Hoe u uw peuter medicijnen kunt laten innemen zonder ruzie

Inhoudsopgave:

Hoe u uw peuter medicijnen kunt laten innemen zonder ruzie
Hoe u uw peuter medicijnen kunt laten innemen zonder ruzie
Anonim

We weten hoe koppig peuters kunnen zijn. Deze eenvoudige, door ouders geteste trucjes om kleintjes medicijnen te laten innemen, kunnen helpen.

peuter huilt en weigert medicijnen
peuter huilt en weigert medicijnen

Als moeder van twee kleintjes ben ik redelijk bekend met de strijd om erachter te komen hoe ik een 2-jarige medicijnen kan laten innemen. Het grappige is dat ik mijn oudste zoon er vaak aan moet herinneren dat badwater niet om te drinken is, maar hij doet alsof Tylenol met kersensmaak het ergste is wat er bestaat.

Gelukkig zijn we er na wat experimenteren en diverse bezoeken aan onze kinderarts achter gekomen hoe we peuters zonder problemen medicijnen kunnen laten innemen.

Waarom nemen baby's en peuters niet graag medicijnen?

Hoe vervelend het ook is om je peuter een rommelige dosis pijnmedicatie of het voorgeschreven antibioticum te laten innemen, er is eigenlijk een goede reden voor hun weerstand. Het maakt deel uit van hun basisbiologie! Zie je, vóór de adolescentie heeft je kind een verhoogde gevoeligheid voor bittere smaken.

Zelfs met de kauwgom- en fruitsmaken merken ze de scherpe onderliggende smaak van deze medicijnen op. Artsen merken op dat deze afkeer van bittere dingen hen feitelijk ‘beschermt tegen het innemen van gifstoffen’.

7 Effectieve tips om een peuter medicijnen te laten innemen

peuter die medicijnen gebruikt
peuter die medicijnen gebruikt

Het is verbazingwekkend hoe sterk een peuter kan zijn als hij iets niet wil doen. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige manieren om zelfs een koppige peuter medicijnen te laten innemen.

1. Help hen de noodzaak van medicijnen te begrijpen

Voordat de strijd zelfs maar begint, verwijder alle afleidingen, ga op hun niveau zitten en praat een beetje over het belang van medicijnen als we ziek zijn. Bespreek hoe het hen een beter gevoel zal geven. Als ze kunnen verwoorden wat er mis is, gebruik dat dan!

Als ze je bijvoorbeeld vertellen dat hun keel pijn doet, laat ze dan weten dat als ze hun medicijn innemen, hun keel binnen een paar dagen beter zal aanvoelen, maar zonder het medicijn kan het lange tijd pijn doen. Dit is ook een fantastisch moment om over ziektekiemen te praten en hoe we onszelf en de mensen om wie we geven veilig kunnen houden.

Moet weten

Ouders moeten ook herhalen dat medicijnen ALLEEN bedoeld zijn als we ziek zijn en ALLEEN mogen worden gegeven door een arts of onze ouders. Benadruk dat ze nooit medicijnen mogen gebruiken zonder toestemming. Shows als Lellobee en Little Baby Bum hebben geweldige liedjes die deze informatie op een leuke manier delen en hen kunnen helpen begrijpen waarom ze die moeten nemen.

2. Richt je op hun wang, niet op hun tong

Aangezien de smaakpapillen van uw kind een groot deel van het probleem vormen, is de eenvoudigste oplossing om het geneesmiddel van de tong naar de achterkant van de wang toe te dienen! Dit maakt het gemakkelijker voor hen om het door te slikken, zonder de overweldigende smaak.

Moet weten

Spuit het niet rechtstreeks in de achterkant van hun keel. Hierdoor kunnen ze stikken en mogelijk overgeven.

3. Gebruik altijd een spuit

Als je eenmaal overstapt op kindermedicijnen, krijg je vaak alleen maar een klein kopje. Deze, evenals lepels, brengen het smaakprobleem weer in de mix. In plaats daarvan, terwijl u bij uw plaatselijke winkel, supermarkt of apotheek bent, pakt u een injectiespuit zodat u hun medicatie effectiever kunt toedienen!

4. Langzaam en stabiel wint de race

Te veel medicatie in één keer kan overweldigend zijn voor een kind. De bedoeling zou moeten zijn om ze ongeveer een milliliter per keer te geven. Dit helpt hen het door te slikken zonder dat de bittere smaak hun hele mond overneemt. Als je dit doet, laat ze dan weten hoeveel spuitjes ze kunnen verwachten. Als ze bijvoorbeeld 5 ml Tylenol krijgen, vertel ze dan dat ze vijf keer moeten spuiten en tel ze allemaal terwijl je ze geeft.

Handige hack

Lof brengt veel met kleine kinderen. Elke keer dat ze slikken, word je opgewonden! Laat ze weten dat je trots op ze bent en dat ze het geweldig doen.

5. Voeg een beetje zoetigheid toe

Mary Poppins zei het het beste: een lepel suiker helpt het medicijn in te nemen! Als de smaak achter in de wang nog steeds te sterk is, overweeg dan om een klein kopje te nemen en een dosis van hun medicatie te mengen met een kleine hoeveelheid chocoladesiroop of yoghurt. De zoetheid kan de bitterheid helpen maskeren, waardoor de kans groter wordt dat het medicijn intrekt.

Ouders kunnen hun kind tussen de spuitjes medicatie door ook iets lekkers laten drinken. Dit kan helpen de bitterheid te verzachten en het proces aantrekkelijker te maken.

6. Gebruik hun fopspeen als ze hem nog steeds gebruiken

Dit is een van mijn favoriete medicijnhacks, vooral voor resistente baby's of jonge kinderen die nog steeds fopspenen gebruiken. Wanneer u een kleine hoeveelheid van het geneesmiddel in de wang toedient, trekt u onmiddellijk de spuit eruit en plaatst u de fopspeen zo snel mogelijk in de wang. Tik er vervolgens lichtjes op om de aandacht op het item te vestigen. De fopspeen activeert hun zuigreflex, waardoor ze de smaak vergeten. Herhaal dit totdat het medicijn op is.

Snelle tip

Hoewel het met één persoon kan worden gedaan, is deze methode het meest effectief met twee personen. Laat één ouder de baby vasthouden en de fopspeen gereed houden en laat de andere ouder de medicatie toedienen. Dit zorgt ervoor dat de fopspeen er zo snel mogelijk in gaat.

Ouders hebben ook de mogelijkheid om een fopspeen te kopen die speciaal is ontworpen om medicijnen uit te delen!

7. Bied een beloning aan

Als je iets vies moet eten of drinken, is het soms gemakkelijker om door te slikken als je weet dat je er iets voor terugkrijgt. Voor die extra eigenwijze kinderen kun je overwegen om ze een kleine snack te geven die normaal gesproken wordt bewaard voor speciale gelegenheden, of laat ze 30 minuten naar hun favoriete programma kijken met een zoet drankje zoals Pedialyte. Hierdoor kunnen ze ook gehydrateerd blijven, wat belangrijk is als je kind ziek is.

Wat u moet onthouden als u probeert een peuter medicijnen te laten innemen

kind dat medicijnen gebruikt
kind dat medicijnen gebruikt

Als het gaat om het uitzoeken hoe je een peuter medicijnen kunt laten innemen, is het belangrijk om te onthouden dat de methode die het beste werkt van kind tot kind zal verschillen. Hier volgen nog enkele snelle tips over hoe u een oudere baby of een kind van 2 tot 3 jaar medicijnen kunt laten innemen als de eerder genoemde technieken niet werken, evenals enkele belangrijke veiligheidstips om in gedachten te houden.

  • Houd uw kind altijd rechtop. Als u medicijnen inneemt terwijl u ligt, kan dit ertoe leiden dat uw kind stikt.
  • Ga niet overhaast door het proces. Als uw kind zich verzet, neem dan een pauze en probeer het over een paar minuten opnieuw.
  • Als de ene oplossing niet werkt, probeer dan een andere.
  • Praat met uw apotheker over alternatieve smaken die zij kunnen bieden in het specifieke medicijn.
  • Vraag uw apotheker of het veilig is om de medicijnen in de koelkast te bewaren:

    • Soms kunnen koude medicijnen de smaak verminderen
    • Sommige medicijnen mogen echter NIET in de koelkast worden bewaard, dus raadpleeg altijd eerst een arts voordat u deze techniek probeert
  • Laat uw kind inspraak geven als smaken een optie zijn. Dit kan een meltdown helpen voorkomen.

Geduld en partnerschap kunnen een kind helpen zijn medicijn in te nemen

Het hebben van een ziek kind is al moeilijk genoeg, maar als je daar de strijd bij optelt om tegen hem te vechten om zijn medicijnen in te nemen, kan de hele ervaring ondraaglijk aanvoelen. Het goede nieuws is dat dit niet zo hoeft te zijn. Als u en uw partner echter tot de conclusie komen dat alle oplossingen hebben gefaald, overweeg dan om met uw kinderarts te praten over alternatieve oplossingen. Vaak zijn er antibiotica-injecties beschikbaar voor uw kinderen.

Onthoud dat, net als alle andere hindernissen die met het ouderschap gepaard gaan, ook dit voorbij zal gaan. Wees geduldig en weet dat dit een regelmatig probleem is waar ouders mee te maken krijgen en dat het met de tijd gemakkelijker wordt.

Aanbevolen: