7 veiligheidstips voor varen om uw gezin te helpen veilig op het water te blijven

Inhoudsopgave:

7 veiligheidstips voor varen om uw gezin te helpen veilig op het water te blijven
7 veiligheidstips voor varen om uw gezin te helpen veilig op het water te blijven
Anonim

Voordat u vertrekt, kunt u gemoedsrust krijgen omdat u enkele essentiële veiligheidsrichtlijnen voor het varen kent.

Familie die graag op een boot rijdt
Familie die graag op een boot rijdt

Nu de zomerse hitte begin dit jaar zijn intrede doet, genieten veel mensen al van de warme bries en het koele water van de meren en oceanen in de omgeving. Hoewel dit voor velen een typisch tijdverdrijf is, is het belangrijk om prioriteit te geven aan de veiligheid van de kleinste leden van uw bemanning, die mogelijk minder ervaren zwemmers zijn.

Ze lopen niet alleen een groter risico om te verdrinken in natuurlijke wateren, maar de bestuurders van snel bewegende waterscooters kunnen het moeilijker vinden om ze te herkennen. Voor de ouders die plezier willen hebben op het water, maak je geen zorgen! We hebben een lijst met de beste veiligheidstips voor gezinnen.

Draag een reddingsvest

De meeste jachtopzieners noemen deze aantrekkelijke accessoires je veiligheidsgordel op het water. Waar u zich ook in de Verenigde Staten bevindt, er zijn wetten van kracht die vereisen dat kinderen een persoonlijk drijfapparaat (PFD) dragen wanneer een recreatief watervoertuig in beweging is. Deze zijn nodig omdat als u met een ander vaartuig zou crashen of een voorwerp onder water zou raken terwijl u op het water vaart, dit uw kinderen drijvend zou houden totdat de hulpdiensten arriveerden.

De Amerikaanse kustwacht merkt op dat 86% van de mensen die in 2020 omkwamen door verdrinking geen reddingsvest droegen. Dit is het hoogste percentage dat in tien jaar is waargenomen. De leeftijdseis varieert van staat tot staat, waarbij op sommige locaties kinderen tot 16 jaar verplicht zijn een reddingsvest te dragen terwijl de boot over het water vaart. Hoewel er niet altijd iemand is die toezicht houdt op het water, kunnen ouders proactief zijn met zwemvesten om kinderen veilig te houden.

Bovendien kan het verleidelijk lijken om je kinderen zonder zwemvest te laten pronken met hun zwemvaardigheden als je het anker hebt neergelegd, maar als ze geen sterke zwemmer zijn, kun je overwegen om ze het aan te laten houden. Het dragen van een zwemvest kan uw kinderen veilig houden en u gemoedsrust geven terwijl u op het water bent.

Hoe u de juiste pasvorm vindt

De belangrijkste kenmerken waar je op moet letten bij een reddingsvest zijn:

  • Door de kustwacht goedgekeurd apparaat
  • Nauw tegen de borst
  • Komt niet boven de oren uit als je aan de schouderbanden trekt
  • Geschat op het gewicht van uw kind - alleen omdat er 'KIND' op staat, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat dit de juiste keuze is
  • Heeft nekkraagsteunen

Kies het juiste kleurbadpak

Wist je dat de kleur van het zwempak van je kind zijn of haar leven kan redden? Het klinkt misschien belachelijk, maar deskundigen op het gebied van waterveiligheid bij Alive Solutions hebben onderzoeken gedaan die duidelijk aantonen dat 'heldere en contrasterende' badpakken in de kleuren 'neongeel, groen en oranje' de meest zichtbare tinten zijn wanneer ze worden ondergedompeld in een donker zwembad.

Ongeveer 40% van de verdrinkingen van kinderen (in de leeftijd van vijf tot veertien jaar) vindt plaats in natuurlijke wateren die vaak troebeler zijn, dus de kleur van het zwempak kan een game changer zijn als het gaat om het herkennen van een kind in problemen. Niet alleen dat, maar deze kleuren zorgen ervoor dat uw kinderen beter zichtbaar zijn voor andere watersporters die voorbijrijden.

Leer uw kinderen waterveiligheidsvaardigheden

Moeder met dochter zwemmen in zwembad
Moeder met dochter zwemmen in zwembad

Zwemmen is zo'n onderschatte levensvaardigheid. We beschouwen het als een leuk tijdverdrijf, maar beseffen niet echt hoe cruciaal het kan zijn voor het redden van een leven. Ouders met kinderen vanaf zes maanden kunnen zich inschrijven voor overlevingszwemcursussen waarin hun kleintjes leren hoe ze zichzelf met hun gezicht naar boven moeten draaien nadat ze in een watermassa zijn gevallen terwijl ze volledig gekleed zijn in winterkleding. Ze zullen ook leren drijven totdat ze wat energie kunnen herwinnen en dan in veiligheid kunnen zwemmen.

Ja, ik weet hoe belachelijk dat klinkt, maar nadat ik mijn zoon voor deze lessen heb ingeschreven, sta ik versteld van wat iemand zo klein allemaal zelf kan doen! De tijd nemen om uw kinderen te leren hoe ze met deze situaties in het water moeten omgaan en die vaardigheden elke zomer opfrissen, is een uiterst belangrijk onderdeel van de vaarveiligheid.

Bekijk de regels van de boot voordat u uitvaart

Je gaat misschien elk jaar het water op, maar het is waarschijnlijk een warme seconde geweest sinds je van het droge kwam. Dit betekent dat bepaalde details misschien niet bovenaan de hoofden van uw kind staan. Hier zijn de belangrijkste onderwerpen over vaarveiligheid die u met uw kinderen kunt bespreken, ongeacht hun leeftijd:

  • Waar noodvoorraden zich bevinden
  • Hoe te werken met noodvoorraden (brandblusser, noodsignalen, enz.)
  • Te vermijden delen van de boot (propellerregio)
  • Algemene bootregels

    • Reddingsvesten aan en altijd veilig
    • Zitten terwijl de boot vaart
    • Niet varen op het schip
  • Kan niet het water in zonder toestemming van mama of papa
  • Handen in de boot totdat het anker v alt

Volg een reanimatieles

Weet je wat je moet doen als je kind water inademt en plotseling niet meer kan ademen? Reanimatie is een andere belangrijke vaardigheid op het water. Het duurt slechts enkele seconden om te verdrinken, en door te weten hoe je baby's, kinderen en volwassenen moet reanimeren, kun je het leven van je kind of dat van een ander kind redden. Deze cursussen duren slechts een paar uur en zijn normaal gesproken redelijk betaalbaar.

Schrijf u in voor een veiligheidscursus voor schippers

Senior zeilinstructeur geeft veiligheidsbriefing
Senior zeilinstructeur geeft veiligheidsbriefing

Hoewel niet iedereen verplicht is een cursus schipperveiligheid te volgen, eisen veel staten dat schipperopleiding wordt gevolgd voordat je het water op gaat. Meestal wordt dit bepaald door uw verjaardag en de staat waarin u van plan bent te gaan varen.

Ondanks je leeftijd kan dit echter een nuttige manier zijn om jezelf beter voor te bereiden op problemen die zich kunnen voordoen terwijl je op het water bent. Het beste van alles is dat veel staten kinderen vanaf 10 jaar toestaan deze cursus te volgen, wat een geweldige manier is om ze voor te bereiden op je tijd op het water.

Controleer de voorspelling

Of we het nu leuk vinden of niet, het weer kan een prachtige dag op het water verpesten. Een van de beste manieren om het meeste uit uw tijd te halen, is door de weersvoorspelling te bekijken voordat u vertrekt. Als er in jouw regio stormen worden verwacht, wees dan voorzichtig als je het meer op gaat en houd de weersvoorspellingen in de gaten gedurende de hele tijd dat je op het water bent.

Veel mensen realiseren zich niet dat bliksem tot op 20 kilometer afstand kan toeslaan, terwijl minder vaak voorkomende bliksemflitsen tot wel 40 kilometer van de locatie van de storm kunnen reiken. Nog verrassender is dat deze gevallen kunnen optreden als je een blauwe lucht boven je hebt. Wateractiviteiten zijn verantwoordelijk voor het grootste percentage van de sterfgevallen door blikseminslag (35%), waarbij 20% van deze dodelijke slachtoffers direct verband houdt met varen.

Als je ver van de kust bent wanneer een onweersbui toeslaat, ga dan zo snel mogelijk naar een kade. Probeer ook iedereen verspreid op de boot te krijgen (als je tegen elkaar aan zit, ben je een groter doelwit) en hurk in een bal zo laag mogelijk bij de vloer van de boot.

Vaarveiligheid gaat gewoon over proactief zijn

Vaarveiligheid is vergelijkbaar met het opzetten van een helm voordat u gaat fietsen of het aanbrengen van zonnebrandcrème voordat u urenlang in de zon speelt. Het is de gewoonte om voorzorgsmaatregelen te nemen voor het geval het ergste kan gebeuren. Door proactief te zijn en deze basisveiligheidstips voor varen te volgen, kunt u er beter voor zorgen dat u, uw gezin en andere bezoekers op het water veilig blijven.

Aanbevolen: