Belastingaftrek voor autodonaties: IRS-regels & Regelgeving

Inhoudsopgave:

Belastingaftrek voor autodonaties: IRS-regels & Regelgeving
Belastingaftrek voor autodonaties: IRS-regels & Regelgeving
Anonim
vrouw geeft de autosleutel
vrouw geeft de autosleutel

Een auto doneren aan een goed doel is een geweldige manier om een geweldig doel te steunen terwijl je een onnodig voertuig uit je garage of oprit ha alt. Als uw interesse in het doneren van een auto echter gedeeltelijk wordt ingegeven door de wens om belastingafschrijving te krijgen, is het belangrijk om de regels van de Internal Revenue Service (IRS) te begrijpen die van toepassing zijn op dit soort donaties.

Specificeert u inhoudingen?

Het doneren van een auto aan een goed doel kan je inkomstenbelastingaanslag alleen helpen verlagen als je de inhoudingen vermeldt in je belastingaangifte. Tenzij uw fiscaal aftrekbare uitgaven de standaardaftrek overschrijden die alle belastingbetalers mogen nemen, is het niet in uw belang om deze op te sommen. De standaardaftrek wordt jaarlijks aangepast op basis van de inflatie. Voor het belastingjaar 2022 zijn de standaardaftrekken als volgt gedefinieerd:

  • Getrouwde paren die gezamenlijk een aanvraag indienen: $ 25.900
  • Alleenstaande of gehuwde personen afzonderlijk indienen: $12.950
  • Hoofden van huishoudens: $ 19.400

De overgrote meerderheid van de mensen specificeert de inhoudingen niet. Vóór de Tax Cuts and Jobs Act van 2017 specificeerde bijna een derde van de Amerikaanse belastingbetalers inhoudingen op hun aangifte inkomstenbelasting. Omdat die wet de standaardaftrek aanzienlijk verhoogde, specificeert nu minder dan 14 procent van de belastingbetalers de aftrekposten. Als u tot de overgrote meerderheid van de bevolking behoort die dit niet specificeert, zal het doneren van een auto (of andere items) aan een goed doel uw federale inkomstenbelastingaanslag niet verlagen.

IRS Autodonatieregels voor taxatie

Als u voldoende fiscaal aftrekbare kosten heeft om de standaardaftrek te overschrijden, en u kiest voor een specificatie, dan kan het schenken van uw auto fiscaal aftrekbaar zijn. Het is echter niet zo eenvoudig als de auto weggeven en afschrijven wat jij denkt dat hij waard is. Om in aanmerking te komen voor een belastingaftrek, moeten gedoneerde auto’s worden gegeven aan een organisatie die door de IRS als belastingvrijgesteld is erkend. U kunt de status van een organisatie verifiëren met behulp van de zoekfunctie voor belastingvrije organisaties op de IRS-website. De IRS-regels voor voertuigdonaties bepalen hoe waarde kan worden toegekend aan een gedoneerde auto.

  • Als de liefdadigheidsorganisatie de auto die u schenkt voor gebruik in haar dagelijkse activiteiten bewaart, kunt u de reële marktwaarde van de auto aftrekken.
  • Als u de auto aan een liefdadigheidsorganisatie schenkt en zij deze voor $ 500 of meer verkopen (zonder eerst aanzienlijke reparaties uit te voeren), dan is uw belastingaftrek beperkt tot de verkoopprijs van de auto.
  • Als de organisatie de auto aan een behoeftig individu geeft of aan hem verkoopt voor minder dan $ 500, kunt u de reële marktwaarde van het voertuig aftrekken.
  • Je kunt de reële marktwaarde van de auto ook aftrekken als de liefdadigheidsorganisatie reparaties uitvoert die de waarde aanzienlijk verhogen voordat de auto wordt verkocht.

Om de reële marktwaarde van het voertuig te bepalen, raadpleegt u een erkende handleiding, zoals Kelley Blue Book. Zorg ervoor dat u het specifieke merk en model van uw voertuig opzoekt. Gebruik de taxatie door een particuliere partij in plaats van groothandel, en houd rekening met de huidige staat van het voertuig.

Formulier 1098-C: autodonatiedocumentatie

Non-profitorganisaties die gedoneerde auto's ontvangen, zijn verplicht om de donateur het IRS-formulier 1098-C te verstrekken, waarop de contactgegevens van de donateur en het belastingbetaleridentificatienummer (TIN) staan, samen met informatie over de ontvangende organisatie. Op het formulier wordt aangegeven hoe het voertuig zal worden gebruikt en of er voorwaarden aan de schenking zijn verbonden (bijvoorbeeld of er goederen of diensten zijn geleverd in ruil voor het voertuig). Als de ontvanger het voertuig heeft verkocht, moet op het formulier worden vermeld wie het heeft gekocht en hoeveel hij heeft betaald. Als donateur moet u een kopie van dit IRS-formulier bij uw belastingaangifte aan het einde van het jaar voegen.

IRS-limiet voor aftrek voor liefdadigheidsbijdragen

Er geldt een limiet voor het bedrag dat belastingbetalers kunnen aftrekken voor het totaal aan liefdadigheidsbijdragen. De belastingaftrek voor liefdadigheidsbijdragen mag niet meer bedragen dan 50 procent van het gecorrigeerde bruto-inkomen (AGI) van de belastingbetaler. Deze limiet is van toepassing op het totaal van alle bijdragen aan liefdadigheidsorganisaties, inclusief contante donaties, voertuigdonaties en de waarde van andere gedoneerde items. Als u in het lopende jaar zo genereus bent geweest voor goede doelen dat de waarde van een autodonatie u boven de 50 procent van de AGI-grens zou brengen, kunt u de aftrek niet innen. In dat geval kunt u het beste tot het volgende jaar wachten met het doen van een dergelijke donatie.

Professioneel belastingadvies inwinnen

Als u voldoende fiscaal aftrekbare kosten heeft om te specificeren, is het een goed idee om advies in te winnen bij een accountant of een andere inkomstenbelastingdeskundige. Een belastingprofessional kan u helpen bij het ontwikkelen van een belastingplan en een strategie voor donaties aan goede doelen, waarmee u optimaal gebruik kunt maken van de mogelijkheden om belasting te besparen en uw inkomstenbelasting te minimaliseren.

Aanbevolen: