Gratis online antieke prijsgidsen & Bronnen

Inhoudsopgave:

Gratis online antieke prijsgidsen & Bronnen
Gratis online antieke prijsgidsen & Bronnen
Anonim

Als u op zoek bent naar een snelle, waardevolle schatting voor populair antiek en vintage verzamelobjecten, kunt u deze online bronnen niet verslaan.

Parijse vlooienmarkt
Parijse vlooienmarkt

Prijsgidsen zijn lijsten met waarden voor items - hoeveel iets wordt verkocht of naar verwachting zal worden verkocht. Dergelijke handleidingen bieden een startpunt voor het bepalen van de waarde van een bepaald item, maar u moet begrijpen hoe ze werken en hoe u ze moet gebruiken als u het meeste wilt halen uit wat de gidsen bieden.

Alle soorten antiek

Een goede gids zal uitleggen hoe de waarden zijn berekend, en deze zal zo recent mogelijk zijn (controleer om te zien wanneer de website voor het laatst is bijgewerkt.) Prijzen kunnen afkomstig zijn van veilingen, shows of andere dealers, en kunnen lopen sterk uiteen. In feite geeft één bron alleen geen echte waarde. Veilingprijzen kunnen te hoog zijn vanwege een biedoorlog. Showprijzen kunnen hoog zijn aan het begin van de show of lager aan het einde van een show. Dealerprijzen kunnen ook een breed bereik voor dezelfde artikelen weergeven. Toch zullen goede prijsgidsen hun bronnen voortdurend bijwerken.

Kovels

Kovels onderhoudt sinds 1958 up-to-date prijsgidsen voor antiek. Registreer u voor het gratis basisabonnement en krijg toegang tot hun prijsgids met meer dan 1.000.000 actuele prijzen. Houd er rekening mee dat hun kopersprijsgids alleen beschikbaar is met een betaald lidmaatschap, samen met enkele andere delen van de website.

Terwijl de meeste online prijsgidsen gespecialiseerd zijn in één type antiek, vermeldt Kovels antiek in vele categorieën. De website is gemakkelijk te navigeren, met antiek gerangschikt op type. Er is ook een chatbord waar u vragen kunt stellen en uw items met andere verzamelaars kunt bespreken. Als u een stuk aardewerk of antiek porselein heeft, kunt u dit gemakkelijk identificeren aan de hand van de meegeleverde afbeeldingen.

Aanvullende websites voor prijsinformatie

Hoewel het geen prijsgidsen zijn, is een gratis online waardebepaling nuttig. Als u geïnteresseerd bent in het verkopen van zeldzame of waardevolle voorwerpen, kunt u mogelijk een adviesprijs krijgen bij veilinghuizen. Sommige, zoals Bonhams Auction House of Christie's, bieden gratis taxaties aan, maar onthoud: alleen duurdere items, en geen afgebroken theeservies.

Als u een specifiek stuk heeft waar u prijsinformatie over wilt vinden, kunt u contact opnemen met andere websites die gerealiseerde verkooplijsten of professionele taxaties bieden.

  • Zoek op Antiek Roadshow. Na al hun beoordelingen door de jaren heen, kun je hier online prijzen vinden voor vrijwel alles, als je maar een beetje zoekt.
  • eBay heeft een handige manier om gerealiseerde prijzen voor antiek op te zoeken: u kunt een zoekopdracht uitvoeren en onder de kolom 'Categorieën' aan de linkerkant van uw scherm naar de onderkant gaan en op 'Verkochte aanbiedingen' klikken. Voila - gerealiseerde verkopen ter vergelijking.

Boekenmarktwaarden

Vind de marktwaarde van uw oude boeken door op verschillende plaatsen online te kijken.

  • Abe Books is een online database waarmee u naar antieke en vintage boeken kunt zoeken. U kunt meerdere exemplaren van hetzelfde boek in verschillende omstandigheden vergelijken, zodat uw eigen boek er zo goed mogelijk mee overeenkomt. Dit zijn echter vraagprijzen, dus u moet de uitschieters (zeer hoge of zeer lage prijzen) vinden en bepalen of uw boeken daarbij passen, of bij de meer gemiddelde waarden.
  • Biblio is een andere geweldige website voor het identificeren van boekwaarden. Ze hebben artikelen over het verzamelen van boeken en linken naar duizenden dealers en hun aanbiedingen. Houd er opnieuw rekening mee dat dit vraagprijzen zijn en geen gerealiseerde waarden. Als je wilt weten hoe of waarom een dealer een bepaalde prijs vraagt, kun je de winkel eenvoudig mailen.
  • Sommige veilinghuizen zijn gespecialiseerd in zeldzame boeken, en u kunt hun catalogi en gerealiseerde prijzen online bekijken. Met Swann en PBA Galleries kunt u hun gerealiseerde prijzen voor eerdere verkopen bekijken.

De Smithsonian Libraries bieden geen prijsgidsen, maar ze hebben wel een uitstekende hulpbron waarmee u uw boeken kunt identificeren, wat hand in hand gaat met het toekennen van een waarde.

Cameraprijzen

Collectiblend heeft honderden antieke, vintage en klassieke camera's in zijn database. Velen hebben afbeeldingen samen met de uitstekende beschrijvingen en prijzen. De camera's worden vermeld door de fabrikant, maar veel van de prijzen zijn in euro's, dus in sommige gevallen heb je een rekenmachine nodig.

Carnaval Glass-websites

carnaval glas
carnaval glas

Ontdek waar jouw prachtig gekleurde carnavalsglas voor staat door deze websites te bezoeken:

  • David Doty's Carnival Glass-site helpt verzamelaars Carnival Glass te evalueren en te identificeren. Gebruik de alfabetische snelzoekfunctie onderaan de openingspagina om naar uw specifieke stuk te zoeken. Er zijn duizenden afbeeldingen van patronen en een overzicht van alle kleuren waarin het item is gemaakt. Er is ook een sectie met afbeeldingen van namaakartikelen om de beginnende verzamelaar te helpen reproductie en namaakcarnaval te identificeren.
  • Carnival Heaven heeft veel informatie over carnavalsglas en de geschiedenis ervan: er zijn ook enkele prijsgidsen, maar het kan zijn dat je even moet zoeken om ze te vinden, aangezien de meeste door individuele fabrikanten worden vermeld.

China Stukprijzen Hulp

Er zijn geen one-stop-gratis prijsgidsen voor dit grote verzamelgebied, maar u kunt uw zoekopdracht op verschillende manieren beperken.

  • Probeer eerst een site zoals eBay of Ruby Lane, waar je duizenden items kunt zien die te koop zijn en een idee kunt krijgen van wat antiek en verzamelobjecten op de markt kunnen opleveren.
  • Een andere site is Replacements, die een schijnbaar eindeloze reeks patronen en stijlen opsomt van de 19e eeuw tot heden; de site heeft ook een gratis identificatieservice. Hoewel hun prijzen vragende waarden zijn, kunt u, door verkochte aanbiedingen op eBay en prijzen op andere sites te vergelijken, een idee krijgen van wat uw item momenteel waard kan zijn.
  • Royal Albert Patterns is een aanrader voor liefhebbers van Engels porselein van dit bedrijf. Bekijk de patronen en link vervolgens naar eerdere verkopen op andere veilingsites. Het is een beetje een achterdeur voor gerealiseerde prijzen, maar de reis is de moeite waard.

Muntenverzamelaargidsen

Waardevolle informatie over zeldzame en unieke munten is te vinden in verschillende gratis onlinegidsen.

  • Als u een muntenverzamelaar bent, vindt u de Muntprijzengids een waardevolle bron voor prijzen en andere informatie. De website staat boordevol informatie over verzamelen, kopen en verkopen, maar heeft onlangs ook prijzen gerealiseerd voor zeldzame en verzamelbare munten.
  • Professional Coin Grading Service (PCGS) heeft een gedetailleerde online prijsgids die gratis en gemakkelijk te gebruiken is. U kunt zoeken op muntnaam, metaal, leeftijd, enzovoort. Hun grafieken zijn gemakkelijk te volgen en je kunt vaak meer gedetailleerde informatie krijgen door op de specifieke grafiek te klikken waar je meer over wilt weten.
  • Lyn Knight vermeldt prijzen voor munten, papiergeld en andere bijbehorende items van over de hele wereld.

Kostuum- en vintage sieradenprijzen

Kostuumjuwelen zijn big business, met honderden dealers en taxateurs. Hoewel er veel websites zijn met glitterende, glamoureuze sieraden uit het verleden, vragen veel van hen prijslijsten of verwijzen ze u naar prijsgidsen voor aankoop. Toch kun je prijzen vinden via eBay (kijk onder de "Verkocht" -aanbiedingen), of bekijk veilinglijsten voor gerealiseerde prijzen. Het volgende helpt ook:

  • Researching Costume Jewelry brengt u in contact met honderden dealers, met zowel vermelde als gerealiseerde prijzen. Bovendien biedt de website een schat aan informatie over vintage sieraden.
  • Met Christie's kunt u zoeken in hun database met gerealiseerde prijzen voor de verkoop van kostuumjuwelen.

Popwaarden

antieke poppen
antieke poppen

Er zijn verschillende websites die poppenwaarden aanbieden (zowel gerealiseerde als winkelprijzen), samen met veel informatie over de geschiedenis van poppen:

  • Antiques Navigator identificeert de pop, de waarde en de plaats en tijd waarop deze is verkocht. De lange vermeldingen op de site maken het moeilijker om je pop te vinden, dus zorg ervoor dat je de zoekpagina gebruikt.
  • Doll Reference is een uitgebreide website die u kunt gebruiken om meer te weten te komen over het type pop dat u bezit.

Meubelaanbiedingen

Dit is een enorm verzamelgebied en er zijn veel sites met meubelprijzen, dus je kunt het beste zoeken naar specifieke stijlen, materialen (bijvoorbeeld eiken of esdoorn) en productiedatum. Gebruik de algemene databases die hierboven zijn vermeld, maar u kunt ook een paar andere proberen:

  • Antiques Navigator, waarin de gerealiseerde prijzen uit veilingen, uitverkopen en andere bronnen worden weergegeven. De lijsten bevatten foto's en beschrijvingen. Nogmaals, hun zoekpagina is de beste keuze om de juiste vermelding te vinden.
  • Miller's Antiques and Collectables Guide vermeldt veel Europese meubels met prijzen en veilinghuizen. De prijzen gaan een aantal jaren terug en sommige zijn verouderd, maar de duidelijke foto's helpen je bij het zoeken.
  • Probeer veilinghuizen van Christie's of Sotheby's voor recente verkopen van mooie meubels en gerealiseerde prijzen.

Dame hoofdvaas prijzenhulp

Als je vazen met dameshoofden verzamelt, is Just Collectibles nuttig. Ze bespreken de geschiedenis van deze plantenbakken/vazen, bieden voorbeelden, en je kunt ook links vinden naar duizenden Etsy- en eBay-aanbiedingen om je te helpen de vraagprijzen te achterhalen.

Radioschattingen

vintage radio
vintage radio

Als je van antieke en vintage radio's houdt, zul je genieten van W JOE Radio. Het heeft een uitstekende prijslijst, evenals onderdelen om uw radio weer in werkende staat te brengen. Radio's zijn op naam gerangschikt en de webmaster zegt dat deze prijzen gebaseerd zijn op zijn kennis en mening, maar het is een goede plek om je zoektocht te beginnen.

Hoewel het geen prijspagina is, heeft Phil's Old Radios uitstekende informatie over het vaststellen van waarden voor uw items.

Rock-'n-roll-memorabilia

Vroege rock-'n-roll-platen en bijbehorende memorabilia hebben toegewijde fans die favoriete groepen verzamelen. Prijzen variëren van een paar dollar tot honderdduizenden (en prijzen kunnen van de ene op de andere dag veranderen), maar hier zijn enkele plaatsen om je op weg te helpen:

  • Ontdek de waarde van uw Beatles-memorabilia van gisteren en vandaag op de site met liedjes, afbeeldingen en verhalen van de Beatles. Het bevat platen, banden, cd's, bootleg-items, posters en vele andere verzamelobjecten. Het bevat ook veel geweldige foto's waarmee je items met elkaar of met je vintage items kunt vergelijken.
  • De Stones zijn nog steeds de slechte jongens van de rock, en hun vroege opnames kunnen hoge prijzen opleveren (je kunt dus niet altijd krijgen wat je wilt). Deze prijslijst is in Engelse ponden, maar het is een goed beginpunt.
  • Profiles in History houdt veilingen van rock-'n-roll-memorabilia, en hun gerealiseerde prijslijsten zijn nuttige waarderingsinstrumenten. Bekijk hun veilingarchieven voor de meest recente lijsten met verzamelobjecten die verband houden met muzikanten.

Roycroft koperen merkartikelen

Roycroft Copper heeft lijsten met veel Roycroft-items in de Arts and Crafts-stijlen, van lampen tot kommen. Elke aanbieding bevat afbeeldingen, beschrijvingen en hoeveel het item op de veiling heeft verkocht. De site heeft ook een aantal nuttige bronnen voor de verzamelaar, zoals Hoe u vervalsingen en markeringen kunt herkennen.

Prijsgids voor snaarinstrumenten

Als je een oude viool of andere snaarinstrumenten bezit, kun je de waarde ervan ontdekken met deze prijsgids voor snaarinstrumenten online. Het is zeer gebruiksvriendelijk met categorieën en een alfabetische lijst met makers. Voordat u deze handleiding gebruikt, moet u iets over uw instrument weten. Die inbegrepen zijn de viool, altviool, strijkstokken, cello en contrabas.

Teddybeerwaarden

De teddybeer, vernoemd naar president Teddy Roosevelt, is nog steeds een favoriet onder kinderen en verzamelaars. Enkele van de meest waardevolle beren zijn door Steiff vervaardigd, en de waarden voor hun beren (en andere knuffels) kunt u vinden bij Steiff Waarden.

Vintage kledingschattingen

Hoewel er geen gratis prijsgidsen voor vintage kleding beschikbaar zijn, kun je wel zoeken in winkels die de kleding verkopen die je zoekt om een schatting te krijgen van de prijs of waarde ervan.

  • PopBetty is geen prijsgids, maar je vindt er wel links naar vintagewinkels die kleding op voorraad hebben. Nogmaals: u moet prijzen vergelijken om tot een waarde voor uw artikel te komen, maar aangezien identificatie de eerste stap bij het vaststellen van de prijs is, is dit een goed beginpunt. Sommige links zijn inactief, maar probeer Ballyhoo Vintage en Vintage Vixen om te starten.
  • Lindy Shopper heeft een spraakmakende lijst met adviesprijzen voor vintage kleding, maar het is handig om waarden in perspectief te plaatsen.

Prijzen online vinden

Online prijzen zijn een snel veranderend onderdeel van het internet, waarbij sommige sites volledig gratis zijn, terwijl andere gratis informatie aanbieden, terwijl voor weer andere een lidmaatschapsbijdrage vereist is. Maar door wat tijd online door te brengen, kunt u profiteren van de gratis antiek- en verzamelobjectengidsen en gerespecteerde detailhandelaren om u te helpen uw antiek en verzamelobjecten te identificeren en te waarderen.

Aanbevolen: