Hoe u gratis of tegen lage kosten tandheelkundig werk kunt laten doen

Inhoudsopgave:

Hoe u gratis of tegen lage kosten tandheelkundig werk kunt laten doen
Hoe u gratis of tegen lage kosten tandheelkundig werk kunt laten doen
Anonim
meisje glimlachend als tandartsstoel
meisje glimlachend als tandartsstoel

Goede mondhygiëne is van vitaal belang, zowel voor de lichamelijke gezondheid als voor het gevoel van eigenwaarde. Vooral als er geen verzekering is, kan tandheelkundige zorg echter onbetaalbaar lijken. Er zijn veel middelen beschikbaar om mondgezondheid toegankelijk te maken voor mensen met beperkte middelen.

Gratis liefdadigheidsinstellingen voor tandheelkundig werk vinden

Gratis of goedkope tandheelkundige zorg is overal beschikbaar. In de meeste gevallen is een beetje begeleiding voldoende om een goede match voor uw behoeften te vinden.

Vraag uw plaatselijke tandartsvereniging

Het beste startpunt voor het vinden van gratis, hoogwaardige tandheelkundige zorg is meestal de tandheelkundige vereniging van uw staat. Een klikbare kaart van staatsinitiatieven en hun websites is beschikbaar op de pagina American Dental Association Action for Dental He alth. Met name het Mission of Mercy-programma is bedoeld om gratis klinieken met vrijwillige tandartsen aan te bieden. Lokale programma's zijn mogelijk ook beschikbaar via de website van uw nationale tandheelkundige vereniging.

Gratis klinieken

Gratis gezondheidsklinieken en andere onafhankelijke organisaties bieden ook gratis of goedkope tandheelkundige zorg. FreeDental.org biedt een database die kan worden doorzocht op staat of postcode van gratis tandheelkundige zorgdiensten bij u in de buurt. De National Association of Free Clinics biedt ook lijsten met gratis klinieken op haar website, inclusief contactgegevens voor programma's die mogelijk niet op internet aanwezig zijn. Niet alle gratis klinieken bieden tandheelkundige diensten aan, maar zelfs degenen die dat niet doen, kunnen mogelijk een verwijzing of contactinformatie verstrekken voor een dienst in het gebied die dat wel doet.

Gemeenschappelijke gezondheidscentra

Gemeenschappelijke gezondheidscentra bieden vaak gratis of goedkope mondzorgdiensten. Deze federaal gefinancierde centra bevinden zich in landelijke en stedelijke gebieden in de Verenigde Staten. Gebruik de pagina Zoek een gezondheidscentrum van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services om een gemeenschapsgezondheidscentrum bij u in de buurt te vinden.

De Verenigde Weg

Uw lokale afdeling van de United Way houdt de sociale diensten bij die beschikbaar zijn in uw gemeenschap. Als er gratis of goedkope tandheelkundige serviceprogramma's bestaan, kunnen zij u daarheen verwijzen. U kunt uw lokale afdeling vinden op de United Way-website of door 2-1-1 te bellen of 211.org te bezoeken.

Voor speciale populaties

Verschillende non-profitorganisaties en stichtingen bieden gratis tandheelkundige diensten aan kinderen, senioren, gehandicapten en andere speciale groepen.

Gelukkige jongen die een tandenborstel kiest en glimlacht in een tandheelkundige kliniek
Gelukkige jongen die een tandenborstel kiest en glimlacht in een tandheelkundige kliniek

Kinderen

  • Via America's Toothfairy biedt de National Children's Oral He alth Foundation meerdere diensten via haar dochterondernemingen, allemaal gericht op het verbeteren van de mondgezondheid bij jongeren. Deze omvatten:

    • Zelfstandige klinieken
    • Uitgebreide gemeenschapsgezondheids- en tandheelkundige voorzieningen
    • Ziekenhuisklinieken
    • Tandheelkundige universiteiten en mondhygiënescholen
    • Mobiele mondzorgfaciliteiten
    • Tandheelkundige programma's op school
    • Gemeenschapspartners
  • Give a Kid a Smile (GKAS) is een nationaal programma van de American Dental Association (ADA) dat zich inzet om hoogwaardige tandheelkundige zorg voor elk kind beschikbaar te maken. Ze bieden online informatie en gratis telefonische ondersteuning om klanten te helpen lokale diensten te vinden die aan hun behoeften voldoen.
  • CHIP is een federaal gefinancierd programma voor kinderen van 19 jaar en jonger die geen andere vorm van ziektekostenverzekering hebben en aan andere deelnamevereisten voldoen. Het programma biedt medische en tandheelkundige diensten. De diensten variëren per staat en u kunt ontdekken wat CHIP in uw regio dekt via de InsureKidsNow.gov-website. Medicaid dekt ook tandheelkundige diensten voor personen jonger dan 21 jaar.

Volwassenen

  • America's Dentists Care Foundation beheert gratis tweedaagse tandheelkundige klinieken in steden in de VS. Deze klinieken behandelen over het algemeen alleen volwassenen, hoewel sommige ook kinderen accepteren, afhankelijk van de benodigde service. Op hun website staan de aankomende data, locaties en aangeboden diensten. U hoeft geen bewijs van inkomen of geschiktheid te overleggen om deze klinieken te gebruiken en zij werken op basis van wie het eerst komt, het eerst ma alt.
  • Dentistry From the Heart is een liefdadigheidsorganisatie die evenementen in de VS en internationaal organiseert om gratis tandheelkundige zorg te bieden. Tandartsen verlenen tijdens deze evenementen gedoneerde tandheelkundige diensten. Een overzicht van al hun aankomende evenementen en locaties staat op hun website.
  • Mission of Mercy is een andere liefdadigheidsorganisatie die gezondheidszorg, inclusief tandheelkundige zorg, biedt aan mensen die zich geen tandheelkundige zorg kunnen veroorloven die niet door hun verzekering wordt gedekt, of die geen verzekering hebben. Ze zijn actief in Arizona, Maryland, Pennsylvania en Texas.
  • Het Cosmetic Dentistry Grant Program wordt beheerd door The Oral Aesthetic Advocacy Group. Ze bieden gedeeltelijke subsidies aan personen die daarvoor in aanmerking komen, en de aanvraag is gratis, hoewel u als onderdeel van uw aanvraag eerst een tandarts op uw kosten een examen moet laten uitvoeren, en elementaire tandheelkunde die verband houdt met de procedure kan niet door de subsidie worden gedekt. Deelnemende tandartspraktijken zijn overal in de VS te vinden, maar u moet binnen een straal van 60 mijl van de praktijk wonen.

Senioren of gehandicapten

Donated Dental Services (DDS) is een programma dat mondzorg biedt aan mensen die permanent gehandicapt zijn of aan senioren. Patiënten bezoeken een vrijwillige tandarts in het tandartspraktijk. Elke staat heeft een soort DDS-programma, meestal georganiseerd via de tandheelkundige vereniging van de staat. Dental Lifeline Network houdt een database bij van staat tot staat met opties voor gedoneerde tandheelkundige diensten.

Senior vrouw bij tandheelkundige kliniek voor behandeling
Senior vrouw bij tandheelkundige kliniek voor behandeling

Overlevenden van huiselijk geweld

De American Academy of Cosmetic Dentistry (AACD) sponsort ook een Give Back a Smile-programma dat zich richt op het bieden van gratis tandheelkundige diensten aan mensen met orale behoeften als gevolg van huiselijk geweld. Aanvragen en verdere informatie zijn beschikbaar op de programmawebsite.

Veteranen

Veteranen kunnen tegen gereduceerde tarieven gratis tandheelkundig werk of diensten krijgen via het Amerikaanse Department of Veterans Affairs. Voor dit programma moet aan de deelnamevereisten worden voldaan. Anders heeft de VA een eigen tandartsverzekeringsprogramma dat een uitgebreide verzekering biedt tegen lage tarieven. Er is ook een optie om een eenmalig gratis tandheelkundige zorgprogramma te ontvangen als u een veteraan bent die onlangs 90 dagen of langer heeft gediend en u zich binnen 180 dagen na uw ontslag aanmeldt.

Services met korting of lagere kosten

Als geen van de vermelde programma's aan uw behoeften voldoet, geef dan niet op. Zelfs op plaatsen waar geen algemeen beschikbare tandheelkundige diensten voor liefdadigheidsinstellingen bestaan, bestaan er andere organisaties die goedkope mondzorgopties bieden.

Hogescholen, universiteiten en handelsscholen

Hogescholen en universiteiten bieden vaak klinieken aan waar gekwalificeerde studenten goedkope behandelingen bieden. Zowel vierjarige universiteiten als community colleges bieden programma's voor tandheelkunde en mondhygiënisten aan, en veel van dergelijke programma's bieden goedkope tandheelkundige diensten zodat hun studenten praktische ervaring kunnen opdoen. Elke school heeft andere eisen en schema's. Voor een lijst met geaccrediteerde hogescholen en universiteiten en hun websites, raadpleegt u de ADA-website voor deelnemende tandheelkundige scholen en de ADHA-website voor mondhygiënistenprogramma's.

Lokale tandartskantoren

Veel tandheelkundige klinieken hebben gratis of goedkope opties beschikbaar. Praat met lokale tandartsen en leg uw situatie uit. Vraag of de diensten tegen lagere kosten kunnen worden geleverd of dat ze bereid zijn pro bono tandheelkundig werk te doen. Wees geduldig, want het kan meerdere telefoontjes kosten om een tandarts te vinden die tegen een gereduceerd tarief wil werken, maar er is een grote verscheidenheid aan dergelijke opties beschikbaar.

Gezondheid en menselijke dienstverlening

Neem contact op met het plaatselijke gezondheids- en personeelskantoor. Ze hebben mogelijk programma's of lijsten met tandartsen die de benodigde zorg zullen verlenen. HHS kan u mogelijk ook doorverwijzen naar liefdadigheidsinstellingen, kerken en andere organisaties in uw gemeenschap die tandheelkundige diensten verlenen of helpen met medische kosten. Liefdadigheidsorganisaties zijn ook te vinden in de Gouden Gids of op internet.

Medicaid en Medicare

Als u voldoet aan de deelnamevereisten, kunt u een deel van uw tandheelkundige diensten laten vergoeden door Medicaid. Behandelingsopties variëren per staat en hoewel de meeste hulpdiensten omvatten, biedt minder dan 50% van de staten een volledige reeks tandheelkundige diensten onder Medicaid voor volwassenen. De meeste staten dekken uitgebreide tandheelkundige zorg voor mensen onder de 21 jaar. Medicare heeft zeer beperkte dekkingsmogelijkheden voor tandheelkundige zorg, maar dekt deze wel als deze verband houden met een medische procedure, zoals tandextracties die nodig zijn voor kaakchirurgie of bestralingsbehandelingen..

Klinische onderzoeken

Als u een specifieke tandheelkundige aandoening heeft, kunt u soms klinische onderzoeken vinden waarbij deelnemers worden gezocht om nieuwe behandelingen, medicijnen en chirurgische ingrepen uit te proberen. Deze onderzoeken worden gebruikt voor verder onderzoek en bieden deelnemers gratis of goedkope diensten aan in ruil voor vrijwilligerswerk. De National Institutes of Dental and Craniofacial Research somt klinische onderzoeken op waarvoor vrijwilligers worden gezocht op de website ClinicalTrials.gov.

Korting op tandheelkundige abonnementen

Een andere optie als u geen tandartsverzekering heeft, is het aanschaffen van een tandheelkundig plan met korting. Dit zijn geen verzekeringsplannen, maar bieden u toegang tot diensten tegen lagere kosten in ruil voor een maandelijks lidmaatschapsbedrag. U kunt aanbieders van deze lidmaatschapsplannen vinden via DentalPlans.com en Aflac.

Verbeter uw glimlach

Er zijn veel mogelijkheden om een gratis liefdadigheidsinstelling voor tandheelkundig werk te vinden die mondzorg biedt. Het kan wat doorzettingsvermogen vergen om een plek te vinden waar u uw tanden gratis kunt laten repareren, maar goede tandheelkundige zorg is essentieel voor uw levenslange gezondheid.

Aanbevolen: