Zwart Russisch drankrecept met gedurfde, tijdloze smaak

Inhoudsopgave:

Zwart Russisch drankrecept met gedurfde, tijdloze smaak
Zwart Russisch drankrecept met gedurfde, tijdloze smaak
Anonim
Zwarte Russische Cocktail
Zwarte Russische Cocktail

Een donkere cocktail met een rijke smaak, de Black Russian-drank werd voor het eerst geïntroduceerd eind jaren veertig en is een populaire keuze gebleven vanwege het eenvoudige recept. Hoewel dit recept slechts twee ingrediënten combineert, schuwt het de smaak niet en is het net zo gedurfd en trots als het land waarnaar het is vernoemd.

De zwarte Russische drank

Door de combinatie van wodka en de Mexicaanse koffielikeur Kahlúa (hoewel elke koffielikeur werkt), is dit ongelooflijk gemakkelijke drankje perfect voor amateurmixologen of nieuwe drinkers die een stap verder willen gaan. Nadat je je drankje hebt ingeschonken, zorg ervoor dat je het door elkaar mengt totdat het een mooie egale kleur heeft gekregen, zodat het klaar is om geserveerd te worden.

Zwart Russisch Drankrecept

De basisdrank van zwarte Russische is supergemakkelijk te maken.

Ingrediënten

  • 2 ons Kahlúa
  • 3 ons wodka
  • IJs
  • Kers voor garnering

Instructies

  1. Combineer Kahlúa en wodka in een rotsglas. Voeg ijs toe.
  2. Roer samen tot de drank een lichtbruine kleur bereikt. Garneer met een kers.
Zwarte Russische drank
Zwarte Russische drank

Hoe de Zwarte Rus ontstond

De oorsprong van de zwarte Rus is nogal intrigerend; Eind jaren veertig bezocht Perle Mesta, de huidige Amerikaanse ambassadeur in Luxemburg, Hotel Metropole in Brussel, België. Beroemd om haar politieke scherpzinnigheid en sociale status, trok Mesta de aandacht van de barman van het hotel, Gustave Tops, die besloot een kenmerkende cocktail voor het vrouwelijke icoon te bereiden. Hij mengde de Mexicaanse koffielikeur Kahlúa met wodka van de bovenste plank en noemde het drankje de 'Black Russian'. De geopolitiek van de naoorlogse periode werd al snel gedefinieerd door een West versus Oost-verhaal, en Tops zou inspiratie hebben gekregen voor de titel van het drankje door de naderende storm van Sovjetinvloed die zich over een groot deel van het Europese continent zou verspreiden. De rest, zeggen ze, is geschiedenis.

Zwarte Rus versus Wit-Russisch

Interessant is dat de zwarte Russische cocktail als eerste werd uitgevonden, hoewel veel mensen nu meer bekend zijn met een variant ervan: de witte Rus. Volgens Culturs Mag werd de blanke Rus voor het eerst gedocumenteerd in de Oakland Tribune in 1965; nog een eenvoudig drankje, dit recept neemt gewoon een zwarte Rus en voegt er room aan toe. Toen het drankje eenmaal te zien was in de cultklassieker The Big Lebowski, overschaduwde het de zwarte Rus in de populaire cultuur. Simpel gezegd: de blanke Rus is het kind van de zwarte Rus, een donkerharige moeder van een blondharige dochter.

Zwarte Russische variaties

Omdat de zwarte Rus zo'n basisrecept is, zijn er talloze manieren waarop je het kunt bewerken om de smaak van extra sterke drank, fruit of smaakmakers weer te geven. Hier zijn slechts enkele manieren waarop je een zwarte Rus kunt aanpassen.

Zwarte magie

De zwarte magie richt zich op het toevoegen van een beetje zuurheid aan het originele zwarte Russische recept door slechts een kleine hoeveelheid citroen- of limoensap toe te voegen.

Ingrediënten

  • ½ theelepel vers geperst citroensap
  • 2 ons koffielikeur
  • 3 ons wodka
  • IJs
  • Citrusdraai om te garneren

Instructies

  1. Combineer citroensap, koffielikeur en wodka in een cocktailshaker. Voeg ijs toe en schud.
  2. Giet in een rotsglas gevuld met ijs.
  3. Garneer met een vleugje citrus.
Zwarte Magische Cocktail
Zwarte Magische Cocktail

Bruin Russisch

Voor iets met een beetje bruis en een lichtere smaak kun je terecht bij dit bruine Russische recept, dat gemberbier toevoegt aan de klassieke cocktailmix.

Ingrediënten

  • 2 ons koffielikeur
  • 3 ons wodka
  • Gemberbier
  • IJs

Instructies

  1. Combineer koffielikeur en wodka in een longdrinkglas.
  2. Voeg ijs toe en roer.
  3. Giet langzaam het ginger ale erover en serveer.
Bruine Rus
Bruine Rus

Glad Zwart Russisch

Voor alle Guinness-fanaten: de gladde zwarte Rus zou het volgende mixdrankje moeten zijn dat je toevoegt aan je lijst met dingen om te proberen; het gewone zwarte Russische recept nemen en Guness erbovenop toevoegen; donkere bierdrinkers van de wereld zullen juichen en zich verheugen over dit recept.

Ingrediënten

  • 2 ons koffielikeur
  • 3 ons wodka
  • Guinness stout
  • IJs

Instructies

  1. Combineer koffielikeur en wodka in een longdrinkglas. Voeg ijs toe en roer.
  2. Giet langzaam het Guinness-bier erover en serveer.
Gladde Zwarte Rus
Gladde Zwarte Rus

Boterachtige Rus

Dit zachte dessert van een drankje geeft wat meer diepgang aan het originele zwarte Russische recept door een beetje butterscotch-schnaps toe te voegen aan de winnende combinatie.

Ingrediënten

  • ½ ounce butterscotch-schnaps
  • 2 ons Kahlua
  • 3 ons wodka
  • IJs

Instructies

  1. Doe alle ingrediënten in een rotsglas.
  2. Voeg ijs toe en roer.
Boterachtige Rus
Boterachtige Rus

Een Everyman's Cocktail

De zwarte Rus is een perfecte cocktail om thuis te maken, omdat je slechts twee verschillende flessen alcohol en wat ijs nodig hebt, terwijl bij veel andere cocktailrecepten meerdere verschillende sappen, sterke dranken en materialen worden gebruikt die de gemiddelde persoon nodig heeft niet bij de hand heeft. Hoewel dit drankje normaal gesproken tijdens de wintermaanden wordt gedronken, omdat het nogal zwaar is, houdt niets je tegen om er een te nuttigen tijdens je zomerbarbecue. Dus of je nu een beginneling bent in het mixen van drankjes of een drankje nodig hebt dat je onderweg kunt maken, de Black Russian is de perfecte cocktail voor jou.

Aanbevolen: