Kan ik met mijn Canadese auto naar de VS blijven om te blijven?

Inhoudsopgave:

Kan ik met mijn Canadese auto naar de VS blijven om te blijven?
Kan ik met mijn Canadese auto naar de VS blijven om te blijven?
Anonim
Canadese auto's passeren de Amerikaanse grens
Canadese auto's passeren de Amerikaanse grens

Als u vanuit Canada naar de Verenigde Staten verhuist, is het normaal dat u uw voertuig mee wilt nemen. Gelukkig kunt u in de meeste gevallen uw auto meenemen om te blijven. Er zijn echter een paar dingen die u moet doen vóór de verhuizing.

Zeven stappen om uw auto naar de Verenigde Staten te verhuizen

Er zijn verschillende belangrijke overwegingen bij het verhuizen met uw auto. U moet uw auto door de douane brengen, ervoor zorgen dat deze voldoet aan de juiste milieu- en veiligheidsnormen, en zorgen voor de registratie en verzekering van het voertuig in de Verenigde Staten.

1. Zorg ervoor dat uw auto voldoet aan de milieunormen

Voordat je verhuist, moet je een paar voorbereidingen treffen. Een van de belangrijkste is ervoor te zorgen dat uw voertuig voldoet aan de milieunormen in de Verenigde Staten. Volgens de Environmental Protection Agency (EPA) vereist de Clean Air Act dat alle geïmporteerde voertuigen voldoen aan de huidige Amerikaanse normen voor luchtvervuiling. Voordat u de grens oversteekt, moet u EPA-formulier 3520-1 invullen en bewijzen dat uw voertuig aan de normen voldoet.

Er zijn een paar manieren waarop u ervoor kunt zorgen dat uw voertuig aan deze normen voldoet:

  • Controleer of uw auto of vrachtwagen identiek is aan de versie van dat voertuig die voor verkoop in de Verenigde Staten is geproduceerd. Dit geldt alleen voor voertuigen die vóór 2001 zijn geproduceerd. De EPA houdt een volledige lijst bij van VS-identieke voertuigen. Als uw auto op de lijst staat, voldoet deze aan de normen.
  • Kijk op uw voertuig voor een voertuigemissielabel. Deze bevindt zich onder de motorkap van de auto of vrachtwagen. Vermeldt het label dat het voertuig voldoet aan de emissienormen van de Amerikaanse EPA? Als dat zo is, ben je er helemaal klaar voor.
  • Als uw auto niet over het label beschikt en niet op de lijst met identieke voertuigen staat, heeft u een verklaring nodig van de Amerikaanse vertegenwoordiger van de oorspronkelijke fabrikant waaruit blijkt dat het voertuig aan de toepasselijke normen voldoet. Deze verklaring moet schriftelijk zijn en het voertuigidentificatienummer (VIN) van de auto bevatten.

Het is belangrijk op te merken dat de EPA-voorschriften alleen van toepassing zijn op voertuigen die 21 jaar of nieuwer zijn op het moment dat ze de Verenigde Staten binnenkomen. Als uw auto ouder is dan 21 jaar en niet is gewijzigd ten opzichte van de oorspronkelijke staat, voldoet uw Canadese kenteken aan de EPA-vereisten. U kunt ook worden vrijgesteld als uw auto wordt aangepast voor gebruik door een gehandicapte.

2. Zorg ervoor dat uw auto voldoet aan de Amerikaanse veiligheidsnormen

De National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) heeft ook specifieke vereisten voor geïmporteerde voertuigen, en u moet bewijzen dat uw Canadese auto voldoet aan de Amerikaanse veiligheidsnormen als deze op het moment van binnenkomst minder dan 25 jaar oud is naar de Verenigde Staten. Volgens de NHTSA-richtlijnen voor voertuigimport voor Canada heeft u de volgende items nodig om uw auto te importeren:

  • De auto moet een label van de oorspronkelijke fabrikant hebben waarin wordt verklaard dat deze voldoet aan de federale veiligheidsnormen voor motorvoertuigen van de VS. U vindt dit label aan de binnenkant van het bestuurdersportier.
  • U moet ook een brief hebben van de oorspronkelijke fabrikant waarin staat dat het voertuig aan deze normen voldoet. De brief moet op officieel briefpapier staan en verwijzen naar het chassisnummer van het voertuig.
  • Een ingevuld HS 7-aangifteformulier van het Amerikaanse ministerie van Transport

Het maakt niet uit hoe oud uw voertuig is, er kan geen bergingstitel op staan.

3. Eigendom vestigen

Je moet ook bewijzen dat je de eigenaar bent van de auto die je naar de VS brengt. Dit eigendomsbewijs kan de originele eigendomstitel van het voertuig zijn, een gewaarmerkte kopie van de eigendomstitel, een originele vrachtbrief, buitenlandse registratie of een verkoopakte.

Bovendien moet u bewijzen dat u eigenaar bent van alle onderdelen die u aan het voertuig hebt toegevoegd sinds u het heeft gekocht. Dit kunt u doen door uw kassabon te tonen.

4. Maak het onderstel van de auto schoon

Volgens de Amerikaanse douane en grensbescherming moet u er ook voor zorgen dat het onderstel van uw voertuig schoon is voordat u door de douane gaat. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw vereist dat alle geïmporteerde voertuigen vrij zijn van vreemde bodem. Ga direct voor de douane langs bij een wasstraat. Als u uw auto verzendt, laat dan het onderstel reinigen vóór verzending.

5. Ga door de douane

Nadat je de EPA- en NHTSA-formulieren en het eigendomsbewijs hebt verzameld, is het tijd om door de douane te gaan. U heeft het Customs and Border Protection-formulier 7501 nodig. U kunt dit formulier van tevoren invullen om tijd aan de grens te besparen, of een douanebeambte kan u helpen met het formulier als u al uw andere papierwerk in orde heeft.

Zorg ervoor dat u een kopie van uw goedgekeurde formulier aanvraagt voor uw administratie. Dit is nodig voor het registreren van uw auto.

6. Betaal accijns op uw auto indien nodig

US Customs and Border Protection bevestigt dat u geen invoerrechten of invoerbelasting hoeft te betalen over uw voertuig als u kunt bewijzen dat u het voertuig al een jaar of langer in bezit heeft. Als u uw auto minder dan een jaar in bezit heeft, moet u 2,5% belasting betalen over de aankoopprijs of de Kelley Blue Book-waarde van uw auto. U moet deze Canadese autowaarde nauwkeurig vermelden op uw douaneformulier.

7. Registreer uw voertuig in de Verenigde Staten

Wanneer u uw nieuwe woning bereikt, moet u uw voertuig in uw land registreren. Volgens de Amerikaanse Customs and Border Protection heeft u uw goedgekeurde Customs and Border Protection Form 7501 nodig om het registratieproces te voltooien.

Verwacht dat je registratiekosten aan de staat beta alt. Het bedrag zal variëren, afhankelijk van het voertuig en de regelgeving van de staat. U ontvangt op dit moment ook uw nieuwe kentekenplaten. Zodra uw auto is geregistreerd en u uw kentekenplaten heeft, bent u klaar met het importproces.

Raadpleeg altijd het Department of Motor Vehicles in de staat waar u naartoe verhuist. Zij geven u specifieke vereisten voor het registreren van het voertuig.

Auto's die je niet kunt meenemen

Er zijn een aantal situaties die ervoor kunnen zorgen dat u uw auto niet naar de VS kunt brengen om daar te blijven:

  • De auto voldoet niet aan de EPA-voorschriften voor emissies.
  • De auto is niet vervaardigd volgens de Amerikaanse NHTSA-normen.
  • Uw auto heeft geen duidelijke titel waaruit blijkt dat u de eigenaar bent en het voertuig is geen sloopauto.

Belangrijke overwegingen bij het importeren van een Canadese auto

Het is belangrijk om tijdens het importproces op een paar dingen te letten:

  • Op de snelheidsmeter op het dashboard staan de kilometers per uur in een groter lettertype dan de mijlen per uur, maar op Amerikaanse wegen worden de snelheidslimieten in mijlen per uur weergegeven. Dit staat het importeren van uw auto niet in de weg, maar het is erg belangrijk om dit te onthouden tijdens het rijden.
  • Uw auto later verkopen kan ingewikkeld zijn vanwege de snelheidsmeter- en kilometertellerlabels. U kunt uw auto echter legaal verkopen in de Verenigde Staten.
  • Als u uw auto naar de Verenigde Staten verzendt, laad deze dan niet met uw bezittingen. Volgens de Amerikaanse Customs and Border Protection loopt dit het risico dat uw huishoudelijke artikelen kapot gaan tijdens de inspectie en kan het importproces voor uw auto worden vertraagd of stopgezet.
  • Als u met uw auto de grens over rijdt, kunt u uw huishoudelijke artikelen meenemen. U moet ze echter wel aangeven bij de douane.

Organisatie is de sleutel

In veel gevallen is het absoluut mogelijk om uw Canadese auto naar de VS te brengen om daar te blijven. Organisatie is echter cruciaal. Zorg dat u uw papierwerk op orde heeft voordat u de grens overgaat en weet wat u bij de Douane kunt verwachten. Binnenkort beginnen jij en je auto een nieuw leven in je nieuwe huis.

Aanbevolen: