Trek verbeteringen aan uw huis af van de inkomstenbelasting

Inhoudsopgave:

Trek verbeteringen aan uw huis af van de inkomstenbelasting
Trek verbeteringen aan uw huis af van de inkomstenbelasting
Anonim
Verbeteringen aan het huis
Verbeteringen aan het huis

Je kunt verbeteringen aan je huis niet onmiddellijk aftrekken van de inkomstenbelasting, behalve onder een paar specifieke bijzondere omstandigheden. Het kan echter mogelijk zijn om later, op het moment dat u uw huis verkoopt, een belastingvoordeel te krijgen over uw woningverbeteringen.

Wat is een huisverbetering?

Voor belastingdoeleinden is een woningverbetering alles wat de waarde van uw huis verhoogt. Basisreparaties zoals het repareren van een lekkend dak komen niet in aanmerking. Als u echter uw bestaande dak vervangt door een ander en kwalitatief beter type dak, verhoogt dit waarschijnlijk de waarde van uw huis en telt het daarom als een woningverbetering.

Belastingvoordelen van algemene woningverbeteringen

Huisverbeteringen voor algemene doeleinden kunnen niet worden afgetrokken van uw belastingaangifte. U profiteert echter wel van de manier waarop deze woningverbeteringen de waarde van uw huis verhogen. Alle verbeteringen aan uw huis worden toegevoegd aan uw 'belastinggrondslag' in het huis.

Belastinggrondslag verwijst naar hoeveel u ergens in hebt geïnvesteerd, en wordt gebruikt om later uw winst te berekenen. Wanneer u uw huis verkoopt, trekt u de belastinggrondslag van het huis af van de verkoopprijs om uw winst te berekenen.

Winst is onderworpen aan belasting, dus door uw belastinggrondslag te verhogen via verbeteringen aan uw huis, verlaagt u het belastingbedrag dat u beta alt op het moment van verkoop.

Medische verbeteringen aan het huis

Badkamer voor gehandicapten
Badkamer voor gehandicapten

Als het doel van een woningverbetering is om medische zorg te bieden aan u, uw echtgeno(o)t(e) of een of meer van uw gezinsleden, wordt deze gekwalificeerd als een medische woningverbetering. Medische verbeteringen aan uw woning kunnen worden afgetrokken op het moment dat ze worden aangebracht, maar alleen voor zover ze de waarde van uw woning niet verhogen. De IRS redeneert dat u het belastingvoordeel krijgt van de waardestijging wanneer u het huis verkoopt, en wil u dus geen dubbele aftrek geven.

Als u al uw deurknoppen zou vervangen door handgrepen met een hefboom, omdat uw artritis het voor u moeilijk maakt om met ronde knoppen om te gaan, kunt u waarschijnlijk de volledige kosten aftrekken, aangezien dit geen invloed heeft op de waarde van uw huis. Als u echter ten behoeve van uw rolstoelgebonden echtgenoot een lift installeert, stijgt de waarde van uw huis aanzienlijk. U kon alleen het verschil aftrekken tussen de verandering in de waarde van uw huis en de totale kosten van de verbetering.

Het andere probleem met medische verbeteringen aan het huis is dat je, net als alle medische aftrekposten, deze alleen kunt gebruiken als je ervoor kiest om de aftrekposten bij terugkomst te specificeren. Erger nog, ze zijn onderworpen aan een aangepast bruto-inkomen van 10% (AGI-minimum). Dit betekent dat u 10% van uw aangepast bruto-inkomen voor dat jaar moet aftrekken van de som van uw medische aftrekposten en vervolgens alleen het restant als aftrekpost moet opvoeren op uw belastingaangifte.

Energie-efficiënte woningverbeteringen

Je kunt verbeteringen aan je huis die de energie-efficiëntie van je huis verhogen niet aftrekken, maar je kunt wel iets nog beters doen: een belastingvermindering krijgen. Tegoeden worden afgetrokken van uw belastingplicht voor het jaar, terwijl inhoudingen worden afgetrokken van uw belastbaar inkomen om de belastingplicht te berekenen. Met tegoeden kunt u dus veel meer geld besparen op uw belastingen dan met aftrekposten.

Met het Residential Energy Efficient Property Credit kunt u aanspraak maken op een belastingvoordeel van 30% van de kosten van warmwaterboilers op zonne-energie, apparatuur voor het opwekken van zonne-energie en andere gekwalificeerde apparatuur voor alternatieve energie. Het krediet voor apparatuur van het type zonne-energie is in ieder geval verlengd tot en met 2021. Helaas zijn de andere soorten energiebelastingkortingen inmiddels verlopen.

Verbeteringen aan het thuiskantoor

Als u een thuiskantoor heeft dat in aanmerking komt voor de thuiskantooraftrek, kunt u de kosten van eventuele verbeteringen aan het thuiskantoor aftrekken als zakelijke kosten. Verbeteringen aan uw huis die uw hele huis betreffen, kunnen gedeeltelijk als bedrijfskosten worden afgetrokken, op basis van de grootte van uw thuiskantoor. Bijvoorbeeld:

  • Als u uw logeerkamer uitsluitend als thuiskantoor gebruikt en u een buitendeur heeft geïnstalleerd zodat klanten rechtstreeks uw kantoor binnen kunnen lopen, kunt u 100% van de kosten van de nieuwe deur aftrekken.
  • Als u uw laminaatvloer door het hele huis laat vervangen door hardhouten vloeren en uw thuiskantoor 25% van de totale vierkante meters van het huis in beslag neemt, kunt u 25% van de kosten van de nieuwe vloer aftrekken.

Houd er rekening mee dat u mogelijk niet de volledige kosten in één keer kunt aftrekken. Kapitaalverbeteringen, dat wil zeggen verbeteringen met voordelen die langer dan één jaar aanhouden, worden doorgaans afgeschreven en de aftrek wordt over meerdere jaren uitgesplitst.

Rente voor woningverbeteringslening

Als u een lening voor woningverbetering afsluit of een kredietlijn voor eigen vermogen (HELOC) gebruikt om verbeteringen aan uw huis te betalen, is de rente op de lening of kredietlijn aftrekbaar. Houd er rekening mee dat het geld van de lening of HELOC moet worden besteed aan woningverbeteringen en niet alleen aan woningreparaties om in aanmerking te komen voor de renteaftrek. Punten en andere afsluitingskosten voor de lening zijn ook aftrekbaar.

Uw aftrek voor woningverbetering claimen

Als u in aanmerking komt voor een van de bijzondere omstandigheden die hierboven zijn vermeld, moet u uw aftrek(en) op uw belastingaangifte indienen. Verbeteringen aan het medische huis worden afgetrokken als een gespecificeerde uitgave, dus u moet de inhoudingen specificeren in plaats van de standaardaftrek te claimen om hiervan te kunnen profiteren. Gespecificeerde aftrekposten staan op schema A van formulier 1040. De aftrek voor het thuiskantoor, inclusief eventuele gerelateerde verbeteringen aan het huis, staat op formulier 8829. Net als medische verbeteringen aan het huis is de rente op een woningverbeteringslening of HELOC een gespecificeerde aftrek, maar gelukkig is deze specifieke aftrek v alt niet onder de AGI-vloer.

Aanbevolen: