Hoe u rechtstreeks naar voicemail kunt gaan op mobiele telefoons

Inhoudsopgave:

Hoe u rechtstreeks naar voicemail kunt gaan op mobiele telefoons
Hoe u rechtstreeks naar voicemail kunt gaan op mobiele telefoons
Anonim
Een mobiele telefoon gebruiken
Een mobiele telefoon gebruiken

Als u belangrijke informatie moet doorgeven, maar de ontvanger niet wilt lastigvallen met een telefoontje, kan het een nuttige tactiek zijn om een voicemail rechtstreeks in de voicemailbox achter te laten. Hiermee kunt u ook de mogelijke ongemakkelijkheid van een live gesprek vermijden. Afhankelijk van onder andere het soort telefoon dat u heeft, zijn er verschillende manieren om het gebruikelijke telefoongesprek te omzeilen als u alleen maar een gesproken bericht wilt achterlaten.

Verstuur voicemail rechtstreeks met Slydial

Vrouw met behulp van mobiele telefoon
Vrouw met behulp van mobiele telefoon

Als u voicemail rechtstreeks naar iemands voicemailbox wilt sturen, is Slydial de beste optie. Het biedt een gemakkelijke, eenvoudige manier om de reguliere spraakoproep helemaal te omzeilen. Het is een gratis service die twee niveaus van premium-accounts biedt waarmee advertenties worden verwijderd en waarmee u verwijzingsbonussen kunt ontvangen. Slydial werkt bij het bellen naar zowel mobiele als vaste nummers.

Nadat je de app voor iOS- of Android-apparaten hebt gedownload en een gratis account hebt aangemaakt, selecteer je een contact op je telefoon of voer je een nummer in om een voicemail te sturen. Slydial routeert uw oproep via hun speciale oproepservers en verbindt u rechtstreeks met de voicemailbox van de persoon naar wie u het bericht verzendt.

Er kunnen kosten voor lange afstanden van toepassing zijn, dus houd hier rekening mee wanneer u de service gebruikt. Als u niet voor een premium-account beta alt, speelt de app een of twee advertenties af (meestal ongeveer 10 seconden) voordat u uw bericht kunt opnemen en verzenden. Als u een telefoon gebruikt waarop de Slydial-app niet is geïnstalleerd, heeft u de mogelijkheid om het Slydial-toegangsnummer op 267-SLYDIAL (267-759-3425) te bellen om het bericht gratis via hun systeem te verzenden.

Gebruik uw eigen voicemailsysteem

Als u een telefoon gebruikt die geen visuele voicemail heeft, kunt u een voicemailbericht rechtstreeks naar de voicemailbox van een telefoonnummer sturen, zolang het nummer zich op hetzelfde mobiele telefoonnetwerk bevindt als uw telefoon.

Als u niet zeker weet of u wel of geen visuele voicemail heeft, kunt u dit op een eenvoudige manier controleren. Als u de app opent en een voicemail selecteert om naar te luisteren in plaats van uw voicemail te bellen, beschikt u over visuele voicemail. U kunt ook contact opnemen met uw mobiele telefoonaanbieder om te bepalen of u visuele voicemail heeft, of deze uitschakelen als u deze niet langer nodig heeft.

Direct een voicemail verzenden

Zakenman praten op mobiele telefoon
Zakenman praten op mobiele telefoon

Wanneer u uw voicemailsysteem belt en de beschikbare opties worden weergegeven, is er meestal een optie om 'een bericht te sturen'. Nadat u de optie hebt geselecteerd om een bericht te verzenden, kunt u het doeltelefoonnummer invoeren en uw bericht opnemen zoals gewoonlijk. Let op: dit werkt alleen als het doelnummer zich op hetzelfde netwerk bevindt als uw telefoonnummer. Helaas is het niet mogelijk om voicemail rechtstreeks naar een telefoonnummer op een ander netwerk te sturen.

Geschikte alternatieven voor voicemail

Als u niet rechtstreeks een voicemail naar iemand kunt sturen, zijn er tal van andere opties om spraak- en audioberichten naar vrienden, familie en collega's te sturen.

Stuur een spraakbericht met WhatsApp

Bekers en touwtjes gebruiken om te communiceren
Bekers en touwtjes gebruiken om te communiceren

WhatsApp is een populaire berichtentoepassing die beschikbaar is voor iPhone-, Android- en Windows 10 Mobile-apparaten. Een van de geweldige functies van WhatsApp is dat je hiermee een korte audioclip kunt opnemen en deze naar de gewenste ontvanger kunt sturen, zodat deze deze op zijn gemak kan beluisteren en opslaan. Dit is een geweldig alternatief voor het verzenden van een traditionele voicemail. Houd er rekening mee dat beide partijen WhatsApp geïnstalleerd moeten hebben om te kunnen communiceren.

Spraakopnamen via sms

Als u een iPhone of Android met de nieuwste software gebruikt, kunt u hoogstwaarschijnlijk rechtstreeks vanuit uw gewone sms-app een spraakbericht verzenden. iPhone-gebruikers kunnen de Berichten-app openen en een sms-berichtenreeks openen. Houd het microfoonpictogram aan de rechterkant van het berichttekstvak ingedrukt om een spraakbericht op te nemen. Dit proces varieert voor Android-gebruikers, afhankelijk van de telefoon. Over het algemeen is er een optie voor 'spraakopname' wanneer u de knop voor bijlagen selecteert (meestal een paperclip of een +-pictogram).

Speciale spraakberichtenapps

Er zijn een paar berichten-apps beschikbaar die uitsluitend spraakberichten verzenden. Een van de meest populaire voor Android, iPhone en Windows 10 Mobile is HeyTell. Het enige dat u hoeft te doen, is een naam selecteren uit uw HeyTell-contacten, de grote opnameknop ingedrukt houden en het spraakbericht verzenden. Een klein nadeel van het gebruik van een speciale app voor spraakberichten om spraakberichten te verzenden, is dat zowel de afzender als de ontvanger de app moeten hebben om te kunnen communiceren.

SMS en e-mail

Niets vervangt de persoonlijke toets van een gesproken bericht, maar u kunt proberen een sms-bericht of een ander soort geschreven bericht te sturen. E-mail is een populaire vorm van communicatie als je iets formeler nodig hebt dan een sms-bericht.

Ken je publiek

Houd altijd rekening met de ontvanger wanneer u belangrijke informatie verzendt. Bedenk welke communicatielijnen ze het vaakst controleren: sommige mensen checken nooit hun voicemail, anderen checken nooit hun e-mail. Zorg ervoor dat u uw bericht verzendt via een communicatielijn die de ontvanger regelmatig controleert. Er zijn meer manieren dan ooit om contact te houden!

Aanbevolen: