Gerenommeerde liefdadigheidsinstellingen die autodonaties rechtstreeks accepteren

Inhoudsopgave:

Gerenommeerde liefdadigheidsinstellingen die autodonaties rechtstreeks accepteren
Gerenommeerde liefdadigheidsinstellingen die autodonaties rechtstreeks accepteren
Anonim
Opmerking om auto te doneren
Opmerking om auto te doneren

Goede doelen die autodonaties accepteren, doen dit om de auto's te verkopen om geld in te zamelen, of om in plaats daarvan de auto's te gebruiken voor het goede doel. Sommige non-profitorganisaties accepteren auto's die reparatie nodig hebben, repareren de auto's en geven ze vervolgens aan personen die ze anders misschien niet zouden kunnen betalen.

Gerenommeerde liefdadigheidsinstellingen die autodonaties accepteren

Het zal je misschien verbazen als je ontdekt dat er een overvloed aan goede doelen is die autodonaties rechtstreeks accepteren. Enkele gerenommeerde liefdadigheidsinstellingen die auto's en andere gemotoriseerde voertuigen gemakkelijk accepteren voor donatie zijn onder meer:

  • 1-800-Charity Cars: Misschien wel een van de meest bekende liefdadigheidsinstellingen die autodonaties accepteert. Deze organisatie gebruikt het merendeel van de autodonaties door ze door te verkopen en de winst terug in het goede doel te pompen. Sommige voertuigen worden rechtstreeks gedoneerd aan individuen en families in nood.
  • Kars4Kids: Voertuigdonaties aan deze liefdadigheidsinstelling, een Joodse non-profitorganisatie, worden gebruikt om een breed scala aan jeugdprogramma's te financieren, waaronder zomerkampen, mentorschap, naschoolse programma's, educatieve ondersteuning en meer. Deze organisatie accepteert auto's, motorfietsen, boten en bijna alle andere soorten gemotoriseerde voertuigen.
  • DAV: Donaties van voertuigen aan DAV worden verkocht om geld in te zamelen dat wordt gebruikt ter ondersteuning van de missie van de organisatie om hulp te bieden aan veteranen en hun families. Deze veteranenserviceorganisatie accepteert de meeste soorten gemotoriseerde voertuigen in alle omstandigheden, zelfs als ze momenteel niet rijden.
  • Habitat for Humanity Autodonatie: Hoewel deze organisatie bekend staat om het bouwen van huizen voor behoeftige gezinnen, heeft deze liefdadigheidsinstelling ook een blikjesdonatieprogramma waarmee mensen voertuigen kunnen doneren. Gedoneerde auto's worden verkocht en het ingezamelde geld wordt besteed aan het bouwen van betaalbare woningen.
  • Car Angel: Wanneer mensen een auto doneren aan deze organisatie, kunnen mensen één programma kiezen om te profiteren van de verkoop van de auto. Deze organisatie beheert ook het Boat Angel-programma, dat donaties van boten, jachten, jetski's en andere waterscooters accepteert.
  • Goodwill: Niet alle Goodwill-donatiecentra accepteren donaties van voertuigen, maar degenen die wel autodonaties accepteren, gebruiken de donaties als vervoermiddel voor de deelnemers die door het goede doel worden bediend, of verkopen ze, wat resulteert in fondsen die worden teruggestort in Goodwill-programma's.
  • Leger des Heils: Het Leger des Heils accepteert autodonaties. U moet uw postcode op hun website invoeren om voertuigdonatiediensten bij u in de buurt te vinden. Afhankelijk van waar u woont, ziet u mogelijk specifieke resultaten online of wordt u doorverwezen naar een gratis nummer.

Dit is geen volledige lijst van gerenommeerde liefdadigheidsinstellingen die autodonaties accepteren. Misschien wilt u misschien eens kijken naar goede doelen in uw omgeving. Scholen, kerken en andere non-profitorganisaties accepteren auto's en andere voertuigen graag als donatie. Het kan zijn dat een lokale organisatie de beste plek is om een auto aan een goed doel te schenken. Autodonatiewizard is een andere optie om te overwegen. Deze organisatie beheert een autodonatieprogramma voor non-profitorganisaties. Ze accepteren voertuigen voor donatie en bieden donoren de mogelijkheid om te selecteren welke van hun partner-non-profitorganisaties de opbrengst van de verkoop van hun voertuig zullen ontvangen.

Een goed doel kiezen voor autodonatie

Welk goed doel moet u kiezen nadat u de beslissing heeft genomen om uw auto te doneren? Je hebt veel goede goede doelen om uit te kiezen. Een goede vuistregel is om contact op te nemen met een liefdadigheidsinstelling die u persoonlijk steunt en te vragen of zij auto's als donatie accepteren. Zo weet u dat de donatie rechtstreeks naar het goede doel van uw keuze gaat. Zelfs als ze hem met winst verkopen, weet u dat de waarde van uw auto naar een goed doel gaat waarin u gelooft. Als u overweegt een auto te doneren aan een organisatie die u niet kent, bezoek dan de CharityWatch-website voor informatie over de groep.

Vragen om te stellen

Kies niet zomaar een willekeurig goed doel en bel ze om je auto op te komen halen. Ontdek hoe de donatie zal worden gebruikt en hoe deze de liefdadigheidsorganisatie ten goede zal komen. Stel vragen als:

  • Wordt de auto doorverkocht, aan een behoeftig gezin gegeven of wordt hij bewaard door de liefdadigheidsinstelling?
  • Wat zijn de richtlijnen voor autodonaties van de organisatie?
  • Verzorgt de liefdadigheidsinstelling de ophaal- en documentatiekosten die verband houden met de transactie?
  • Komt de donatie in aanmerking voor belastingaftrek?

Belastingoverwegingen voor autodonaties

Als een belastingaftrek uw belangrijkste motivatie is om uw auto te doneren, zorg er dan voor dat elke lokale liefdadigheidsinstelling waaraan u overweegt uw auto te doneren een non-profitstatus heeft en u legaal een ontvangstbewijs voor belastingdoeleinden kan aanbieden. Zorg ervoor dat u de IRS-regels voor autodonatie begrijpt voordat u verder gaat met het schenken, zodat u duidelijk weet wat de mogelijke belastingimpact is.

Gebruik uw ongewenste voertuig goed

Het maakt niet uit of uw auto in een goede staat verkeert, in een gemiddelde staat verkeert of een paar deukjes en deukjes heeft, een goed doel kan er werk van maken. Neem de tijd om het juiste goede doel voor uw voertuigdonatie te onderzoeken. Jouw auto kan een verschil maken in het leven van iemand anders.

Aanbevolen: