Hoe u gratis antieke prijsgidsen kunt gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe u gratis antieke prijsgidsen kunt gebruiken
Hoe u gratis antieke prijsgidsen kunt gebruiken
Anonim
vrouw onderzoekt prijzen van antiek op tabletcomputer
vrouw onderzoekt prijzen van antiek op tabletcomputer

Als het gaat om het toekennen van waarde aan uw schatten, gaat er niets boven de schat aan informatie in gratis bronnen voor antiekprijzen. Het kopen van gedrukte gidsen of het abonneren op betaalde online taxatiediensten kan duur worden, dus veel informele verzamelaars wenden zich in plaats daarvan tot gratis taxatiebronnen. De sleutel tot het vinden van nauwkeurige prijsinformatie voor uw item is om echt te begrijpen hoe u gratis antiekprijsgidsen kunt gebruiken. Dit omvat het verzamelen van alle benodigde informatie over uw stuk voordat u met zoeken begint.

Gratis antieke prijsgidsen gebruiken: zeven eenvoudige stappen

Het internet is een uitstekende bron voor het prijzen van antiek zonder te investeren in gedrukte gidsen of dure diensten. Je zult van tevoren wat onderzoek moeten doen om er zeker van te zijn dat je het juiste artikel opzoekt en een nauwkeurige prijs krijgt, maar als je dit huiswerk doet, kun je veel geld besparen.

Identificeer de algemene kenmerken van uw artikel

Voordat u een gratis prijsgids gebruikt om de waarde van uw antieke schatten op te zoeken, is het essentieel dat u uw stuk kent. Eerst moet je weten welk type item je hebt. Is het een naaimachine, een schoolbank of een zilveren dienblad? Probeer ook de materialen te identificeren die in het stuk zijn gebruikt. Is het sterling zilver, leer, hout of gietijzer? Ook al lijkt deze informatie algemeen, het is de eerste stap bij het gebruik van een antiekprijsgids.

Nadat je het type en materiaal van je stuk hebt bepaald, meet je het om de maat te bepalen. Veel artikelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, en dit kan de waarde aanzienlijk beïnvloeden. Een dinervork van 20 cm is bijvoorbeeld veel meer waard dan een dinervork van 17 cm. Hoewel een taxatiedienst deze informatie voor u verzamelt, moet u zelf het voorwerk doen als u gratis prijsgidsen gebruikt.

Onderzoek het item grondig op markeringen

Voer vervolgens een grondig onderzoek van het item uit. Zoek naar alles wat kan helpen bij het identificeren ervan. Het kan helpen om een vergrootglas te gebruiken om kleine identificatiemarkeringen te lezen. Mogelijk vindt u een deel van de volgende informatie:

  • De naam van de fabrikant, die soms op een label of label aan de onderkant van een stuk staat
  • Makerstempel, vooral op zilver, glas, aardewerk en porselein
  • Patentnummer
  • Serienummer of modelnummer
  • Handtekening of merkteken van de kunstenaar
  • Data of monogrammen

Beoordeel de staat van het item

man die de toestand van de antieke klokcollectie evalueert
man die de toestand van de antieke klokcollectie evalueert

Nu is het tijd om eerlijk de staat van je stuk te beoordelen. Ook al ben je misschien dol op dit item en zie je eventuele gebreken over het hoofd, probeer het toch vanuit een onpartijdig standpunt te bekijken. Zijn er chips, barsten, slijtage of vlekken? Is de stof versleten? Zitten er deuken of bochten in metalen voorwerpen? Hoe is het oppervlak van houten meubelen? Schrijf eventuele gebreken op.

Conditie is uiterst belangrijk bij het beoordelen van de waarde, en het is een van de belangrijkste valkuilen bij het gebruik van gratis antiekprijsgidsen. Omdat u de beoordeling zelf uitvoert, kunt u kleine tekortkomingen over het hoofd zien die een professionele taxateur niet zou opmerken. Door grondig en eerlijk te zijn, kunt u een nauwkeurige waarde voor uw artikel krijgen.

Bepaal welke gratis gids het beste bij u past

Als je klaar bent om je item op te zoeken, maak dan een lijst met alle informatie die je erover hebt. Dit zijn de gegevens die u moet invoeren in databases of zoekindexen in gratis waarderingsgidsen. Bedenk vervolgens welke gids het meest nuttig zal zijn. U kunt een brede selectie aan opties bekijken in de gratis online antiekprijsgidsen.

Hoewel er enkele gratis antiek-apps beschikbaar zijn, bevatten de meeste in-app-aankopen die het duur kunnen maken om uw antiek te identificeren en een waarde toe te kennen. Er zijn simpelweg te veel soorten items en variaties in de staat waarin een antieke app effectief kan zijn als algemeen hulpmiddel, vooral als goedkope of gratis optie.

Krijg een tweede mening over wat uw antiek waard is

Als je een echt nauwkeurige waarde voor je stuk wilt, is het een goed idee om het op te zoeken in meer dan één gratis prijsgids. Dit komt omdat de gidsen hun informatie uit verschillende bronnen halen, zoals veilingresultaten of databases met verzekeringswaarden. Als u uit meerdere bronnen hetzelfde resultaat krijgt, kunt u erop vertrouwen dat u een nauwkeurige waarde heeft. Als u twee verschillende waarden krijgt, zoekt u uw item op in een derde gids.

U kunt ook gratis bevestigen wat uw antiek waard is door te kijken naar recent verkochte items die vergelijkbaar zijn. Bekijk eerdere eBay-verkopen en andere veilingresultaten om te zien of items zoals die van jou worden verkocht in het bereik dat is gespecificeerd in de gratis gids.

Beslis hoe u wilt zoeken

Hoe je naar prijsinformatie zoekt, hangt af van hoeveel je weet over je stuk. Als u een specifiek modelnummer of patentnummer heeft kunnen vinden, kunt u het zoekveld op een van deze sites gebruiken. Typ gewoon de details over uw stuk in en klik op de knop "Zoeken". Sites zoals Kovels.com en Heritage Auctions zullen specifieke prijsinformatie voor uw exacte item weergeven. Dit kan tijdrovend zijn, maar het is een effectieve manier om een gratis prijsgids te gebruiken om uw artikel te identificeren en er een waarde aan toe te kennen.

  1. Als u niet zo veel over uw item weet, heeft u meer geluk als u door de categorieën op deze sites bladert.
  2. Begin met het kiezen van het type item dat je hebt, zoals een porseleinen bord.
  3. Verfijn vervolgens de resultaten zoveel mogelijk met behulp van uw informatie over de maat, materialen, kleur of andere beschrijvende informatie.
  4. Bekijk de foto's en informatie voor elk stuk dat mogelijk bij uw item past, totdat u er een vindt die identiek is.

Begrijp uw resultaten uit gratis antieke prijsgidsen

De meeste gratis prijsgidsen geven u een waardebereik voor uw antieke item. Dit bereik vertegenwoordigt verschillende factoren, waaronder de staat en het type verkoop.

Gebruik de conditiebeoordeling die u vóór uw zoekopdracht heeft uitgevoerd om de waarde van uw item binnen dit bereik te plaatsen. Als het veel werk kost om uw artikel in de oorspronkelijke staat te herstellen of als het onmogelijk is om het artikel te repareren, v alt uw artikel waarschijnlijk aan de onderkant van het prijsspectrum. Als het artikel in bijna perfecte staat verkeert, kunt u er een hoge prijs voor vragen.

Het type waarde dat u opzoekt, bepa alt ook waar uw stuk binnen de prijsklasse v alt. Veilingwaarden, die de prijs vertegenwoordigen die uw stuk zou opbrengen in een online of lokale veiling, zijn doorgaans lager dan de winkelwaarden. De winkelwaarde is de prijs die iemand voor uw artikel zou betalen als het in een antiekwinkel te koop zou zijn. Ten slotte vindt u mogelijk ook de verzekeringswaarde van uw stuk, dit is de hoogste winkelwaarde. Houd er rekening mee dat de verzekeringswaarde die u krijgt via een gratis online taxatietool slechts een richtlijn is; je hebt een professionele taxatie nodig om het item op de verzekering van je huiseigenaar te vermelden.

Prijsgids Tips om veelvoorkomende fouten te voorkomen

vintage platencollectieonderzoek op de computer
vintage platencollectieonderzoek op de computer

Gidsen zijn een waardevol hulpmiddel; wees slim als u ze gebruikt. Er zijn veel fouten die beginnende verzamelaars kunnen maken bij het gebruik van prijsgidsen, maar deze tips kunnen je helpen deze te vermijden.

Onthoud dat waarden kunnen veranderen

Het zijn gidsen, geen geboden. Antiek heeft veel variabelen die voortdurend veranderen. Als u de prijs te serieus neemt, loopt u mogelijk de juiste waarde mis. Gebruik het als hulpmiddel, maar ken ook uw markt.

Zorg ervoor dat de gids up-to-date is

De antieke wereld verandert voortdurend. Wat gisteren saai was, kan vandaag het hot item zijn. Wees op uw hoede voor prijsgidsen waarvan de informatie meer dan vijf jaar oud is.

Ga niet uit van de hoogste waarde

Het is verleidelijk om de hoogste gevonden prijs als waarde te gebruiken, maar dat is een vergissing. Probeer in plaats daarvan een middenwaarde te bereiken.

Vergelijk verschillende bronnen

Vertrouwen op één bron om de waarde te bepalen is de grootste fout van allemaal. Zorg ervoor dat u meerdere bronnen bekijkt om de meest realistische waarde van uw item te bepalen.

Waardevolle, kosteloze informatie over antiek

Als u weet hoe u ze moet gebruiken, kunnen gratis antieke prijsgidsen u kosteloos waardevolle informatie verschaffen. U kunt deze prijsinformatie gebruiken om een aanbiedingswaarde te bepalen voor de verkoop van een artikel, om te beslissen hoeveel u voor een schat wilt bieden, of gewoon om uw nieuwsgierigheid naar een stuk te bevredigen. Wat u ook met uw informatie doet, u kunt vertrouwen op uw resultaten.

Aanbevolen: