geen zeldzame munt. De belangrijkste factor die wordt gebruikt bij het bepalen van de waarde van een bullion munt is het geh alte aan zilver of goud, en niet de staat of zeldzaamheid ervan.

De prijzen van bullion-munten veranderen dagelijks, afhankelijk van de wereldmarkt. Omdat de goud- en zilverprijzen op de wereldmarkt variëren, fluctueert de waarde van bullion-munten.

Inzicht in classificatie en eerlijke marktwaarde

Het beoordelingssysteem voor munten fungeert als een standaardisatiesysteem onder munthandelaren en -verzamelaars over de hele wereld. De Professional Coin Grading Service, bekend als PCGS, wordt beschouwd als de beste sorteerservice en beoordeelt munten van slecht tot perfect niet-gecirculeerd. Het eigenlijke beoordelingssysteem bestaat uit een reeks muntstandaarden die voor de beoordeling worden gebruikt. Elke munt krijgt een cijfer van 1-70 met extra achtervoegsels die worden gebruikt voor verdere uitbreiding van de beoordelingsnormen. Om de lijst met beoordelingsnormen te bekijken, gaat u naar PCGS grading

Wanneer de term eerlijke marktwaarde wordt gebruikt met betrekking tot een zeldzame munt, verwijst deze naar de prijs die een dealer in rekening brengt over de groothandelskosten van de munt. Gebaseerd op de zeldzaamheid van een munt, houdt de eerlijke marktwaarde ook rekening met de staat van de munt, het materiaal van de munt en de prijsgeschiedenis van soortgelijke munten.

De vier waarden van munten

Het kopen of verkopen van zeldzame Amerikaanse munten is vaak ingewikkeld als het gaat om het bepalen van de waarde van de munten. Zeldzame munten hebben, net als alle antieke en verzamelobjecten, vier waarden.

  • De prijs die de eigenaar van de munt denkt dat deze waard is.
  • De prijs die de koper van de munt wil betalen.
  • De prijs vermeld in een prijsgids of een Red Book.
  • De werkelijke prijs die de munt realiseert wanneer deze wordt verkocht aan een particuliere koper, een dealer of op een veiling.

Of u nu zeldzame munten gaat kopen of verkopen, weten waar u de prijzen voor zeldzame munten in de Verenigde Staten kunt vinden die accuraat en actueel zijn, is uiterst belangrijk.

Aanbevolen: