Stamboom van Aphrodite

Inhoudsopgave:

Stamboom van Aphrodite
Stamboom van Aphrodite
Anonim
Afrodite
Afrodite

Aangezien de relaties tussen de Olympische goden enigszins verwarrend kunnen zijn, helpt het om een stamboom van Aphrodite bij de hand te hebben terwijl je de Griekse mythologie bestudeert. De godin van liefde en schoonheid had veel partners, dus dit type diagram kan je echt helpen de familierelaties te begrijpen.

De stamboom van Aphrodite

Het kan moeilijk zijn om een tijdlijn vast te stellen voor de contacten met Aphrodite. Volgens Theoi.com was Aphrodite echter al betrokken bij Ares toen ze met Hephaestus trouwde. Ze bleef gedurende haar hele huwelijk de minnaar van Ares, en zij zijn de ouders van Eros. Ze was ook getrouwd met Hephaestus tijdens haar affaire met Poseidon.

Klik op de naam van een god of godin om wat meer informatie over die persoon te zien.

Aphrodite's ouders en geboorte

Net als veel oude goden en godinnen kent de mythe van de schepping van Aphrodite verschillende versies. In één verhaal, dat enigszins aangrijpend en bloederig is, werd Aphrodite geboren toen Cronus, een van de Titanen, de geslachtsdelen afsneed van Ouranos, de Griekse god van de hemel. Cronus gooide de geslachtsdelen in de zee en Aphrodite werd geboren in het zeeschuim. Ze dreef naar de kust op een schelp, daarom wordt ze vaak afgebeeld met schelpen en andere oceaanafbeeldingen.

Een andere legende beschrijft Aphrodite als de dochter van Zeus en Dione, de oorspronkelijke vrouwelijke godin. Nog een ander verhaal gaat over haar geboorte als volwassen vrouw, zwanger van een tweeling. In deze legende is zij de dochter van Ouranos.

Dingen opruimen

Je kunt de stamboom van Aphrodite en andere mythologische bronnen gebruiken om een deel van de verwarring over de vele relaties van Aphrodite op te helderen. Dit zijn slechts enkele van de mysteries die je kunt oplossen.

Wat was de relatie van Aphrodite met Poseidon?

Aphrodite had een affaire met Poseidon, maar het kan moeilijk zijn om te bepalen hoe de twee verwant zijn in de stamboom. Als Aphrodite de dochter van Ouranos is, zoals sommige bronnen suggereren, dan zijn zij en Poseidon haar neef. Als zij de dochter van Zeus is, zoals andere mythen aangeven, dan is Poseidon haar oom.

Zijn Aphrodite en Zeus verwant?

Aphrodite en Zeus zijn zeker verwant aan elkaar, maar hoe ze verwant zijn, hangt af van het oorsprongsverhaal van Aphrodite. Als zij de dochter is van Zeus en Dione, dan is Zeus haar vader. Als ze echter het kind van Ouranos is, zou Zeus haar neef zijn. De vader van Zeus was Cronos, de zoon van Ouranos.

Hebben Hephaestus en Aphrodite een kind gehad?

Hoewel Hephaestus en Aphrodite elk kinderen hadden met andere partners, hadden ze samen geen kinderen. Hun huwelijk was niet gelukkig en Aphrodite was tot een huwelijk gedwongen.

Wie zijn de broers en zussen van Aphrodite?

De broers en zussen van Aphrodite variëren afhankelijk van het verhaal van Aphrodite's afkomst. Als ze de dochter van Ouranos was, omvatten haar broers en zussen de Titanen, zoals Cronus, Rhea, Hyperion en anderen. Als ze de dochter van Zeus was, omvatten haar broers en zussen Ares, Hephaestus, Apollo, Artemis en andere Olympische goden en godinnen.

Maak gevoel voor mythologie

Als de godin van liefde en schoonheid speelt Aphrodite een belangrijke rol in de Griekse mythologie. Over haar geboorte en afkomst vind je wisselende verhalen, maar één ding is zeker: ze was moeder van veel kinderen bij veel verschillende vaders. Als u deze complexe genealogie begrijpt, kunt u uw mythologiestudies beter begrijpen.

Aanbevolen: