Latin danspassen

Inhoudsopgave:

Latin danspassen
Latin danspassen
Anonim
Latijns danspaar
Latijns danspaar

Latijnse danspasjes leren is een leuke activiteit die leidt tot urenlang sociaal plezier. Of je nu een partner hebt of niet, Latin dansen is een geweldige sociale activiteit.

Latijnse danslessen

De beste manier en meestal de leukste manier om welk type dans dan ook te leren, is door je aan te melden voor een dansles en deze bij te wonen met een instructeur die gespecialiseerd is in de specifieke dansvorm die je graag zou willen leren. In grote steden en buitenwijken is het heel gemakkelijk om Latijns-Amerikaanse danslessen te vinden, maar soms kunnen lessen behoorlijk duur zijn. Bovendien hebben de meer landelijke gebieden van het land mogelijk niet veel mogelijkheden voor lessen. Er zijn echter ook andere manieren om Latijnse danspasjes te leren dan alleen in een les.

Videobronnen voor het leren van danspasjes

Het internet biedt een schat aan leermogelijkheden voor zaken als dans. Door online demonstratie- en instructievideo's te bekijken, kunt u uw kennis versterken van de stappen die u via schriftelijke beschrijvingen hebt geleerd. Voor het beste resultaat doorloop je de onderstaande Latijnse basisstappen en bekijk je vervolgens zoveel mogelijk video's van elk type dans. De combinatie van de stapbeschrijvingen en de video's levert vaak bijna net zo goede resultaten op als het bijwonen van een les.

Basis Latin-dansstappen

Hoewel er nog veel meer geavanceerde stappen bestaan, is het altijd het beste om te beginnen met de basisstap die in elke stijl van Latin-dansen wordt uitgevoerd. Zodra je de basis onder de knie hebt, kun je de geavanceerde passen en bochten die je professionals ziet doen tijdens de dans beter interpreteren.

Cha-Cha basisstap

De basisstap wordt gedaan op het ritme 'één, twee, drie-en, vier', of in cha-cha-klassen geteld als 'één, twee, cha-cha-cha'. Dit verta alt zich naar twee langzame stappen (één en twee), twee snelle stappen (cha-cha) en een langzame stap (cha) op de vierde tel. De stappen die voor de man (of leider) worden gezet zijn als volgt, en de stappen van de volger zijn de tegenovergestelde spiegel:

  1. Beat one: Stap naar voren/links met je linkervoet
  2. Beat two: Breng je rechtervoet naar je linkervoet
  3. Beats three-and: Stap snel naar links en dan naar rechts, voet
  4. Beat Four: Zet een langzame stap op je linkervoet

Het is belangrijk op te merken dat de volgende vier tellen beginnen met je rechtervoet in plaats van met je linkervoet! Elke vier tellen wisselt de startvoet af, omdat het aantal stappen ongelijk is (vijf).

Deze basisstap heeft oneindige variaties door te veranderen waar je op elke tel stapt. Kleine bochten of gewoon heen en weer bewegen zijn de meest gebruikelijke manieren om dit te doen. Bekijk een diepgaande les op YouTube.

Rumba Basisstap

Het rumba-telritme is 'snel, snel, langzaam', wat verwijst naar drie tellen van de vier tellen in elke muziekmaat. Wat dit combineert met de danspasjes, is dat er op de eerste tel geen daadwerkelijke stap wordt gezet. Vervolgens worden er drie stappen gezet op de resterende drie tellen van de maat. In essentie heb je twee tellen van vier nodig om de basisstap te voltooien. De rumba-stap is een box-stap, waarbij de man begint met zijn linkervoet naar voren en de vrouw begint met de rechtervoet naar achteren. De volgende stappen zijn voor de leider en de stappen van de volger zijn het tegenovergestelde:

  1. Stap naar voren met je linkervoet
  2. Stap naar rechts met je rechtervoet
  3. Breng je linkervoet naar de linkerkant van je rechtervoet
  4. Zet je rechtervoet naar achteren
  5. Stap naar links met je linkervoet
  6. Breng je rechtervoet naar de rechterkant van je linkervoet

Bekijk deze rumba-video voor een vertraagde demonstratie van de basisstap van de rumba.

Salsa-dansstap

De basissalsadansstap is heel eenvoudig te leren. Voor de volledige stap zijn twee muziekmaten nodig, met stappen op 1, 2, 3 en 5, 6, 7. Op de tellen vier en acht sta je stil - natuurlijk zal het er niet uitzien alsof je staat stil zodra je de bewegingen op gang hebt. De basisstap voor mannen (vrouwen zijn het tegenovergestelde) is:

  1. Stap naar voren met je linkervoet
  2. Plaats uw gewicht terug op uw rechtervoet
  3. Breng je linkervoet terug naast je rechtervoet
  4. Stap achteruit met je rechtervoet
  5. Plaats uw gewicht weer op uw linkervoet
  6. Breng je rechtervoet terug naast je linkervoet.

Deze video van de basisstap salsa is een uitstekend leermiddel.

Ongeacht het soort Latijnse danspassen dat je wilt leren, het proces is vrij eenvoudig als je het rustig aan doet. Luister zowel tijdens het oefenen als op andere momenten gedurende de dag naar de muziek, zodat je het ritme in de muziek oppikt. Zoals bij alle dansvormen geldt: oefening baart kunst, en je zult deze stappen in een mum van tijd soepel uitvoeren. Daarna kun je doorgaan naar meer gevorderde stappen in salsa, rumba of cha-cha, evenals andere Latijnse dansvormen.

Aanbevolen: