Groeiseizoenen van de Verenigde Staten

Inhoudsopgave:

Groeiseizoenen van de Verenigde Staten
Groeiseizoenen van de Verenigde Staten
Anonim
kaart van de VS
kaart van de VS

De groeiseizoenen in de regio's van de Verenigde Staten worden ook wel groeizones, winterhardheidszones of tuinzones genoemd. Tuinders die op zoek zijn naar informatie over de groeiseizoenen in gebieden in de Verenigde Staten, zijn in werkelijkheid op zoek naar advies over wat ze moeten planten en wanneer ze het moeten planten. Het begrijpen van de groeiseizoenen en tuinzones is een belangrijke eerste stap om te beslissen welke planten je moet kweken, maar er zijn veel subtiliteiten en nuances die ervaren tuinders als essentieel beschouwen voor succesvol tuinieren.

Groeiseizoenen van zones in de Verenigde Staten

Door de eeuwen heen vertrouwden tuinders op de signalen van de natuur om hen ertoe aan te zetten gewassen te planten en te oogsten. De grootte van de boombladeren, het uiterlijk van bepaalde vogels, insecten en dieren, weerpatronen en regenmeters vertelden de slimme boer of tuinman wanneer het warm genoeg was om tedere planten uit te zetten en wanneer hij moest beginnen met het oogsten van de gewassen. Tegenwoordig vertrouwen tuinders op tuinzonekaarten om de groeiseizoenen in het hele land te begrijpen. Commerciële kassen en naslagwerken gebruiken ook groeiseizoenen en winterhardheidszones als standaardrichtlijn, waardoor het voor beginnende tuinders een stuk gemakkelijker wordt om te bepalen wat ze in hun achtertuin moeten planten.

Hoe de groeiseizoenen en tuinzones zich ontwikkelden

Toen de vraag groeide naar een gestandaardiseerde methode voor het identificeren van potentiële planten voor een regio, besloten twee onafhankelijke groepen de weerpatronen en historische gegevens te bestuderen en een kaart te ontwikkelen die de geschatte groeiseizoenen voor een bepaalde regio weergeeft. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw, het Arnold Arboretum en de Harvard Universiteit hebben elk onafhankelijk het project aangepakt, wat resulteerde in twee afzonderlijke, hoewel ongeveer gelijkwaardige kaarten. Na vele jaren twee vergelijkbare maar toch verschillende kaarten te hebben gehad, heeft de USDA hun kaarten herzien op basis van klimaatgegevens van 1974 tot en met 1986 en in 1990 een geheel nieuwe groeiseizoenenkaart van de regio van de Verenigde Staten uitgegeven. Dit is nu de standaardkaart die vandaag de dag wordt gebruikt. U kunt naar het Amerikaanse ministerie van Landbouw gaan om uw eigen specifieke zone op te zoeken. Er zijn 11 zones in de Verenigde Staten, waarbij de meerderheid van de tuiniers tussen zones 4 (noordoostelijke en noordelijke delen van de Verenigde Staten) en zone 9 (zuidelijke delen) woont. Het is bijna onmogelijk om de groeiseizoenen en -zones en de staten die ze omvatten op te sommen, omdat veel staten dwars door de staatsgrenzen heen lopen en sommige staten deel kunnen uitmaken van meerdere zones. Gebruik de USDA-site om uw eigen unieke zone te bepalen en de groeiseizoenen voor uw regio te bepalen.

Groeiseizoenen variëren

De USDA-hardheidskaart biedt uiterst nuttige gegevens. Over het algemeen strekt het groeiseizoen zich uit van de lente tot de herfst, waarbij de laatste vorstdatum in de lente en de eerste vorstdatum in de herfst de grenzen van het groeiseizoen markeren. Toch variëren de groeiseizoenen afhankelijk van vele factoren. Door de hoogte wordt het groeiseizoen bijvoorbeeld iets korter vanwege de lagere temperaturen. Microklimaten gecreëerd door natuurlijke golvingen en contouren in het landschap kunnen een gebied het hele jaar door warmer maken of gevoeliger voor vorst. Door de mens gemaakte objecten zoals bakstenen muren, huizen, schuren en schuren kunnen ook een microklimaat creëren.

Seizoenen van de tuin

Gezien de inspanningen van de USDA en andere opmerkelijke groepen om groeiseizoenen en -zones te standaardiseren en de vele klimatologische nuances die speciale situaties creëren, doen tuinders er verstandig aan om veel bronnen te raadplegen voordat ze bepalen wat ze gaan planten en wanneer ze planten aan de planten moeten toevoegen. tuin. Hier zijn enkele tips om in uw unieke tuinsituatie met de seizoenen te werken en de tuin van uw dromen te laten groeien:

  • Bepaal uw tuingebied met behulp van de USDA-kaart. Gebruik de zone als leidraad bij het kiezen van plannen.
  • Raadpleeg altijd de kaarten die op de achterkant van zaadverpakkingen zijn afgedrukt en volg de richtlijnen voor wanneer je binnen moet beginnen met zaaien of buiten moet planten.
  • Raadpleeg een gerenommeerde plantenencyclopedie om de winterhardheidszones te vinden voor planten die u overweegt.
  • Als u planten via een website of tuincatalogus koopt, noteer dan de door het bedrijf voorgestelde winterhardheidszone of het nummer van het groeiseizoen.
  • Als je nieuw bent in een buurt, kijk dan naar de tuinen van je buren en noteer wat goed groeit. Praat met je buren of word lid van een plaatselijke tuinclub om meer te weten te komen over wat gedijt in het specifieke microklimaat in jouw regio.

De groeiseizoenen van regio's in de Verenigde Staten omvatten over het algemeen de lente, zomer en herfst, maar gebieden in de warmere delen van het land kunnen ook de wintermaanden omvatten. Om te bepalen van welke specifieke planten u in uw tuin kunt genieten en wanneer ze naar buiten kunnen worden verplaatst, raadpleegt u de USDA-hardheidskaart, een plantenencyclopedie, website of kwekerscatalogus. Door deze algemene richtlijnen en uw eigen persoonlijke observaties van het microklimaat in uw tuin te volgen, leert u wat u wanneer moet planten en kunt u een prachtige tuin aanleggen.

Aanbevolen: