Belastingtips voor gezamenlijk woningbezit

Inhoudsopgave:

Belastingtips voor gezamenlijk woningbezit
Belastingtips voor gezamenlijk woningbezit
Anonim
Huiseigenaren
Huiseigenaren

Federale belastingaftrek en kredieten voor eigenwoningbezit zijn doorgaans beschikbaar voor alle soorten gezamenlijke eigenaren, maar dingen kunnen ingewikkeld worden als er meerdere eigenaren bij betrokken zijn. Gebruik deze tips om de fiscale complicaties die gepaard gaan met gezamenlijk eigendom op te lossen en ervoor te zorgen dat u volledige toegang krijgt tot uw belastingvoordelen.

Ken uw eigendomsstatus

Een stuk onroerend goed dat eigendom is van meer dan één persoon kan onder een van de drie verschillende eigendomsvoorwaarden vallen, afhankelijk van de situatie en de relatie van de eigenaren tot elkaar. De eigendomsstatus bepa alt gedeeltelijk hoe eigenaren onroerendgoedbelasting betalen en aftrekposten en tegoeden voor huiseigenaren claimen. Het is dus belangrijk om te weten welk type van toepassing is op uw huis.

  • Gezamenlijke huur:Huiseigenaren hebben een gelijk recht op bezit van het onroerend goed en worden geacht gelijke aandelen te bezitten (dus als er twee eigenaren zijn, wordt elk geacht 50% te bezitten van het huis). Gezamenlijke huur omvat het recht op overlevingspensioen, wat betekent dat als een eigenaar overlijdt, zijn deel automatisch naar de langstlevende eigenaar(s) gaat. Dit maakt gezamenlijke huur een nuttig middel om erfrecht te vermijden.
  • Gemeenschappelijke huur: Eigenaren hebben het recht om hun aandelen in het onroerend goed naar eigen keuze te splitsen en kunnen hun belang verkopen of nalaten zonder toestemming van de andere eigenaren. Zij kunnen via een gemeenschappelijke huurovereenkomst de woning in ongelijke delen onder elkaar verdelen. Gezamenlijk eigendom van eigenaren die niet met elkaar getrouwd zijn, is standaard dit type, tenzij de eigenaren specifiek voor een andere optie kiezen.
  • Huur door het geheel: Dit eigendom is alleen beschikbaar voor getrouwde stellen. Omdat de wet getrouwde paren als één enkele entiteit beschouwt, wordt een woning met dit type eigendom beschouwd als eigendom van één persoon.

U kunt uw eigendomstype doorgaans vinden op de eigendomsakte of het hypotheekpapier. Als geen van beide documenten het eigendomstype specificeert, gaat de IRS er doorgaans van uit dat u het huis bezit als gemeenschappelijke huurders.

Als gezamenlijke huurders kunnen eigenaren aanspraak maken op verschillende verhoudingen van verschillende aftrekken en tegoeden, in plaats van deze gelijkmatig te verdelen. Twee gezamenlijke eigenaren met een gezamenlijke huurovereenkomst zouden bijvoorbeeld standaard de hypotheekrenteaftrek 50/50 moeten splitsen, maar als dezelfde twee eigenaren een gemeenschappelijke huurovereenkomst hebben, kunnen zij de aftrek 50/50, 75/25, delen. of zelfs 100/0 als ze dat willen.

Gezamenlijk indienen indien getrouwd met een mede-eigenaar

Als u getrouwd bent met de andere mede-eigenaar van het huis, kunt u fiscale complicaties vermijden door samen met uw echtgenoot een aangifte in te dienen. Omdat de status 'gehuwd indienen gezamenlijk' alle inkomsten en uitgaven van het paar samenvoegt in één belastingaangifte, kunt u eenvoudigweg de volledige waarde van eventuele tegoeden of aftrekposten op die aangifte zetten. Hierdoor hoeft u niet uit te zoeken wie wat heeft betaald.

Gesplitste belastingvoordelen voor gemeenschapseigendommen 50/50

Als de eigenaren van het huis getrouwd zijn maar afzonderlijk een aanvraag indienen, moeten ze vooral voorzichtig zijn als ze in een gemeenschap van goederen wonen. De gemeenschapseigendomsstaten zijn Arizona, Californië, Idaho, Louisiana, Nevada, New Mexico, Texas, Washington en Wisconsin.

Echtgenoten in deze staten moeten hun huwelijksinkomsten en -uitgaven 50/50 verdelen, en de IRS respecteert deze wet. Dus zelfs als één van de echtgenoten 100% van de kosten in verband met het huis beta alt en zij afzonderlijke belastingaangiften indienen, moet zij in een staat van gemeenschap van goederen elk 50% van de relevante aftrekken en tegoeden claimen. U kunt dit probleem natuurlijk voorkomen door gezamenlijk een aanvraag in te dienen volgens de bovenstaande tip.

Voeg een verklaring bij voor hypotheekrenteaftrek

het voorbereiden van de belastingaangifte
het voorbereiden van de belastingaangifte

Als meerdere mensen gezamenlijk een huis bezitten, kunnen ze doorgaans de hypotheekrente aftrekken op basis van hun aandeel in het eigendom van het huis. Iemand die bijvoorbeeld 50% van de woning bezit, kan wettelijk aanspraak maken op 50% van de hypotheekrente als aftrekpost. Het 1098-formulier dat hypotheekverstrekkers naar de kredietnemers en naar de IRS sturen, vermeldt echter mogelijk niet alle eigenaren en geeft zeker niet hun eigendomspercentages weer. In feite sturen kredietverstrekkers het 1098-formulier vaak alleen naar de eerste persoon die op de hypotheekdocumenten staat vermeld en vermelden ze alleen het burgerservicenummer van die persoon. In die situatie gaat de IRS ervan uit dat de beursgenoteerde eigenaar de enige is die in aanmerking komt voor aftrek van de rente.

Om de hypotheekrenteaftrek te verdelen over de gezamenlijke eigenaren, moet u een verklaring van de hypotheekrenteaftrek bij uw belastingaangifte voegen.

  • De eigenaar wiens naam op het 1098-formulier staat, claimt zijn deel van de hypotheekrente op Schema A, regel 10 (hypotheekrente en punten die aan u worden gerapporteerd op Formulier 1098).
  • De andere eigenaren claimen hun deel van de hypotheekrente op Schema A, regel 11 (Hypotheekrente niet aan u gerapporteerd op formulier 1098). Ze moeten een verklaring bijvoegen met de naam van de eigenaar die op het 1098-formulier staat vermeld, zijn burgerservicenummer en zijn postadres. Het is misschien het eenvoudigst om een kopie te maken van het 1098-formulier en de kopie bij de belastingaangifte te voegen, in plaats van een aparte verklaring op te stellen.
  • De eigenaren moeten hun geclaimde hypotheekrentebetalingen zo verdelen dat ze optellen tot 100% van het bedrag vermeld op het 1098-formulier.

De onroerendgoedbelasting en (indien van toepassing) premies voor hypotheekverzekeringen die voor het jaar zijn betaald, verschijnen doorgaans ook op het 1098-formulier. De IRS is echter niet zo kieskeurig over de manier waarop gezamenlijke eigenaren deze aftrekposten verdelen. Zolang de geclaimde bedragen voor alle eigenaren optellen tot het totaal vermeld op het 1098-formulier, kunnen gezamenlijke eigenaren deze inhoudingen eenvoudigweg claimen op Schema A en hoeven ze geen aparte verklaring op te nemen.

Verdeel het energiekrediet voor woningen op basis van de kosten

Huiseigenaren die bepaalde energie-efficiëntieverbeteringen aan hun huizen aanbrengen, kunnen in aanmerking komen voor belastingvoordelen. Gezamenlijke eigenaren kunnen deze credits verdelen op basis van het bedrag dat elke eigenaar aan de upgrades heeft uitgegeven. Als twee gezamenlijke eigenaren van een huis bijvoorbeeld een warmwaterboiler op zonne-energie kopen en de eerste eigenaar 60% van de kosten beta alt terwijl de tweede eigenaar de overige 40% beta alt, kan de eerste eigenaar aanspraak maken op 60% van het bijbehorende krediet. en de rest van het krediet zou naar de tweede eigenaar gaan. Beide eigenaren moeten formulier 5695 indienen bij hun belastingaangiften om hun deel van het krediet te claimen.

Dek alle schulden af, zelfs als deze niet van jou zijn

Als u samen met iemand anders een huis bezit, kunt u aansprakelijk worden gesteld voor het niet betalen van het volledige bedrag van eventuele schulden met betrekking tot dat huis, zelfs als die verantwoordelijkheid technisch gezien bij een andere eigenaar lag. Het is dus meestal beter om de hele rekening te betalen in plaats van deze te laten glijden, zelfs als dit juridisch niet uw verantwoordelijkheid is. Raadpleeg in dat geval uw juridisch adviseur om te zien of u verhaal kunt halen, zoals het aanklagen van uw achterstallige mede-eigenaar voor het geld.

Gezamenlijke eigendomsaansprakelijkheid begrijpen

Als u samen met een andere belastingplichtige een woning bezit, hangt uw aansprakelijkheid af van uw relatie zoals vermeld in de hypotheek- of eigendomsakte. U kunt aansprakelijk worden gesteld voor het niet betalen van het volledige bedrag aan verschuldigde belastingen, zelfs als die verantwoordelijkheid technisch gezien bij een andere eigenaar lag. Gebruik deze tips om uzelf tegen een dergelijke mogelijkheid te beschermen en om de aftrekposten waarop u recht heeft te maximaliseren.

Aanbevolen: