Waar is het goedkoopste gas in de Verenigde Staten?

Inhoudsopgave:

Waar is het goedkoopste gas in de Verenigde Staten?
Waar is het goedkoopste gas in de Verenigde Staten?
Anonim
brandstoftank vullen
brandstoftank vullen

De kosten van benzine zijn een belangrijke begrotingspost voor de meeste huishoudens, vooral voor degenen die lang moeten reizen naar hun werk of school. Het aantal kilometers op de weg verminderen is misschien geen optie, dus het vinden van de laagste brandstofkosten is een manier om geld te besparen.

Gasprijsvariatie per geografische locatie

De benzinekosten variëren beslist in de Verenigde Staten. Het goedkoopste gas in de Verenigde Staten wordt doorgaans gevonden in de buurt van raffinaderijen die toegang hebben tot pijpleidingen en die lagere belastingen op het gas zelf hebben.

Overwegingen voor brandstofkosten over de staat

De zuidelijke en midwestelijke staten zijn vaak goedkoper, zowel vanwege de nabijheid van olieraffinaderijen en booractiviteiten als vanwege de relatief lage belastingtarieven.

  • Volgens de Motley Fool hebben Alabama, Louisiana Mississippi, South Carolina en Tennessee doorgaans de laagste gasprijzen omdat "ze dichter bij het Amerikaanse olieraffinaderijcentrum langs de Golfkust liggen." Incidentele natuurrampen, zoals overstromingen of orkanen, kunnen echter de productie verstoren en ervoor zorgen dat de prijzen zelfs in deze gebieden stijgen.
  • Benzinebelastingen spelen een aanzienlijke invloed op de olieprijs, dus niet alle olierijke staten hebben brandstofprijzen aan de lage kant van het spectrum. Volgens Motley Fool zijn hoge belastingen een belangrijke reden waarom “de belangrijkste olieproducerende staten als Texas en North Dakota niet tot de staten behoren met de laagste gasprijzen.”
Heatmap van gasprijzen
Heatmap van gasprijzen

De GasBuddy-website toont de huidige gemiddelde kosten van een gallon normale loodvrije benzine per staat. De kleurgecodeerde prijskaart toont de staten Californië en Washington met de hoogste gasprijzen vanaf februari 2017. De site biedt ook prijstrends door gegevens te vergelijken met de afgelopen week, maand en jaar.

Stad versus landelijke locaties

Over het algemeen zijn de gasprijzen in grote steden hoger dan op het platteland, ongeacht de staat. Als u bijvoorbeeld de Gas Buddy Price Heat-kaart gebruikt voor een weergave en de staatskaart van Texas uitbreidt, blijkt dat de steden Austin, San Antonio en Fort Worth doorgaans hogere prijzen hebben dan buiten de stad.

Factoren die van invloed zijn op de regionale gasprijzen

De Amerikaanse Energy Information Administration (EIA) van het ministerie van Energie onderhoudt een website met informatie over de gasprijzen per regio. Het adviseert dat de gasprijzen worden bepaald door vele factoren, zoals:

  • Seizoensgebonden vraag
  • Aanbod en prijzen van ruwe olie
  • Gasvraag en -aanbod
  • Afstand vanaf leverancier
  • Concurrentie in de detailhandel en bedrijfskosten
  • Milieuprogramma's

Smartphone-apps voor benzineprijzen

Natuurlijk helpt het niet echt om geld te besparen als je ver reist om in een staats- of plattelandsgebied te komen. In plaats daarvan moet u op zoek gaan naar de beste benzineprijzen bij u in de buurt om invloed te hebben op uw brandstofbudget. De goedkoopste tankstations binnen een bepaald gebied kunnen worden gevonden met behulp van een smartphone-app die actuele prijsinformatie biedt. Deze tools bieden handige, actuele informatie die gericht is op uw specifieke rijbereik.

GasBuddy

GasBuddy is een gratis app waarmee je op prijs en afstand naar het goedkoopste tankstation kunt zoeken, plus een zoekfilter voor merken en voorzieningen. De app heeft een reiskostencalculator, wat handig is als u een roadtrip budgetteert. Het biedt ook een dagelijkse wedstrijd om $ 100 aan gratis benzine te winnen. De gebruikersbeoordelingen zijn overwegend positief, maar sommige gebruikers merken op dat er te veel advertenties zijn.

De Apple-versie is compatibel met iPhone, iPad en Apple Watch met iOS 8.0. Het is verkrijgbaar in de Apple App Store. U kunt de Android-versie downloaden via Google Play. Er is ook een versie beschikbaar voor Windows Phone.

Gasgoeroe

Gas Guru is een gratis app die de laagste prijs zoekt op brandstoftype en kwaliteit. Het biedt een routebeschrijving naar het tankstation en het tijdstip van de laatste prijsupdate. Dit is belangrijk omdat de gasprijzen vaak veranderen. Er is een 'in de buurt'-functie om u tijd te besparen bij het zoeken naar prijzen. Positieve recensies geven aan dat updates nauwkeurig zijn en dat de app gemakkelijk te gebruiken is. De kaarten zijn duidelijk en de locaties van de tankstations kunnen ook op prijs worden vermeld.

De Apple-versie via iTunes vereist iOS 7.0 of hoger voor apparaten zoals iPhone en iPad. De softwareontwikkelaar heeft een versie voor Windows Phone en Android-apparaten.

Gasprijswebsites

Er zijn ook een aantal websites die u kunt bezoeken om de laagste brandstofprijzen in een bepaald gebied te ontdekken.

GasPriceWatch.com

De GasPriceWatch.com-site werd in 1999 gestart om consumenten te helpen de beste kostenbeslissing te nemen zonder banden te hebben met gasbedrijven of adverteerders. Het biedt informatie over de benzineprijs door de stad, de postcode of het benzinestation in te voeren. De resultaten zijn gesorteerd op type brandstof, zoals normaal, middenklasse, premium en diesel.

De gegevens worden aangeleverd door vrijwillige spotters die input geven om de meest actuele prijsinformatie bij te houden. Spotters kunnen beloningen verdienen voor het verstrekken van informatie. De website biedt ook informatie over de ontwikkeling van de gasprijzen en de prijzen van ruwe olie, evenals over federale accijnzen op benzine en diesel.

AAA.com

De AAA-website heeft verschillende handige functies die zijn ontworpen voor wegreizigers door de benzinekosten bij meer dan 100.000 tankstations in de Verenigde Staten in de gaten te houden. De AAA-gasfunctie biedt een overzicht van de gemiddelde gasprijzen per staat (dagelijks bijgewerkt), gasprijstrends en historische gegevens. Het heeft ook een benzinekostencalculator voor reizigers die de rijafstand, het merk en model van het voertuig gebruikt. Daarnaast vindt u op de site tips om brandstof te besparen en de levensduur van uw voertuig te verlengen.

GasBuddy.com

GasBuddy.com is een populaire website (evenals een hierboven beschreven app) voor gasprijzen. De site biedt actuele informatie over de brandstofindustrie en wordt gebruikt door consumenten en analisten. U kunt uw staat, postcode of stad selecteren om het goedkoopste beschikbare gas te vinden. Er is historische prijsinformatie beschikbaar om prijsschommelingen in de loop van de tijd te volgen. U kunt de site gebruiken om de benzineprijzen in het hele land te vergelijken.

Andere manieren om op gas te besparen

Naast het vinden van de goedkoopste brandstof bij jou in de buurt, zijn er andere manieren om benzine te besparen en minder uit te geven aan de brandstof die je koopt.

Verminder het brandstofverbruik

Van het gebruik van brandstofbesparende producten en strategieën tot het besturen van een zuinige auto die het beste benzineverbruik ha alt: er zijn tal van stappen die u kunt nemen om de hoeveelheid benzine die u verbruikt voortdurend te verminderen.

Gascreditcards

Een aantal grote brandstofbedrijven bieden gascreditcards aan met beloningsprogramma's en kortingen. Het gebruik van dit type kaart kan brandstofkredieten of kortingen opleveren die het de moeite waard maken om de merkloyaliteit te behouden. Het Shell Drive for Five-kortingprogramma biedt bijvoorbeeld 5 cent terug voor elke gekochte gallon.

Brandstofbeloningsprogramma's

Je kunt ook brandstofbeloningsprogramma's vinden die zijn aangesloten bij supermarktketens zoals Winn Dixie, Lucky's, Safeway, Kroger en Harvey's Supermarket. Door uw winkelbeloningskaart aan het programma te koppelen, krijgt u korting op benzine op basis van uw aankopen. Met de Winn-Dixie SE Grocers Rewards krijgt u bijvoorbeeld korting op brandstof en boodschappen.

Toekomstige vooruitzichten

Als we naar toekomstige technologie en verbeterd auto-ontwerp kijken, kan de afhankelijkheid van benzine de komende jaren afnemen. Gebruik in de tussentijd deze bronnen en informatie om de beste aankoopbeslissing te nemen voor uw gasbudget.

Aanbevolen: