Zelfgemaakte droog uitwisbare bordreiniger

Inhoudsopgave:

Zelfgemaakte droog uitwisbare bordreiniger
Zelfgemaakte droog uitwisbare bordreiniger
Anonim
droog uitwisbaar bord
droog uitwisbaar bord

Zelfgemaakte, droog uitwisbare bordreinigers zijn niet alleen meer voor zuinige leraren en ouders. Bijna iedereen die geld wil besparen op schoonmaakmiddelen kan profiteren van doe-het-zelf-oplossingen die droog uitwisbare borden hun oorspronkelijke glans teruggeven.

Droog uitwisbare borden reinigen

Droog uitwisbare borden zijn enorm populair in scholen, kantoren en woningen. De handige whiteboards zijn een ideale vervanging voor krijtborden en prikborden. Bovendien zijn ze heel gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Er zijn tientallen commerciële reinigingsproducten beschikbaar voor gebruik op droog uitwisbare borden. De meeste bevatten bleekmiddel of alcohol, die inkt en andere vlekken verwijderen. Deze schoonmaakoplossingen van bekende merken kunnen echter kostbaar zijn in de aanschaf en aangezien ze standaard schoonmaakingrediënten gebruiken die de meeste mensen in huis hebben, loont het vaak niet om gespecialiseerde droog uitwisbare bordreinigers te kopen.

Zelfgemaakte droog uitwisbare bordreiniger-opties

Eigenaren van spaarzame, droog uitwisbare borden weten dat er niet veel voor nodig is om hun gewaardeerde whiteboards te onderhouden. Maar hoe langer je op hetzelfde droog uitwisbare bord werkt, hoe moeilijker het wordt om zware markeringen te wissen. Om uw budget te sparen, kunt u overwegen om uw eigen zelfgemaakte, droog uitwisbare bordreiniger te maken met behulp van de volgende alledaagse huishoudelijke artikelen:

Alcohol

Doordrenk gewoon een schone doek of wat keukenpapier met ontsmettingsalcohol en veeg inktvlekken weg van je droog uitwisbare bord. Als u hardnekkige inktvlekken heeft, doe dan de alcohol in een spuitfles en breng deze rechtstreeks op de markeringen aan voordat u deze droogveegt.

Als je geen pure isopropylalcohol bij de hand hebt, overweeg dan om handdesinfecterend middel te gebruiken, waar ook alcohol in zit. U kunt een kleine hoeveelheid handdesinfecterend middel aanbrengen op de gum die bij uw whiteboard is geleverd, of u kunt een paar druppels op een schone doek aanbrengen en eventuele inkt wegvegen die de droge gum niet kan verwijderen.

Als je echt in de problemen zit, pak dan antibacteriële doekjes. Wet Ones of andere generieke doekjes bevatten alcohol die inkt verwijdert en droog uitwisbare borden reinigt. Haal gewoon een paar doekjes uit de container en gebruik deze voorzichtig op het hele oppervlak van het whiteboard.

Azijn

Azijn is een onmisbaar huishoudelijk artikel dat als geen ander multitaskt. Een van de goedkoopste zelfgemaakte droog-uitwisbare bordreinigers vereist azijn en water. Meng gelijke delen van de twee vloeistoffen en breng de oplossing aan op het whiteboard. Bij hardnekkige vlekken laat u het zelfgemaakte schoonmaakmiddel een paar minuten intrekken voordat u het met een schone doek afveegt.

Glasreiniger

Generieke glasreiniger is een ander fenomenaal product om droog uitwisbare borden te onderhouden. Standaard huishoudelijke glasreiniger bevat alcohol en andere ingrediënten die vuil, stof en inktresten snel oplossen. Sommige glasreinigers kunnen echter schurend zijn voor whiteboardoppervlakken, dus het is een goed idee om een vochtige, zachte doek te gebruiken wanneer u overtollige glasreiniger wegveegt.

Haarspray

Haarspray is een andere veel voorkomende zelfgemaakte whiteboardreiniger. De alcohol in de spray helpt vuil en inkt los te maken. Om het te gebruiken, spuit je gewoon haarlak op het droog uitwisbare bord en laat je het ongeveer twee minuten zitten voordat je het schoonveegt met een vochtige doek. De truc is om het niet te lang te laten zitten, anders blijf je achter met een plakkerige puinhoop.

Waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen

Hoewel deze ingrediënten uw whiteboard schoonmaken, zijn er enkele professionals die u waarschuwen om voorzichtig te zijn bij het gebruik van zelfgemaakte schoonmaakmiddelen op droog uitwisbare borden.

Mogelijke schade door alcohol

Het Magnatag-whiteboardsysteem merkt bijvoorbeeld op dat alcohol gevaarlijk kan zijn voor whiteboards. Dit komt omdat het het oppervlak van de plaat kan aantasten, waardoor de smeerlaag kan worden verwijderd. Hierdoor verliezen whiteboards het vermogen om schoongeveegd te worden.

Allesreinigers en schuurmiddelen kunnen de garantie ongeldig maken

Bovendien merken andere bedrijven zoals Quartet op dat allesreinigers zoals glasreiniger het oppervlak van het bord kunnen vernietigen. Het kan zelfs de garantie van sommige whiteboards, zoals Smith System, ongeldig maken. Bovendien merken veel bedrijven op dat het gebruik van een schuurmiddel de garantie ongeldig maakt.

Controleer garantie

Controleer daarom, voordat u zelfgemaakte droog-uitwisbare reinigingsmiddelen op uw bord gebruikt, uw garantie-informatie en aanbevolen schoonmaakproducten om er zeker van te zijn dat wat u gebruikt uw bord uiteindelijk niet beschadigt.

Aanvullende tips

Om de hoeveelheid tijd die u besteedt aan het schoonmaken van droog uitwisbare borden te verminderen, kunt u deze handige tips overwegen die de slijtage van uw favoriete whiteboard zullen verminderen:

  • Wis regelmatig: Wacht geen dagen voordat u grote hoeveelheden tekst wist. Wis in plaats daarvan notities zodra u er klaar mee bent. Bij het wissen van een whiteboard mag u bovendien niet alleen de gebieden met de markeringen schoonmaken. Maak liever het hele bord na elk gebruik grondig schoon.
  • Zeep en water: In plaats van te wachten tot uw droog uitwisbare bord vol zit met overgebleven markeringen, kunt u overwegen om het wekelijks schoon te maken met milde zeep en water. Doop een spons in een mengsel van zeepsop en schrob de plank voorzichtig. Droog vervolgens af met een zachte handdoek.
  • Snelle oplossingen: Gebruikte droogvellen, witte schoensmeer, nagellakremover en tandpasta zijn veelgebruikte producten die door sommige mensen worden gebruikt om vlekken van whiteboards te verwijderen. Ze kunnen wel of niet werken voor uw bord. Als je ze probeert te gebruiken, zorg er dan voor dat je een test uitvoert op een klein deel van het bord om te zien of het compatibel is met de coating van het bord.

Wat te vermijden

Gebruik nooit munten of andere harde, scherpe voorwerpen om hardnekkige vlekken van een droog uitwisbaar bord te krassen. Als u dit wel doet, wordt het oppervlak van het whiteboard beschadigd en wordt uw schrijfruimte kleiner.

Aanbevolen: