Gratis boekbeoordelingen: gids & Bronnen

Inhoudsopgave:

Gratis boekbeoordelingen: gids & Bronnen
Gratis boekbeoordelingen: gids & Bronnen
Anonim
Senior man kijken naar antieke boeken
Senior man kijken naar antieke boeken

Gratis boektaxaties kunnen de boekenverzamelaar helpen een idee te krijgen van hoeveel een bepaald boek waard is. Deze taxaties zijn vaak gebaseerd op wat vergelijkbare boeken hebben verkocht op veilingsites zoals eBay. Hierdoor kan de werkelijke waarde van het boek verschillen.

Goedkope en gratis boektaxaties vinden

Als u een gratis taxatie wilt ontvangen en u realiseert zich dat dit misschien niet de meest nauwkeurige taxatie ooit is, dan zijn er een paar plaatsen waar u het kunt proberen:

  • Beattie Book Company - Voor ongeveer vijf dollar per boek geeft Beattie Book Company u een waardeschatting voor uw zeldzame boek. Stuur gewoon de details over het boek naar het bedrijf, en zij kunnen u een schatting van de waarde geven. Als u wilt, voeren ze ook online professionele taxaties van antieke boeken uit, met de juiste documentatie van de waarde van een boek.
  • Waardeer mijn spullen - Hoewel deze taxatie niet volledig gratis is, zijn de kosten zeer laag. U kunt een foto van uw item meesturen en enkele vragen beantwoorden. Binnen 48 uur ontvangt u een volledige taxatie door veilinghuisexperts. De waardering begint bij ongeveer $ 40 en wordt goedkoper naarmate u meer items heeft geëvalueerd.
  • Koper van zeldzame boeken - Een gratis taxatie uitgevoerd door specialisten op het gebied van zeldzame boeken. Dit is een goede optie als u een volledig gratis boektaxatie nodig heeft. Aan de don-kant kan de waarde lager zijn dan kopers zouden kunnen betalen, omdat de site ook gespecialiseerd is in het verkopen van boeken en waarschijnlijk een bod zal doen als uw boek voor hen interessant is. De gehele communicatie verloopt via e-mail.

Doe je eigen onderzoek naar boekwaarden

Je kunt vaak je eigen informele taxaties van oude boeken doen en een net zo nauwkeurige evaluatie krijgen als wanneer je gratis boektaxaties probeert te krijgen. Je zult gewoon wat tijd moeten nemen en wat onderzoek moeten doen. U zult waarschijnlijk dezelfde informatiebronnen gebruiken als de taxateur.

Antiek exemplaar van het boek van William Shakespeare
Antiek exemplaar van het boek van William Shakespeare

1. Onderzoek de staat van uw boek

Kijk eens naar je boek. Wees eerlijk over de staat ervan. Noteer de copyrightdatum als die er is. Is er iets unieks aan? Noteer dat ook. Hoe ziet de omslag eruit? Zijn pagina's versleten, verbogen of ontbreken ze? Zijn er vlekken of waterschade? Is de binding strak of in slechte staat? Noteer schade aan uw boek zo eerlijk mogelijk.

2. Begrijp de factoren die de boekwaarde beïnvloeden

De Rare Books and Manuscripts Section van de American Library Association biedt een zeer nuttige gratis publicatie genaamd Your Old Books. Als u dit leest, raakt u vertrouwd met factoren die van invloed kunnen zijn op de waardering en waarden van oude boeken. Boekwaarden volgen niet hetzelfde waardepatroon als ander antiek.

  • Een boek uit het midden van de 19e eeuw wordt niet als 'oud' beschouwd. Bovendien: het feit dat een boek oud is, maakt het nog niet waardevol. Oude familiebijbels uit de 18e eeuw zijn bijvoorbeeld heel gewoon en goedkoper dan je zou denken.
  • Weet wat een boek zeldzaam of belangrijk maakt. Als het bijvoorbeeld gecensureerd of verboden is, kan het moeilijk te vinden zijn. Eerste edities zijn meestal ook waardevoller.
  • Begrijp wat de herkomst van een boek of een waardevol historisch besef geeft. Een boek kan door een vorige eigenaar zijn gemarkeerd, maar als de eigenaar op de een of andere manier beroemd of belangrijk was, kan de 'schade' de waarde vergroten. Herkomst is belangrijk voor verzamelaars van zeldzame boeken.

2. Vergelijk uw boek met recente verkopen van dezelfde titel

Zoek op eBay naar vergelijkbare verkochte titels. Het is een geweldige manier om te zien waarvoor items op nationaal niveau worden verkocht. U moet zowel de voltooide veilingen als de huidige veilingen doorzoeken om een idee te krijgen van de prijs waarvoor het boek is verkocht. Het is het beste als u aantekeningen maakt en de prijzen bijhoudt waarvoor het boek gedurende een bepaalde periode is verkocht. Zelfs als u uw exacte exemplaar niet kunt vinden, zou u toch een idee moeten kunnen krijgen van de wenselijkheid van het boek.

3. Zoek uw boek bij speciaalzaken

Voer vervolgens een zoektocht naar zeldzame boeken uit op verschillende sites die gespecialiseerd zijn in het vinden van antieke, verzamelbare en moeilijk te vinden boeken, zoals Amazon, AbeBooks en Vintage Books. Dit zou u een idee moeten geven of uw boek gebruikelijk of zeer zeldzaam is en waarvoor de boeken worden verkocht.

4. Bepaal een waardebereik voor uw boek

Hopelijk heb je nu een lage prijs en een hoge prijs. Als uw boek bijvoorbeeld op eBay in ruwe staat voor $ 40 wordt verkocht en op AbeBooks in uitstekende staat voor $ 500, weet u dat uw boek ergens in dit bereik zou moeten passen. Hier komen uw aantekeningen over de staat van uw boek binnen. Is het in bijna perfecte staat? Dan zou het aan de bovenkant van de schaal moeten vallen. Als het in een gescheurde staat verkeert, bevindt het zich aan de lage kant.

Antiek exemplaar van On the Origin of Species van Charles Darwin
Antiek exemplaar van On the Origin of Species van Charles Darwin

Misschien wil je geen gratis boekbeoordeling

Het oude gezegde dat je krijgt waar je voor beta alt, geldt ook voor taxaties. Hoewel het heel goed mogelijk is om een schatting te krijgen, moet een gratis taxatie niet al te serieus worden genomen. Dit is waarom:

  • Een plaatselijke boekhandelaar heeft mogelijk interesse in uw boek. Het zou hem ten goede komen als hij goedkoop zou kopen.
  • Op internet kan de persoon die het item beoordeelt geen belangrijke details zien, zoals de staat van de pagina's of de omslag. De taxateur kan u niet vertellen of de handtekening van de auteur al dan niet een vervalsing is.
  • Gratis taxaties kunnen afkomstig zijn van een site met gevestigde belangen, zoals een site die zeldzame boeken verkoopt. Het is in hun belang om een lage waarde voor te stellen en te vragen uw boek voor die prijs te kopen. De waarde is mogelijk niet nauwkeurig.
  • Als u een gratis taxatie krijgt, zorg er dan voor dat u weet waarom u deze gratis krijgt en neem uw beslissingen dienovereenkomstig. Als de taxateur overdreven geïnteresseerd lijkt in uw boek, wilt u misschien uw vertrouwensniveau heroverwegen.

Tips voor het verkrijgen van een gerenommeerde beoordeling van oude boeken

Als u vermoedt dat u een waardevol oud boek heeft, kan een professionele boektaxatie uw investering waard zijn. Veel taxateurs rekenen tussen €30 en €150 per uur, en mogelijk hanteren ze een minimumtarief. Hoe zorg je ervoor dat een boek wordt beoordeeld door een professional die je kunt vertrouwen? Deze tips kunnen helpen:

  • De National Association of Professional Appraisers heeft een ethische code waaraan haar leden zich houden. Door taxateurs in te schakelen die lid zijn van een gerenommeerde organisatie, kunt u ervoor zorgen dat u niet te maken krijgt met iemand die gewetenloos is of niet geloofwaardig is.
  • De Antiquarian Booksellers Association of America houdt een lijst bij van gerenommeerde boekverkopers die taxaties aanbieden. Deze bedrijven zijn trots op hun reputatie en kunnen u een eerlijke beoordeling van antieke boeken geven.
  • Zoek een taxateur die gespecialiseerd is in het specifieke type boek dat je hebt, aangezien er veel subgenres van zeldzame boeken zijn. Als u bijvoorbeeld een zeldzaam medisch boek heeft, heeft u een boekwaardering nodig van iemand met een achtergrond in medische teksten. Een taxateur met kennis van uw boektype kan u een nauwkeurigere waarde geven.
  • Als u online een boektaxatie nodig heeft, kies dan een taxateur die een taxatie op afstand kan uitvoeren. Ze moeten om veel foto's van uw boek vragen, en niet alleen de beoordeling uitvoeren op basis van uw beoordeling ervan.

Meer informatie over de waarde van uw boek

Gratis boekwaarderingen kunnen nuttig zijn als u gewoon een algemeen idee wilt van wat uw boek waard is. Omdat het niet moeilijk is om zelf onderzoek te doen, kan het in uw belang zijn om zelf de waarde van uw boek te ontdekken. Als u een nauwkeurige taxatie nodig heeft voor verzekeringen of andere belangrijke doeleinden, dan kunt u voor de meest nauwkeurige taxatie naar een gecertificeerde taxateur gaan. Hoe dan ook, je leert veel meer over de waarde en geschiedenis van je boek.

Aanbevolen: