Canvasreinigers voor pop-upcampers

Inhoudsopgave:

Canvasreinigers voor pop-upcampers
Canvasreinigers voor pop-upcampers
Anonim
Reinigingsbenodigdheden voor campers
Reinigingsbenodigdheden voor campers

Om uw canvasdoek in topconditie te houden, is regelmatig onderhoud nodig met speciale canvasreinigers voor pop-upcampers. Omdat het canvasmateriaal zelf de grootste barrière vormt tussen jou en de elementen, is het belangrijk dat je het voortdurend voorzichtig schoonmaakt, omdat het hierdoor langer meegaat en goed presteert.

Pop-up camper canvasonderhoud

Regelmatig onderhoud met canvasreinigers voor pop-upcampers verlengt de levensduur van het canvas. Pop-up tenttrailers hebben een canvas tentbehuizing die tijdens gebruik en opslag vuil of beschadigd kan raken door schimmel, vuil en puin.

Preventie

Het voorkomen van vuil en schimmel is het belangrijkst. Parkeer uw pop-upcamper niet onder bomen waar nat of rommelig fruit, peulen en bladeren vallen. Zorg er altijd voor dat het canvas volledig schoon en droog is voordat u uw pop-up camper neerrolt voor opslag. Controleer regelmatig op lekken in het dak van de camper tijdens het opbergen en gebruiken van de pop-up.

Waterdicht maken

Canvas heeft een aantal ingebouwde waterdichte eigenschappen, maar bovendien is het meeste canvas behandeld met een waterdicht afweermiddel. Nadat u uw canvas heeft schoongemaakt, moet u het mogelijk opnieuw behandelen met een fluorpolymeer of een aardolieproduct. Gebruik geen producten die siliconen bevatten, omdat dit het canvas kan beschadigen.

Reparatie

Voordat je je canvas gaat schoonmaken, controleer je het op scheuren, scheuren, gaten, losse doorvoertules, ritsen of sluitingen. Repareer eventuele problemen eerst, zodat ze tijdens het schoonmaken niet nog meer schade oplopen.

Het canvas schoonmaken

Het schoonmaken van de zachte muren van je pop-upcamper voelt misschien als een diepgaande taak, maar je kunt het in een mum van tijd overwinnen met behulp van deze eenvoudige stappen of bekijk deze YouTube-video hieronder voor een geweldige visualisatie van hoe het proces eruit ziet:

  1. Borstel het losse vuil van je canvas voordat je het schoonmaakt.
  2. Gebruik een bezem en veeg het vuil weg.
  3. Verzamel een grote emmer, een autowasspons, een zachte schrobborstel en een slang.
  4. Volg de aanwijzingen op de verpakking met canvasreiniger.
  5. Droog het canvas volledig voordat je de pop-up neerzet.

Zelfgemaakte canvasreiniger

Canvasreinigers kunnen worden gemaakt met huishoudelijke producten. Milde, niet-reinigende zepen zijn perfect voor het reinigen van canvas, omdat schoonmaakmiddelen de canvasafwerking kunnen beschadigen en moeten worden vermeden. Sommige mensen suggereren dat je voor de beste verhouding een kwart kopje vloeibare zeep in een liter water giet. Milde zepen zoals Lux- of Ivory-zeep zijn goede canvasreinigers. Hier zijn een paar eenvoudige recepten met schoonmaakmiddelen die je snel thuis of onderweg kunt mixen:

Reiniger op basis van azijn

Gebruik deze reiniger op azijnbasis voor vinyl- en stoffen oppervlakken voor een grondige reiniging.

Ingrediënten

  • 1 gallon warm water
  • 1 kwart azijn
  • Een paar druppels afwasmiddel

Instructies

  1. Doe het warme water en de azijn in een grote emmer.
  2. Voeg een paar druppels afwasmiddel toe en meng het.

Zuiveringszoutreiniger

Deze baking soda-reiniger is een ander zelfgemaakt alternatief voor traditionele schoonmaakproducten die je op stoffen kunt gebruiken.

Man handen wassen per voertuig
Man handen wassen per voertuig

Ingrediënten

  • 1 liter warm water
  • 1 kopje zuiveringszout

Instructies

  1. Meng de twee ingrediënten samen om een pasta te maken.
  2. Wrijf de pasta op stoffen om schimmel en vuil te verwijderen.

Meeldauw verwijderen

Schimmel en meeldauw kunnen je canvas aanvreten. Verwijder tekenen van schimmel en meeldauw zo snel mogelijk. Azijn is een van de beste canvasreinigers voor pop-upcampers. Meng een emmer vol met twee delen water en één deel azijn. Doop een schrobborstel in de azijnoplossing en schrob de schimmel van het canvas. Laat het canvas in de zon drogen zonder de azijn af te spoelen. Als azijn niet werkt, probeer dan water en zeep. Bleekmiddel moet als laatste redmiddel worden gebruikt, omdat dit witte vlekken op het canvas kan achterlaten.

In de winkel gekochte schoonmaakmiddelen

Kijk bij het kopen van een canvasreiniger naar de ingrediënten. Alle ingrediënten moeten biologisch afbreekbaar zijn en veilig voor het milieu. Zorg ervoor dat het product aangeeft dat het veilig is om op canvas te gebruiken en het niet zal bleken of verkleuren. Bovendien moet het product veilig te gebruiken zijn op chroom-, vinyl-, aluminium- en gelcoatafwerkingen, omdat het zeker op andere delen van de pop-upcamper zal druppelen of spuiten. Allesreinigers moeten verklaren dat ze vuil, aanslag en meeldauw verwijderen.

Zuurstofreinigers

Probeer een universele zuurstofreiniger die de stof niet bleekt, maar vlekken verwijdert. Zuurstofreinigers beweren dat ze:

  • Zal stoffen niet bleken
  • Zijn veilig voor dieren en het milieu
  • Stof opfleuren
  • Kan veilig worden gemengd met andere reinigingsmiddelen
  • Werkt als ontsmettingsmiddel

Zuurstofreinigers zouden veel veiliger moeten zijn om op canvas te gebruiken dan bleekmiddel, maar controleer wel of ze je canvas, gelcoat, chroom, aluminium, plastic of het milieu niet verkleuren of verpesten door het product erop te testen een klein, onopvallend deel van het canvas. Enkele van de producten op de markt zijn:

  • Oxiclean
  • Oxy-boost
  • Clorox Oxy Magic
  • Vlekoplosser
  • Witte golf
  • Ajax Zuurstof Bleekmiddel

Waar kun je canvasreinigers kopen voor pop-upcampers

De meeste winkels voor thuisbenodigdheden of autobenodigdheden hebben een goede selectie canvasreinigers waaruit u kunt kiezen. Je kunt canvasreinigers ook online kopen, en sommige daarvan kun je online vinden:

  • Winsol - Winsol levert een schoonmaakmiddel voor vinylmaterialen, dus als je een volledig of gedeeltelijk vinyl pop-upcamper hebt, kun je een fles schoonmaakmiddel kopen voor ongeveer $ 35.
  • Mer-Maids - Mer-Maids Professional Cleaning Products is een schoonmaakbedrijf dat al sinds 1986 actief is en een verscheidenheid aan kampeer- en bootreinigers aanbiedt, perfect voor de persoon met meerdere buitengadgets.
  • Lowe's - Bij twijfel heeft uw plaatselijke ijzerhandel, zoals Lowe's, meerdere opties voor buitenreinigers die bedoeld zijn om vuil, aanslag en schimmel te verwijderen van materialen zoals canvas en vinyl.

Met een beetje schoonmaken kom je een heel eind

Het buitenleven kan bijzonder wreed zijn voor zowel natuurlijke als synthetische materialen, en pop-upcampers met hun zachte muren vormen hierop geen uitzondering. Hoewel deze vinyl-, canvas- en andere pop-ups zijn gemaakt om de meeste toorn van Moeder Natuur te weerstaan, presteren ze het beste als ze een beetje liefdevolle aandacht hebben gekregen. Als je het maximale uit je pop-up camper wilt halen, zorg er dan voor dat je hem goed schoonmaakt voordat je hem in gebruik neemt. Net als bij uw auto kan het aanbrengen van een beetje smeervet voor wat tweewekelijks onderhoud een grote bijdrage leveren om hem in topconditie te houden voor jarenlang kampeeravonturen.

Aanbevolen: