Soorten Latin-dansen

Inhoudsopgave:

Soorten Latin-dansen
Soorten Latin-dansen
Anonim
Tango-pose
Tango-pose

Latijnse dansen komen uit verschillende landen in Zuid- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied, en de meeste hebben invloeden die tot ver buiten deze regio reiken. Sommige dansen zijn gemakkelijker te leren dan andere, maar alle Latijns-Amerikaanse dansen hebben een flair die zowel toeschouwers als dansers boeit.

Populaire Latin-dansstijlen

Proef de Latijnse dansen die het vaakst worden geleerd en uitgevoerd. Of je nu naar een dansshow op televisie kijkt of een sociale dansworkshop bijwoont, je zult ongetwijfeld een aantal van deze Latin-stijlen tegenkomen.

Bachata

De Bachata is een dans uit de Dominicaanse Republiek, genoemd naar Bachata-gitaarmuziek. Dansers bewegen heen en weer in een patroon van vier tellen: drie stappen opzij gevolgd door een pauze, die de essentie vormt van de Bachata, omdat dansers uitgesproken heupbewegingen maken. Over het algemeen gaat het bij dans veel meer om het stijlvol bewegen van het lichaam dan om de simpele heen en weer stappen. Omdat deze dans naast eenvoudige passen ook over gepolijste stijl gaat, zullen halfgevorderde tot gevorderde dansers het meeste succes hebben waardoor de Bachata er goed uitziet.

Cha Cha Cha

De Cha Cha Cha, ook wel de Cha Cha genoemd, is een in Cuba geboren dans, vergelijkbaar met de Mambo in stijl. Na de basisbeweging van naar voren of achteren stappen en het verplaatsen van het gewicht tussen de voeten, voegt de Cha Cha Cha echter een snelle set van drie stappen toe. Dit geeft de dans zijn naam, aangezien veel dansers deze stappen tellen als 'cha cha cha'.

Mambo

De Mambo is ook ontstaan in Cuba. De kenmerkende beweging is een stap van drie slagen die vooruit en vervolgens achteruit gaat, terwijl het gewicht van de ene voet naar de andere wordt verplaatst. Eén lid van een danspaar voert de achterwaartse beweging uit terwijl de ander vooruit beweegt.

Wat de Mambo echt zijn stijl geeft, is de heupzwaaiende actie die de gewichtsverschuiving creëert. Hoewel de Mambo een dans voor koppels is, is de basisstap in alles verschenen, van lijndansen tot aerobicsvideo's, waarbij individuele dansers de stap van drie tellen alleen of als onderdeel van een groep uitvoeren.

Merengue

Merengue is een Dominicaanse dans; het is de officiële dans van de Dominicaanse Republiek. Het wordt over het algemeen als gemakkelijk te leren beschouwd, waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen die op een gemakkelijke manier kennis willen maken met Latin dansen.

De volgende basisbeweging gaat naar de voorkant, achterkant en zijkant wanneer een stel samen de Merengue danst: stap op de binnenrand van de voet, rol de voet om gewicht over te brengen en sleep vervolgens de andere voet naar de eerste voet. Leer de basistechniek van een instructeur of observeer hoe andere dansers het doen, zoals in deze instructieve Merengue-video, waar de basisstap opzij wordt gedemonstreerd.

Paso Doble

Paso Doble betekent "dubbele stap" in het Spaans, en een versie van de Paso Doble is ontstaan in Spanje. De Fransen veranderden de bewegingen in een parendans, die de Spanjaarden omarmden. De door Frankrijk uitgevonden corrida-choreografie is complex, uitdagend en ontzagwekkend. De dans is de veroveringsdans tussen de matador en de verleidelijke cape, evenals de uitgelokte stier. De man is de matador in een stierengevecht, de vrouw fungeert zowel als zijn cape als als zijn tegenstander/prooi. Het is gespannen en intens; je danst Paso Doble met wreedheid en passie. De bewegingen zijn ontleend aan de Flamenco en worden in 2/4 maat uitgevoerd. De kostuums, de overdreven stijl en de felheid van de dansers zijn hoogst theatraal. Verwacht dat ze de dansvloer voor je vrijmaken; dus zorg ervoor dat je alles op orde hebt om een optreden te leveren. Paso Doble is altijd een emotionele ervaring.

Rumba

De Rumba heeft zijn wortels in de Cubaanse zoon. De Rumba bestaat uit twee snelle stappen en vervolgens een derde langzamere stap die twee tellen nodig heeft om uit te voeren. Dansers gebruiken een doosachtig patroon om hun bewegingen te begeleiden.

Hoewel dansers de Rumba oorspronkelijk met snelle stappen dansten, heeft ballroom-Rumba-dansen (Latijndansen dat het vaakst wordt gezien in competities) de nadruk gelegd op langzame, romantische passen met de nadruk op heupbewegingen.

Salsa

De Salsa vindt zijn oorsprong in het Caribisch gebied, hoewel het ook een sterke Afrikaanse invloed heeft. Paren voeren deze dans doorgaans samen uit, en het draait om een combinatie van vier tellen van twee snelle stappen en een langzame stap met een pauze of tik.

Partners voegen vervolgens beurten en andere versieringen toe aan het basisvoetenwerk om een leuke danservaring en een indrukwekkend optreden te creëren.

Samba

Samba is van Braziliaanse oorsprong en wordt gedanst op gelijknamige muziek. In Brazilië zijn veel verschillende vormen van sambadansen ontwikkeld, sommige voor koppels en andere voor individuen: solodansen.

Verschillende muziekstijlen worden gecombineerd met verschillende Samba-dansen. De snelheid van de dans varieert afhankelijk van de muziek. Samba is een van de bekendste Latijns-Amerikaanse dansen, vooral vanwege zijn rol bij carnavalsevenementen, waar individuele dansers optreden.

Tango

De Tango is een verleidingsdans, geboren in de havenbordelen van Buenos Aires aan de vooravond van de 20e eeuw. Ja, als het goed wordt gedaan, kan het adembenemend zijn. En ja, het vergt wat serieuze oefening om dat goed te krijgen. Vanaf de vroegste provocerende dansvloerkoppelingen tot de omarming van de pikante choreografie – ingetogen maar niet opgeschoond – door de Argentijnse hogere klasse, bleek de Tango onweerstaanbaar. De dans weerspiegelde zijn tijd. Door golven van immigranten, militaire staatsgrepen, decennia van relatieve welvaart en tijdperken van sociale onrust bracht de Tango verdriet, hartstocht, nationalistische trots, pessimisme en feestvreugde tot uitdrukking. Maar het berustte altijd op de gestileerde sensuele bewegingen, staccato voetstappen, gebogen knieën en de zeer gerichte verbinding tussen partners die de Tango vandaag de dag nog steeds typeert.

Conga, Macarena - Ga in de rij staan

Groepsdansen of line-dance is populair op feesten, langs paraderoutes en op informele bijeenkomsten waar mensen samenkomen om gewoon een leuke tijd te hebben. Deze Latin line-dansen zijn leuk, gemakkelijk, 100 procent sociaal en toegankelijk voor zelfs de extreem linksvoetige of gewone teenstompers.

Macarena

Je kleine broertje kan de Macarena doen - degene die nog steeds zijn halve dagen op de kleuterschool doorbrengt. Ontspan je knieën, schud je heupen en laat het kind je de gekke hand- en armgebaren leren en je bent goed. Het nummer uit 1995 is slechts een beat, dus zeer dansbaar, ook al is het twintig jaar na zijn hoogtijdagen iets over zijn hoogtepunt heen.

Conga

Onthoud Gloria Estefan: Kom op, schat, schud je lichaam. Doe de Conga? Moeilijk om die uit te zitten. Kwam de Conga vanuit Afrika Amerika binnen via de haven van Colon aan de Atlantische kust van Panama? Of kwam het voort uit de carnavalscomparas, de dansers op straatfestivals in Santiago de Cuba of San Pedro Town, Belize? Maakt niet uit. Leg gewoon je handen op de taille van degene voor je, schud stap 1 - 2 - 3 en schop net voor stap 4 eruit. Het is een ritmisch geluid en iedereen kan het. Iedereen. Echt waar.

Latijns dansen verkennen

Hoewel veel dansers alleen Salsa of Samba beoefenen, of zich beperken tot een of twee Latin dansstijlen, is er geen reden om jezelf te beperken tot slechts een paar genres Latin dans. De International DanceSport Federation organiseert internationale danswedstrijden die opwindend zijn om naar te kijken - en als je goed genoeg wordt in je favoriete shake-, shimmy- en seduce-choreografie, wil je misschien meedoen. Latin dans is verslavend. Het kan zijn dat je, zodra je een Latijns-Amerikaanse dansstijl onder de knie hebt, niet meer bij één stijl kunt blijven. Trek dus je dansschoenen aan en ontdek enkele van de andere verleidelijke ritmes die de Latin danswereld te bieden heeft.

Aanbevolen: