25 winterkampeertips voor campers om veilig en warm te blijven

Inhoudsopgave:

25 winterkampeertips voor campers om veilig en warm te blijven
25 winterkampeertips voor campers om veilig en warm te blijven
Anonim
Camper camper op camping in de winter
Camper camper op camping in de winter

Hoewel kamperen in de winter unieke uitdagingen met zich meebrengt, is het absoluut mogelijk om zelfs in de koudste maanden van het jaar te genieten van avonturen met recreatieve voertuigen (camper). Houd de volgende tips in gedachten om u te helpen veilig en warm te blijven tijdens uw winterse uitstapjes met een camper, of u nu onderweg of op een camping bent.

Uw camper voorbereiden op winterreizen

Als u uw camper het hele winterseizoen gaat gebruiken, zorg er dan voor dat u het juiste seizoensonderhoud uitvoert. Het is veel beter om proactief te zijn en ervoor te zorgen dat uw camper klaar is voor koude omstandigheden voordat u van huis gaat, dan dat u te maken krijgt met problemen die zich onderweg voordoen. Natuurlijk is het ook belangrijk om de belangrijkste veiligheidstips tijdens het rijden in de winter op te volgen terwijl u van uw vertrekpunt naar uw bestemming reist.

  • Winter campercontrole- Voordat u op een winterkampeertrip gaat, laat een gekwalificeerde camperonderhoudsprofessional uw camper controleren om er zeker van te zijn dat deze in rijklare staat verkeert en om te controleren of alle de systemen zijn in goede staat om winterse omstandigheden aan te kunnen in de gebieden waar u naartoe wilt reizen. Zorg voor eventuele noodzakelijke reparaties of onderhoud voordat u de weg op gaat. Zorg ervoor dat alle vloeistoffen in uw camper of trekvoertuig vol zijn, inclusief antivries.
  • Seizoensbandencontrole - Voordat u de snelweg op gaat voor een winterkampeeravontuur, moet u ervoor zorgen dat uw camper en trekvoertuig het juiste type banden hebben voor de weersomstandigheden waarmee u tijdens uw reis waarschijnlijk te maken krijgt. Het kan het beste zijn om contact op te nemen met een verkoper van camperbenodigdheden in het gebied waar u naartoe wilt reizen om erachter te komen wat zij over het algemeen aanbevelen aan de lokale bevolking.
  • Zorg voor een goede isolatie - Onderneem stappen om de isolatie van uw camper te verbeteren, indien nodig. Het kan bijvoorbeeld helpen om kit en/of tochtstrippen rond de ramen en deuren van het apparaat aan te brengen. Misschien wilt u ook isolatie kopen die op maat is gemaakt voor uw raam en/of isolatie onder de camper toevoegen om de vloeren zo warm mogelijk te houden.
  • Brandstof voor verwarming bijvullen - Als uw camper propaan gebruikt voor verwarming, zorg er dan voor dat uw tank vol is voordat u gaat kamperen. Beter nog: koop een extra propaantank en vul deze ook. Afhankelijk van hoe lang je weg blijft en hoe afgelegen het gebied is waar je naartoe reist, wil je misschien een extra tank meenemen. Als u een dubbel elektrisch/propaansysteem heeft, is het nog steeds belangrijk om ervoor te zorgen dat uw propaan vol is. Je wilt niet zonder gas komen te zitten als de stroom uitv alt.
  • Controleer de koolmonoxidemelder - Een werkende koolmonoxidemelder is een must voor elke gasverwarmde camper. Test de koolmonoxidemelder in je camper, zodat je zeker weet dat deze goed werkt. Als uw camper er geen heeft, installeer er dan een en test hem regelmatig.

Must-have-items voor winterreizen met campers

familie kamperen met hun camper in de winter
familie kamperen met hun camper in de winter

Inpakken voor een winterreis met een camper is niet helemaal hetzelfde als je klaarmaken om op pad te gaan in een warmere tijd van het jaar. Je moet je kleding verstandig kiezen en ervoor zorgen dat je de juiste veiligheids- en overlevingsuitrusting meeneemt, zodat je alles aankunt wat je onderweg tegenkomt. Zorg ervoor dat u, naast de onderstaande items, ook deze essentiële checklist voor winterkamperen controleert op de onmisbare items die u moet inpakken.

  • Pak kleding in die u in laagjes kunt dragen- Ook al kunt u de temperatuur in uw camper regelen, het zal buiten waarschijnlijk nog steeds koud zijn gedurende het grootste deel (of de hele) reis. U wilt niet de hele vakantietijd ineengedoken naast de verwarming in uw caravan of camper doorbrengen. Zorg ervoor dat u voldoende warme kleding meeneemt, vooral kledingstukken die in lagen gedragen kunnen worden, en dikke sokken. Als u zich verplaatst of door warmere gebieden reist, neem dan ook een aantal lichtere opties.
  • Neem winterbovenkleding - Zorg ervoor dat je een warme winterjas meeneemt, evenals een paar lichtere jassen. Zorg ervoor dat er ten minste één jas in windjack-stijl is, voor dagen dat het regent of bijzonder winderig is. Neem naast tennisschoenen en wandelschoenen ook waterdicht schoeisel mee dat u kunt dragen als de omstandigheden buiten sneeuwen of ijzig zijn. Vergeet hoeden, sjaals en handschoenen niet.
  • Hang zware gordijnen op - Net zoals u extra lagen aan uw lichaam moet toevoegen als het buiten koud is, kunt u ook helpen het warm te houden in uw camper door er dikke gordijnen over te hangen de ramen. Dit voegt een beschermingslaag toe tegen de vriestemperaturen aan de andere kant van het glas.
  • Leg vloerkleden op de vloer - Net zoals zware gordijnen de hoeveelheid kou helpen verminderen die door de ramen naar binnen kan dringen, kunnen zachte vloerkleden ervoor zorgen dat de kou niet door de ramen naar binnen sijpelt. vloerplanken. Voeg met dat in gedachten vloerkleden toe aan de vloer van uw camper. De vloerkleden zorgen er niet alleen voor dat je voeten warm blijven, maar helpen de camper ook de warmte vast te houden.
  • Maak een winterveiligheidspakket - Ga nooit op camperreis zonder de juiste veiligheids- en overlevingsbenodigdheden. Zorg ervoor dat u een EHBO-doos, zaklamp, koplamp, weerradio, batterijen, extra dekens en ander belangrijk campergereedschap en noodbenodigdheden meeneemt. Het is ook een goed idee om een kampeerfornuis met dubbele brandstof en/of een kleine houtskoolgrill mee te nemen, zodat u kunt koken als er een probleem is met het fornuis in uw camper. Pas op dat u deze niet binnenshuis gebruikt, anders kunt u gevaarlijke niveaus van koolmonoxide creëren.
  • Neem een paar ruimteverwarmers mee - Het is een goed idee om een paar ruimteverwarmers mee te nemen op winterkampeertochten, zodat u warm kunt blijven, zelfs als de stroom uitv alt of als er iets is Er gaat iets mis met de verwarming van uw camper. Overweeg om ten minste één kleine elektrische ruimteverwarmer mee te nemen, en ook één die op propaan werkt.
  • Neem een föhn - Zelfs als u uw haar niet föhnt, is het een goed idee om tijdens de wintermaanden een föhn in uw camper te hebben. Als u te maken krijgt met bevroren slangen of waterleidingen, zult u heel blij zijn dat u dat gedaan heeft. Een blazer kan je helpen bevroren lijnen voorzichtig op te warmen, zodat ze beginnen te ontdooien.
  • Sla een voorraad houdbaar voedsel in - Zorg ervoor dat u voldoende voedsel bij de hand heeft in uw camper voor het geval de omstandigheden zo slecht worden dat u moeilijk naar buiten kunt komen boodschappen doen voor een paar dagen. Zorg voor voldoende spullen die niet hoeven te worden gekoeld of gekookt, inclusief spullen die snel en gemakkelijk kunnen worden bereid op een kampeerfornuis of grill, zoals ma altijden in een zak of deze backpack-ma altijdideeën voor één pot.

Maximaliseer warmte en veiligheid op de camping

Zodra u met uw camper op uw camping aankomt, zijn er een paar andere manieren waarop u uw warmte en veiligheid kunt maximaliseren. Overweeg de volgende tips.

  • Voeg een aanvulling op de verwarming van uw camper - Propaan is duur, dus als u zich op een camping met een elektrische aansluiting bevindt, wilt u misschien ten minste een deel van de elektrische verwarming gebruiken tijd. Overweeg om de warmte van uw camper te gebruiken om uw camper warm te krijgen, maar zet dan de thermostaat lager en houd de warmte op peil met een elektrische kachel. Dit kan u helpen lekker warm te blijven met minimale kosten. Zorg er echter voor dat u alle ruimteverwarmers uitschakelt als u weg bent, en controleer of uw ruimteverwarmer veilig kan worden gebruikt in afgesloten ruimtes.
  • Gebruik een elektrische deken - Als je wilt besparen op propaan maar graag warm slaapt, investeer dan in een elektrische deken om onder te slapen. Als je op een camperplaats met volledige aansluiting bent, kun je de verwarming 's nachts helemaal laag zetten om je propaangas te sparen, maar toch lekker warm blijven terwijl je slaapt. U hoeft een ruimteverwarming niet eens 's nachts aan te laten staan.
  • Open kastdeuren - Als het buiten koud is, open dan de deuren van de inbouwkasten in je camper. Dit klinkt vreemd, maar de realiteit is dat hierdoor de warmte in de camper de leidingen in de muren bereikt waarachter de kasten zijn geïnstalleerd. Deze kleine stap kan het risico op bevroren of gesprongen leidingen verkleinen.
  • Dek uw airconditioner af - U zult uw airconditioner niet gebruiken als het buiten vriest, dus dek hem af als u in de winter kampeert. Dit helpt de unit te beschermen tegen neerslag in de winter en voorkomt dat koude lucht langs de randen naar binnen sijpelt. Voor de beste pasvorm en bescherming koopt u een hoes die is gemaakt voor een airconditioner voor campers.
  • Bescherm de leidingen van de camper - Bereid de leidingen van uw camper voor op koude temperaturen door een zelfregelende verwarmingskabel op de waterleidingen, afvoerleidingen en vuilwatertanks te installeren. Deze gespecialiseerde kabel heeft een ingebouwde thermostaat en past zich dus aan de weersomstandigheden aan door op te warmen als het koud genoeg is om de leidingen te beschermen en af te koelen als de temperatuur stijgt.
  • Vermijd externe wateraansluitingen - Als u op een camping bent en het buiten vriest, kunt u voor water beter vertrouwen op uw vuilwatertanks dan op een externe waterbron. Als u dit doet, kunt u de externe slang volledig loskoppelen van uw zoetwatertank. Je kunt hem opnieuw aansluiten als de temperatuur boven het vriespunt komt.
  • Bescherm zoetwaterleidingen - Als u een slang aangesloten wilt houden op uw zoetwatertank, investeer dan in een Freeze Ban verwarmde drinkwaterslang. Deze slang heeft uitstekende recensies op de website van Camping World. Meerdere fulltime camperaars beschrijven het als de beste optie uit de vele die ze hebben geprobeerd.
  • Stel het dumpen van de zwartwatertank uit - Hoewel het misschien contra-intuïtief klinkt, is het beter om het legen van uw zwartwater- en grijswatertanks zoveel mogelijk te vermijden wanneer de omstandigheden superkoud zijn. Wacht met dumpen totdat ze vol zijn. Wanneer ze vol raken en de temperatuur nog steeds onder het vriespunt ligt, laat ze dan slechts gedeeltelijk leeglopen. Als er spullen in zitten, wordt de kans op schade als gevolg van bevriezing geminimaliseerd.
  • Rok uw camper af wanneer deze geparkeerd staat - Wanneer u op uw camping aankomt, kunt u helpen uw camper veilig en warm te houden door plinten rond de onderkant van de buitenkant van de camper te plaatsen eenheid. Foamboard werkt hier perfect voor. Je kunt het op maat knippen voordat je het huis verlaat en deze lichtgewicht stukken gemakkelijk vervoeren om ze op hun plaats te zetten zodra je aankomt.

Wintercamperreizen plannen

Afhankelijk van waar u zich bevindt en waar u van plan bent te reizen, kan het een uitdaging zijn om tijdens de wintermaanden een plek te vinden om in uw camper te kamperen. Bereid je van tevoren voor, zodat je niet op je bestemming aankomt en ontdekt dat er geen plek beschikbaar is om te verblijven.

  • Controleer seizoenssluitingen - Sommige camperparken sluiten in de winter, zelfs op plaatsen waar de winters niet bijzonder streng zijn. Voordat u een plek kiest om in de winter naartoe te gaan, moet u eerst controleren welke campings eventueel open zijn gedurende de periode die u wilt bezoeken. Als de beschikbaarheid schaars lijkt, maak dan een reservering voordat u die kant op gaat.
  • Beschikbaarheid verifiëren - Op warme, zuidelijke locaties hoeft u zich doorgaans geen zorgen te maken over campings die in de winter sluiten. De beschikbaarheid op dergelijke plaatsen kan echter een uitdaging zijn, vooral op locaties die populair zijn bij overwinteraars, zoals Florida en Zuid-Arizona. Recreatieparken in deze gebieden zijn soms een jaar van tevoren volgeboekt. Ga er niet vanuit dat ze ruimte voor je hebben alleen maar omdat ze open zijn. Bel om te verifiëren en maak een reservering om er zeker van te zijn dat je een plekje hebt als je aankomt.
  • Overweeg maandelijkse of volledige seizoensverhuur - Het kan zijn dat camperparken in sommige gebieden geweldige tarieven bieden voor langere of winterverhuur, vooral als ze zich in gebieden bevinden die in die tijd van het jaar niet zoveel toeristen trekken. Als u ervoor openstaat om een maand of langer te blijven, kunt u misschien een goede deal krijgen voor een plek om te stoppen en te genieten van een rustig verblijf in uw recreatievoertuig.

Geniet van je reis

Je vergroot je kansen op een plezierige winterkampeerervaring enorm als je de tijd neemt om ervoor te zorgen dat je camper in goede staat verkeert voordat je op winterkampavontuur vertrekt. Zolang je realistische verwachtingen hebt over de omstandigheden waarmee je te maken kunt krijgen, je camper goed is voorbereid en je de juiste kleding en benodigdheden hebt ingepakt, zul je waarschijnlijk een geweldige ervaring hebben tijdens je reis.

Aanbevolen: