Hypnose als therapie voor tienermeisjes

Inhoudsopgave:

Hypnose als therapie voor tienermeisjes
Hypnose als therapie voor tienermeisjes
Anonim
Therapeut die hypnosetherapie gebruikt op tienermeisje
Therapeut die hypnosetherapie gebruikt op tienermeisje

Hoewel je misschien denkt dat hypnose alleen maar iets is dat door entertainers wordt gebruikt om je aan het lachen te maken, gebruiken klinische specialisten en anderen hypnose om tienermeisjes te helpen met allerlei problemen, van gewichtsverlies tot depressie. Maar het zijn niet alleen maar voordelen; hypnose bij adolescenten brengt een aantal zeer reële risico's met zich mee waarmee u rekening moet houden voordat u het probeert.

Wat is hypnose?

In de eenvoudigste zin is hypnose een toestand van fysieke ontspanning waarbij de geest openstaat voor het ontvangen van instructies of het spelen van een denkbeeldige rol. Hypnose kan lijken op een trance of een veranderde bewustzijnsstaat, bijvoorbeeld wanneer iemand aan het dagdromen is. Wanneer een persoon wordt gehypnotiseerd, kunnen de ogen open of gesloten zijn en is er sprake van verhoogde concentratie en focus. Interessant is dat vanaf ongeveer 14 jaar tot halverwege de volwassenheid de beste leeftijdsgroep is voor reactie op hypnose. Het kan zowel in een klinische omgeving als thuis worden beoefend.

Toepassingen van hypnose voor tienermeisjes

De toepassingen voor hypnose voor meisjes zijn enorm en verstrekkend. Niet alleen kan het adolescente meisjes helpen hun focus, concentratie, motivatie, pijn en zelfvertrouwen te verbeteren, maar als het door een klinisch-medische professional wordt gebruikt, kan het ook helpen bij gewoontegedrag, geestelijke gezondheidsproblemen, slaapproblemen en chronische stoornissen.

Gewoonteproblemen

Tijdens diepe ontspanning kunnen tienermeisjes openstaan voor suggesties die hen kunnen helpen met gewone problemen zoals haartrekken, tandenknarsen of nagelbijten. De suggesties in hun onderbewustzijn kunnen ervoor zorgen dat ze het gedrag stoppen. Dit kan erg handig zijn voor tieners die hun haar uittrekken als reactie op stresstriggers.

Geestelijke gezondheidsproblemen

Sommige vormen van hypnose, bekend als 'hypnotherapie', worden beoefend voor therapeutische doeleinden en omvatten mogelijk tienermeisjes die worden gehypnotiseerd om bepaald gedrag te beëindigen of om medische aandoeningen te verbeteren. Houd er echter rekening mee dat hypnose geen wondermiddel is en geen vervanging is voor medische hulp. Sommige ziekten en problemen waarmee hypnotherapeuten werken zijn onder meer:

Meisje wordt geplaagd door andere meisjes
Meisje wordt geplaagd door andere meisjes
  • Angst
  • Depressie
  • Obsessief-compulsieve stoornis
  • Aandachtstekortstoornis
  • PTSD
  • Fobieën
  • Sociale angst
  • Problemen met het lichaamsbeeld
  • Eetstoornissen

Slaapstoornissen

Vrouwelijke tieners die lijden aan slaapstoornissen zoals slapeloosheid of parasomnieën kunnen hypnotherapie gebruiken om hun slaap te verbeteren. Dit kan niet alleen hun focus en aandacht op school verbeteren, maar ook thuis.

Chronische stoornissen

Meisjes kunnen ook ontdekken dat hypnose een behandeling kan bieden voor chronische problemen. Een 16-jarige met chronische hoofdpijn kan bijvoorbeeld een behandeling via hypnose vinden als medicijnen niet werken. Een 13-jarige chemotherapiepatiënt zou kunnen ontdekken dat hypnotherapie misselijkheid verlicht. Andere manieren waarop hypnose kan worden gebruikt zijn:

  • Astma
  • Tourette-syndroom
  • Nachtmerries
  • Verdriet
  • Gewichtsverlies

Voordelen van hypnotherapie voor vrouwelijke tieners

Uit een nationaal onderzoek uit 2012 blijkt dat vrouwelijke tieners 4 procent meer kans hebben dan mannen om lichaam-geest-therapieën zoals hypnose te gebruiken. Er zijn ook verschillende waargenomen voordelen van hypnose en andere lichaam-geest-therapieën, in tegenstelling tot andere vormen van behandeling.

Veilige en effectieve behandelmethoden

Hypnotherapie is een veilige en niet-invasieve behandeling die de lichaamschemie niet verandert. Er is aangetoond dat deze therapieën tieners verbeteren zonder andere methoden zoals medicijnen. Bovendien kan één toepassing voldoende zijn om sommige patiënten te verbeteren.

Kan worden geleerd

De technieken die bij hypnose worden gebruikt, kunnen aan tieners worden geleerd en thuis zelf worden gereguleerd. Dit betekent dat ze geen extra behandelingen nodig hebben in een kliniek of centrum die misschien moeilijk in hun drukke schema's passen.

Minimale bijwerkingen

Hypnose heeft minimale tot geen bijwerkingen voor tieners. Hoewel er zeldzame gevallen van duizeligheid of mogelijk hoofdpijn voorkomen, komen deze in zeer zeldzame gevallen voor.

De behandeling kan op maat worden gemaakt

Tienerhypnose van meisjes kan worden afgestemd op het probleem dat ze ervaren. Als een meisje bijvoorbeeld problemen heeft met faalangst, zal de behandeling zich specifiek richten op het oplossen van de onderliggende problemen die faalangst veroorzaken, samen met de faalangst zelf.

Erkende behandeling

Hypnotherapie wordt door de American Medical Association erkend als een behandeling voor verschillende aandoeningen. Het hebben van certificering laat zien dat het een bewezen behandeling is waarop patiënten kunnen vertrouwen.

Risico's en controverse rond hypnose

Net zoals er enkele grote voordelen zijn voor tieners die hypnose gebruiken, zijn er ook enkele nadelen voor meisjes. Het onderzoeken van de risico's en controverses rond hypnose voor tienermeisjes is belangrijk om het hele plaatje te kunnen zien.

Hypnose kan worden misbruikt

Een van de grootste controverses over hypnose is dat er misbruik van kan worden gemaakt. Sommige onderzoekers wijzen erop dat als hypnose niet correct wordt gebruikt, dit bij sommige tieners meer kwaad dan goed kan veroorzaken. Hypnose kan meisjes bijvoorbeeld blootstellen aan valse herinneringen of zelfs hallucinaties die hun mentale toestand kunnen schaden. In één geval werd een directeur die hypnose op studenten toepaste, aangeklaagd nadat drie studenten waren overleden, van wie er twee zelfmoord pleegden.

Niet iedereen kan worden gehypnotiseerd

Het is bewezen dat hypnose niet voor iedereen werkt. Er zijn mensen met specifieke hersentypen die niet het diepe niveau van focus en concentratie kunnen vinden dat nodig is om hypnose te laten werken. Daarom is dit geen haalbare behandeling voor alle tieners.

Hypnose kan duur worden

Hoewel verzekeringsmaatschappijen hypnose kunnen vergoeden, is dit soms niet het geval of dekken ze mogelijk slechts een deel van de kosten. Dit kan betekenen dat hypnose ouders tussen de $ 50 en 250 per bezoek voor hun tienerjaren kan kosten. Wanneer er doorgaans 3-6 sessies nodig zijn, kan dit voor sommige ouders een dealbreaker zijn.

Het is niet allemaal klinisch

Soms wordt hypnose gebruikt voor amusements- en komediedoeleinden op een podium. De hypnotiseur brengt een groep mensen op een podium, hypnotiseert ze en doet vervolgens humoristische suggesties om het publiek te vermaken. Tienermeisjes vinden het misschien leuk om naar deze shows te kijken en zullen waarschijnlijk onder de indruk zijn van de kracht van de geest. Vaak vraagt de hypnotiseur om vrijwilligers en laat hij het publiek toekijken terwijl de deelnemers hun fantasie gebruiken, omdat ze overtuigd zijn van veel leuke dingen. Dit is een leuk uitje voor tieners om hypnose in actie te zien.

Tienermeisjes en hypnose

Hypnose is niet voor iedereen. Tieners die hypnose hebben gebruikt, hebben echter verbetering ervaren met zeer weinig bijwerkingen. Bovendien kan deze veelzijdige behandeling worden gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen en aan het probleem worden aangepast. Hypnose kan echter gevaarlijk zijn als deze niet correct wordt uitgevoerd of wordt misbruikt. Als ouder of tienermeisje is het belangrijk om de voordelen tegen de risico's af te wegen om er zeker van te zijn dat dit de perfecte behandeling voor u is.

Aanbevolen: