Gids voor het kweken en oogsten van komkommers

Inhoudsopgave:

Gids voor het kweken en oogsten van komkommers
Gids voor het kweken en oogsten van komkommers
Anonim
komkommer tuin
komkommer tuin

Een heerlijke eenjarige groente, komkommers, Cucumis sativus worden in veel delen van de wereld gekweekt voor gebruik in salades, soepen, dipsauzen en als augurken. Ze zijn lid van de pompoenfamilie, Cucurbitaceae, samen met meloenen en pompoenen. Er zijn twee soorten groeiwijze: Vining-vormen groeien tot 1,20 tot 2,5 meter; Bush-variëteiten zijn slechts 2-3 voet lang. Beide hebben ruwe, klimopvormige bladeren, aanhangende ranken en felgele bloemen. De mannelijke en vrouwelijke delen van de plant hebben verschillende bloemen, dus de aanwezigheid van bestuivers in de tuin is belangrijk.

Groeiomstandigheden

Groei in de volle zon. Ze houden van vruchtbare, goed doorlatende grond en veel water. Mulchen helpt de bodem vocht vast te houden en koel te blijven.

Komkommers kweken

Plant in het voorjaar in heuvels met een onderlinge afstand van 30-50 cm, met 2 tot 3 zaden per heuvel. In korte seizoensklimaten kunt u binnen 4 weken vóór de laatste nachtvorst beginnen met zaaien. Voorzie voor wijnstoksoorten een latwerk ter ondersteuning. De meeste variëteiten zijn binnen 60 tot 80 dagen klaar voor de oogst. Pluk regelmatig fruit om de wijnstokken productief te houden. Door rijp fruit dat op de plant achterblijft, stopt de bloei. Komkommers zijn kwetsbaar voor snijwormen als ze klein zijn. Bescherm ze met kartonnen kragen die 7,5 cm onder de grond zijn begraven. Ze kunnen worden gemaakt van melk- of sapkartons die horizontaal doormidden zijn gesneden, waarbij de boven- en onderkant zijn verwijderd. Elk karton heeft twee kragen. Als er in uw omgeving sprake is van naaktslakken, zet dan niet-giftig slakkenaas uit of omring de planten met een koperen strip of diatomeeënaarde. Komkommerkevers zijn een ander roofdier. Ze zijn gestreept of gevlekt en kunnen plantenziekten overbrengen. Je kunt planten vroeg en vaak controleren en ze met de hand plukken. Of gebruik rijafdekkingen om uw planten te beschermen, maar zorg ervoor dat u deze elke dag een paar uur verwijdert zodra de planten beginnen te bloeien, zodat bestuivers toegang krijgen tot de bloemen. Er zijn ook vallen verkrijgbaar die feromonen gebruiken om de kevers aan te trekken. Meeldauw en virussen kunnen de planten aantasten. Meeldauw verschijnt als een witte, poederachtige laag op het oppervlak van de bladeren; Met virus geïnfecteerde planten hebben verkleurde en misvormde bladeren. Roteer gewassen om deze problemen te voorkomen en kies voor resistente rassen. Door bloemen zoals goudsbloemen en duizendblad onder uw beplanting te plaatsen, kunt u nuttige insecten aantrekken die op de kevers zullen jagen.

Toepassingen voor komkommers

De planten kunnen worden gekweekt in de moestuin of in containers. Ze hebben minder ruimte nodig dan andere leden van hun gezin, dus ze zijn een goede keuze voor kleine tuinen en patio's. Ze kunnen een aantrekkelijk onderdeel zijn van een eetbaar landschap. Het typische diner bij warm weer is een salade van verse, koele komkommers met een yoghurtdressing. Er zijn veel recepten voor dergelijke gerechten van Midden-Oosterse en Oost-Europese oorsprong. Dille en knoflook passen ook goed bij komkommers en kunnen worden gebruikt om augurken op smaak te brengen. Om dat te kunnen doen, pluk je de vruchten voordat ze volwassen zijn, als ze een uniform formaat hebben.

Soorten komkommers:

  • 'Citroen' -rond geel, knapperig
  • Armeens -lang, lichtgroen
  • 'Burpless' -vers eten, zachtere zaden
  • Pickling-types -kort fruit, zware productie

Aanbevolen: