Is het illegaal om regenwater op te vangen? Sommige staten hebben regelgeving

Inhoudsopgave:

Is het illegaal om regenwater op te vangen? Sommige staten hebben regelgeving
Is het illegaal om regenwater op te vangen? Sommige staten hebben regelgeving
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Is het illegaal om regenwater op te vangen in de Verenigde Staten?Vroeger was het in sommige staten illegaal voor particuliere burgers om regenwater te verzamelen, maar de afgelopen decennia zijn de wetten veranderdomdat deelstaatregeringen duurzamere levenspraktijken meer ondersteunen. Nualle staten particuliere regenwateropvang toestaan, maar sommige beperken dit en andere stimuleren het.

Nevada en Colorado hebben de strengste regels, maar andere staten beperken ook de opvang van regenwater. Ontdek of uw staat de opvang van regenwater reguleert en wat u moet weten voordat u dat regenton opzet.

Arkansas

Afbeelding
Afbeelding

Arkansas is een van de vele staten waar het legaal is om regenwater te verzamelen, maar er zijn enkele staatsbeperkingen rondom het proces.

De Arkansas Code Annotated 17-38-201 uit 2014 schetst dat regenwater alleen kan worden opgevangen op een niet-drinkbare manier (buiten, niet opneembare wijze), zolang het systeem aan drie vereisten voldoet:

  1. Ontworpen door een door Arkansas erkende professionele ingenieur.
  2. Ontworpen met beveiliging tegen dwarsverbindingen.
  3. Voldoet aan de Arkansas Loodgieterscode.

Californië

Afbeelding
Afbeelding

Met de enorme bosbranden in ons recente verleden kun je niet ontkennen dat Californië een door droogte geteisterde staat is waar elk grammetje regenwater van levensbelang is. Je zou dus denken dat het opvangen van regenwater volledig verboden zou worden, toch? Fout.

In 2012 keurde de staat Assembly Bill 1750 goed, die de Rainwater Capture Act van 2012 toestond. Kortom, het maakte het verzamelen van regenwater legaal, zolang je maar de vereisten van de California State Water Resource Board volgde.

Het wetsvoorstel schetst dat gecertificeerde landschapsaannemers wateropvangsystemen kunnen installeren "die uitsluitend worden gebruikt voor landschapsirrigatie of als watervoorziening voor een fontein, vijver of soortgelijk decoratief element in een landschapsproject." Op dezelfde manier schrapte het wetsvoorstel landeigenaren die over waterrechtenvergunningen moesten beschikken om regenwater van daken op te vangen.

In sommige provincies kunnen er zelfs prikkels zijn voor het opvangen van regenwater. Neem contact op met uw provincie voor meer informatie.

Colorado

Afbeelding
Afbeelding

Historisch gezien heeft Colorado enkele van de strengste wetten tegen het opvangen van regenwater. Dit komt doordat de staat zich richt op senior waterrechten volgens het Prior Appropriation System. Om de zaken te vereenvoudigen, betekent dit in feite dat de eerste persoon die wat water neemt en het voor een gunstige reden gebruikt, het eerste recht heeft om het exclusieve gebruik ervan te claimen.

Dit ingewikkelde systeem van 'Ik heb het aangeraakt, dus het is van mij' kan van het legaliseren van de opvang van regenwater een nachtmerrie maken. Toch heeft de deelstaatregering in 2009 de opvang van regenwater voor niet-drinkbare doeleinden gedecriminaliseerd.

Dit werd verder uiteengezet in House Bill 16-1005 uit 2016, waarin wordt gespecificeerd dat mensen maximaal twee regentonnen mogen hebben die samen niet meer dan 110 gallon kunnen bevatten.

Georgië

Afbeelding
Afbeelding

Het opvangen van regenwater in Georgië is niet per se illegaal, maar ze hebben wel door de staat gesponsorde regelgeving en prikkels om mensen aan te moedigen waterefficiënte opvangsystemen voor regenwater te hebben. Volgens de Georgia Code 48-7-40.29 van 2017 kunt u een belastingvermindering krijgen als u in dat belastingjaar een door de EPA goedgekeurd systeem koopt. Concreet moet het krediet 25% van de kosten van de apparatuur bedragen, of $ 2.500 (afhankelijk van wat het laagst is).

Wat betreft waarvoor je regenwater mag verzamelen: regenwater kan worden opgevangen om niet-drinkbare redenen (zoals tuinieren), maar de sanitaire codes staan je niet toe om het voor drinkbare doeleinden te gebruiken. Met andere woorden: je kunt regenwater niet omzetten in drink- of kookwater.

Illinois

Afbeelding
Afbeelding

Illinois is geen bijzonder droge staat, dus het is logisch dat ze het opvangen van regenwater toestaan, maar met enkele kwalificaties. De Public Act 97-1130 uit 2012 legt uit dat regenwatersystemen zijn toegestaan voor niet-drinkbaar gebruik, zolang ze de Illinois Plumbing Code volgen. Je kunt ook niet meer dan 5.000 gallons verzamelen.

En als je naar een nieuwe buurt verhuist, hebben VvE's volgens House Bill 991 uit 2011 slechts 120 dagen om aan te geven waar regenwateropvangsystemen in hun buurt zijn toegestaan.

Nevada

Afbeelding
Afbeelding

Nevada loopt op één lijn met Colorado als het gaat om de complexiteit van hun wetten voor de opvang van regenwater. Sinds 2017 is het opvangen van regenwater legaal, met enkele beperkingen.

Het niet-drinkbare regenwateropvang- en distributiesysteem geeft aan wat u mag doen:

  • Je kunt alleen water halen op het dak van een eengezinswoning.
  • Alles wat wordt ingezameld, moet worden gebruikt voor niet-drinkbaar huishoudelijk gebruik.
  • Je kunt niet in conflict komen met de bestaande waterrechten in jouw gebied.
  • Je kunt geen opslagsystemen hebben van meer dan 20.000 gallon.
  • Het vangstgebied waaruit u vist, mag niet groter zijn dan een hectare.

Noord-Carolina

Afbeelding
Afbeelding

In North Carolina is het opvangen van regenwater niet uitdrukkelijk verboden. Het ministerie van Milieu en Natuurlijke Hulpbronnen regelt alles wat ermee te maken heeft. De grootste ontwikkeling vond plaats in 2009 toen House Bill 749 werd aangenomen.

Specifiek staat het wetsvoorstel mensen en bedrijven toe om "reservoirs te gebruiken om water te leveren voor het doorspoelen van toiletten en voor irrigatie buitenshuis bij de bouw of renovatie van residentiële of commerciële gebouwen of constructies." Het verbiedt ook elke overheid op welk niveau dan ook (lokaal, provinciaal, staat) om het gebruik van reservoirs voor deze doeleinden te verbieden.

Zoals uiteengezet in het wetsvoorstel betekenen reservoirs "een opslagtank die waterdicht is; gladde binnenoppervlakken heeft en gesloten deksels; is vervaardigd uit niet-reactieve materialen en is ontworpen om regenval uit een stroomgebied op te vangen." Ze regelen niet de grootte van de stortbak die je kunt gebruiken en of je deze binnen of buiten kunt hebben.

Ohio

Afbeelding
Afbeelding

Ohio doet de dingen een beetje anders dan de rest van de VS. Ze staan niet alleen het verzamelen van regenwater toe, maar laten je het ook drinken. Hun enige beperkingen op het verzamelen van regenwater omringen dit drinkwatergebruik echter. Volgens de Ohio Revised Code 3701.344 moet uw systeem worden gereguleerd door het Ohio Department of He alth als u van plan bent het opgevangen regenwater te gebruiken om te drinken (voor 25 personen of minder).

Oregon

Afbeelding
Afbeelding

Het verzamelen van regenwater in Oregon is legaal, maar je kunt alleen een opvangsysteem opzetten op dakoppervlakken. Het geoogste water mag ook niet voor drinkbare doeleinden worden gebruikt. Dit is Oregon's oplossing voor hun eerdere toe-eigeningswetten in de boeken die het meeste oppervlaktewater toewijzen aan oude vergunninghouders. Voor alles wat op een dak wordt verzameld, is dus geen vergunning vereist.

En als je in Portland woont, wil je misschien nadenken over het opzetten van een inzamelsysteem omdat ze incentives bieden, zoals de Clean River Rewards.

Rhode Island

Afbeelding
Afbeelding

Het is volledig legaal om regenwater op te vangen in Rhode Island, en er worden een aantal indrukwekkende belastingvoordelen aangeboden als je een stortbak installeert om regenwater op te vangen. Bekijk House Bill 7070 uit 2012 voor meer details daarover.

Maar om de loodgieterswet van Rhode Island te volgen, mag je alleen goedgekeurde reservoirs plaatsen die water opvangen van ondoordringbare dakoppervlakken.

Texas

Afbeelding
Afbeelding

Texas' House Bill 3391 schetst hun specifieke vereisten voor het opvangen van regenwater in de Lone State. Gezien het feit dat de veehouderij zo'n groot deel uitmaakt van hun infrastructuur en dat ze gevoelig zijn voor droogte, wordt de opvang van regenwater in Texas zeer serieus genomen.

Volgens het wetsvoorstel moeten uw opvangsystemen worden opgenomen in de bouwontwerpen (er staan geen enkele reservoirs langs de zijkant van uw huis), en moet u een schriftelijke kennisgeving sturen naar de gemeente of de eigenaar van de watervoorziening systeem dat u gebruikt. En als u het opgevangen water voor drinkwaterdoeleinden gebruikt, moet u het op de juiste manier behandelen.

Bekijk de staatsrichtlijnen van Texas voor meer details over het instellen van uw systeem.

Utah

Afbeelding
Afbeelding

Utah's beperkingen op het opvangen van regenwater zijn niet bijzonder moeilijk te volgen. Als u meer dan 2500 liter regenwater wilt opslaan, moet u geregistreerd zijn bij de Division of Water Resources, zoals uiteengezet in Senaatswet 32 uit 2010. Als u zich niet wilt registreren, kunt u er maximaal twee hebben. Containers van 100 gallon.

Vermont

Afbeelding
Afbeelding

Het is legaal om regenwater te verzamelen in Vermont, hoewel er enkele beperkingen zijn aan de manier waarop je het water kunt gebruiken.

Je kunt het water niet opvangen om te drinken, tenzij het behandeld is, en je kunt ook geen regenwater opvangen van daken die verontreinigende stoffen zoals lood bevatten.

Virginia

Afbeelding
Afbeelding

Het opvangen van regenwater voor niet-drinkbaar gebruik en gebruik buitenshuis is legaal in Virginia en wordt zelfs gestimuleerd. Maar er zijn beperkingen die u moet volgen, zoals uiteengezet in de Virginia Code 32.1-248.2. Afhankelijk van de provincie waarin u woont, kunnen er echter extra dingen zijn die u moet volgen, dus neem contact op met uw plaatselijke watercommissie voor meer informatie.

Washington

Afbeelding
Afbeelding

In Washington kun je regenwater opvangen zonder vergunning, zolang je het maar van een dak opha alt en het gebruikt wordt op het terrein waar het wordt opgevangen, zoals beschreven in de Washington Rev. Code 36.89.080. Gezien het feit dat delen van Washington ongelooflijk nat zijn, kunnen deze inspanningen helpen de overstroming van stormafvoeren die optreedt bij hevige regenval, te verminderen. De staat heeft zelfs prikkels ingevoerd voor het opvangen van regenwater.

Staten zonder voorschriften voor het opvangen van regenwater

Afbeelding
Afbeelding

Als u in de volgende staten woont, kunt u naar hartenlust regenwater opvangen, zonder beperkingen voor de hele staat. Sommige lokale overheden (stad en provincie) hebben mogelijk beperkingen, dus het is altijd het beste om ook uw lokale wetgeving te controleren.

  • Alabama
  • Alaska
  • Arizona
  • Connecticut
  • Delaware
  • Florida
  • Hawaï
  • Idaho
  • Indiana
  • Iowa
  • Kansas
  • Kentucky
  • Louisiana
  • Maine
  • Maryland
  • Massachusetts
  • Michigan
  • Minnesota (niet op staatsniveau; controleer lokale regelgeving)
  • Mississippi
  • Missouri
  • Montana
  • Nebraska
  • New Hampshire
  • New Jersey
  • Nieuw Mexico
  • New York
  • Noord-Dakota
  • Oklahoma
  • Pennsylvania
  • Rhode Island
  • Zuid-Carolina
  • Zuid-Dakota
  • Tennessee
  • West Virginia
  • Wisconsin
  • Wyoming

De opvang van regenwater is in sommige staten beperkt

Afbeelding
Afbeelding

Naarmate duurzaamheidspraktijken steeds meer ingeburgerd raken, halen de deelstaatregeringen minder regelgeving in op het gebied van de particuliere opvang van regenwater. Dus ook al kent jouw staat beperkingen, het opvangen van regenwater is in alle 50 staten toegestaan. Het is een perfecte manier om water voor je tuin te verzamelen tijdens droge periodes.

Aanbevolen: