Feng Shui-tips voor tuin- en landschapsontwerp

Inhoudsopgave:

Feng Shui-tips voor tuin- en landschapsontwerp
Feng Shui-tips voor tuin- en landschapsontwerp
Anonim
terrastuin met stenen
terrastuin met stenen

Het gebruik van feng shui voor uw tuinlandschapsontwerp creëert een vredige en serene plek, omdat de chi vrijelijk kan stromen. Feng shui werkt met de schoonheid van de natuur en versterkt alle elementen van de aarde, zoals hout, water, metaal, vuur en aarde. Het doel van een feng shui-tuin is om balans in deze elementen te bereiken met uw algehele landschapsontwerp

Creëer een serene Feng Shui-tuin

Ontwerp uw tuin met behulp van de eeuwenoude kunst van feng shui voor een rustige plek in de natuur die uitnodigend, ontspannend en energiek is. Het gebruik van de feng shui-elementen, de kleurschikking en de plaatsing van elk object of plant spelen een belangrijke rol in de balans en harmonie die je wilt creëren. Bochtige gebieden en paden, verhoogde bloembedden en verschillende rotsniveaus helpen allemaal de chi-energie door uw tuin te stromen. Als chi vrijelijk stroomt, zal uw tuin in harmonie zijn met de natuur en u voorzien van de gunstige effecten van positieve chi-energie.

Gebruik een Bagua als leidraad voor je ontwerp

Een ander belangrijk aspect bij het maken van een feng shui-tuinontwerp is het volgen van de negen levensgebieden van de bagua, je energiekaart. Verdeel uw tuinruimte in de secties van de bagua, ook wel pakua genoemd, en volg dezelfde principes die u zou gebruiken als u de principes zou toepassen op een binnenruimte. De Florida Gardener heeft een uitstekende bagua-kaart die u kunt gebruiken voor uw tuinplattegrond. Een andere uitstekende bron voor het plannen van uw feng shui-tuin met behulp van uw bagua-kaart is het online feng shui-magazine WOFS, opgericht door Lillian Too.

Feng shui-tuinen moeten de drie feng shui-sleutels van bergen, groen en water bevatten. Rotsen en verhoogde bloembedden kunnen symbolisch bergen voorstellen, terwijl planten, struiken of bomen voor het nodige groen zorgen. Een waterpartij kan het waterelement leveren, zoals een fontein, vijver of vogelbad. Misschien geef je er de voorkeur aan om een symbolische rivier van stenen en rotsen te creëren om water voor te stellen.

De vijf elementen opnemen in tuinontwerp

De vijf elementen van feng shui worden in je tuin vertegenwoordigd door verschillende planten en voorwerpen. Hieronder volgen enkele manieren om de elementen in uw tuin te brengen.

Feng shui tuinelementen
Feng shui tuinelementen
  • Aarde: aarde, rotsen en rotsblokken, bloempotten van klei
  • Hout: prieel, plantenbakken, bank
  • Water: fontein, vogelbad
  • Vuur: lichten, lantaarns, vuurplaats
  • Metaal: windgong, prieel, plantenbakken

Kies gunstige kleuren

Kleuren spelen een belangrijke rol in een feng shui-tuin. Ze zouden je plezier moeten bezorgen als je ernaar kijkt, terwijl ze positieve genezende energie naar je terugkaatsen. Verschillende kleuren hebben verschillende energieniveaus en beïnvloeden onze gevoelens en stemmingen. Koele kleuren zoals paars en wit hebben bijvoorbeeld een rustgevend effect, terwijl warme kleuren zoals rood en fel geel je energieniveau doen stijgen. Beide soorten kleuren zijn prachtig in een feng shui-tuin, maar ze mogen nooit met elkaar of in dezelfde ruimte worden gemengd. In feng shui zijn de yin-kleuren helend en ontspannend. Deze kleuren omvatten:

  • Blauw
  • Zwart
  • Paars
  • Wit

De Yang-kleuren vertegenwoordigen de elementen hout en vuur. Ze zorgen voor motivatie, enthousiasme en positieve energie om de klus te klaren.

  • Oranje
  • Geel

Vermijd rommel in de tuin

Feng shui-tuinen moeten vrij zijn van rommel, zodat de chi overal een onbelemmerd pad heeft. Een tuin moet orde hebben, waarbij alles een specifiek doel en een specifieke plaats heeft. Elke boom, plant en object is er om de vijf feng shui-elementen in evenwicht te brengen. Verwijder gevallen boomtakken, gedroogde bladeren of rottende planten onmiddellijk, aangezien hun aanwezigheid de stroom van chi verstoort en het energieniveau van het gebied verlaagt.

Voorbeelden van Feng Shui-tuinontwerp

Hieronder volgen links naar voorbeelden van prachtige, rustige feng shui-tuinontwerpen.

  • Feng shui-beoefenaar, Carol Hyder begeleidt je door een traditionele feng shui-tuin in deze korte video.
  • Bekijk enkele Google-afbeeldingen van feng shui-tuinen voor meer inspiratie.

Voeg deuropeningen en doorgangen toe als laatste hand aan uw tuin

Het toepassen van de principes van feng shui op uw tuinlandschapsontwerp zal u een gevoel van rust en welzijn geven terwijl u geniet van uw speciale buitenplek. Vergeet niet om deuropeningen of doorgangen toe te voegen aan uw tuinontwerp langs de paden terwijl u van het ene gebied naar het andere gaat. Een moongate, een ronde doorgang is een klassiek feng shui-tuinontwerpelement. Andere doorgangen kunnen worden gemaakt met verschillende structuren of eenvoudige priëlen of bogen gemaakt door bomen of struiken.

Aanbevolen: