Wat te doen als je baby piept tijdens dutjes

Inhoudsopgave:

Wat te doen als je baby piept tijdens dutjes
Wat te doen als je baby piept tijdens dutjes
Anonim
Een baby die slaapt
Een baby die slaapt

Als je baby piept tijdens dutjes, heb je waarschijnlijk een gezond, onstuimig kind in je handen. Er circuleren een paar tips in de ouderschapswereld over hoe je een rustigere dutje-ervaring voor je baby kunt bereiken, maar over het algemeen wordt piepen als normaal beschouwd.

Als je baby piept tijdens dutjes

Er zijn verschillende redenen waarom je baby piept tijdens dutjes. Een actief kind in zijn wiegje of wiegje plaatsen en anticiperen op een onmiddellijke REM-cyclus is meer dan idealistisch: het is een ronduit onrealistische verwachting.

Een grote factor die bijdraagt aan het dutjegedrag van de baby zal zijn leeftijd zijn. Pasgeborenen hebben vaak aanvullende slaapmaatregelen nodig, zoals externe stimulatie, om in slaap te vallen. Veel zuigelingen die borstvoeding geven, vallen tijdens het geven van borstvoeding in slaap. Baby's die flesvoeding krijgen, kunnen moe worden als ze een fles slikken. Af en toe volstaat alleen een fopspeen, omdat alleen al het zuigen een pasgeboren baby kan uitputten. Naarmate je baby ouder wordt, kan hij zichzelf makkelijker stimuleren. Hij zal belangstelling tonen voor zijn omgeving. Als zijn wieg voldoende speelgoed en activiteitencentra bevat, kan hij zichzelf uitputten tijdens het spelen.

Moet ik me zorgen maken als mijn baby piept tijdens een dutje?

Iedereen heeft wel eens gehoord van of verwezen naar het gezegde 'sliep als een baby'. Het zal je misschien (of misschien niet) verbazen als je hoort dat veel baby's eigenlijk geen goede slapers zijn. Het kunnen ongelooflijk luidruchtige slapers zijn. Als je je baby tijdens het slapen hoort piepen, piepen, grommen of kreunen, is dat volkomen normaal. Terwijl uw baby zijn slaapcyclus doorloopt, zullen er perioden zijn van vredige, gezonde slaap, gecombineerd met zijn luidruchtige, 'piepende, kreunende' slaap. Dit wordt allemaal als normaal slaapgedrag beschouwd.

Wat betekenen de verschillende soorten piepgeluiden?

Over het algemeen betekent een piepende baby meestal dat je kleintje heel blij en opgewonden is. Aan de andere kant van het spectrum kan een piep een angst- of ongemakgevoel zijn, afhankelijk van de situatie. Soms kunnen baby's zelfs een fase doormaken waarin ze het gevoel hebben dat ze buitensporig en luid moeten piepen of krijsen. Dit geeft meestal aan dat uw baby zijn stem heeft gevonden. Wees gerustgesteld dat het een normale fase is en dat hij er uiteindelijk overheen zal groeien.

Als u een hoog piepgeluid of geluid waarneemt wanneer uw baby tijdens het slapen inhaleert, kan dit een teken zijn van stridor of laryngomalacie. Het zal erger klinken als de baby slaapt, eet of opgewonden is. Dit wordt veroorzaakt door overtollig weefsel rond het strottenhoofd en is niet ernstig. Deze aandoening zal gewoonlijk verdwijnen tegen de tijd dat uw baby twee jaar oud is.

Naptime-uitdagingen

De dutjeroutine van je baby kan veranderen of verstoord worden door verschillende omstandigheden, waaronder:

Baby slaapt in wieg
Baby slaapt in wieg

Misschien is hij gewoon niet zo moe

De eenvoudigste verklaring voor het ongemak van een baby tijdens een dutje is dat hij echt niet moe is. Het dutjesschema van een baby zal veranderen naarmate hij zich ontwikkelt. Veel ouders merken dat ze zich met plezier aanpassen aan een routine die hun baby snel ontgroeit. Opeens wil Junior om 11.00 uur niet meer naar beneden. Bovendien heeft uw baby rond de 10 maanden misschien niet langer behoefte aan twee dutjes per dag, waardoor het geplande uur van zijn eerste dutje drastisch in de war kan worden gebracht.

Ouders kunnen vaak te liberaal zijn met dutjes, omdat ze denken dat hun baby meer rust nodig heeft dan eigenlijk nodig is. De nuances van het gedrag van een baby kunnen moeilijk te interpreteren zijn, omdat een baby soms ook moeite heeft met dutjes omdat hij te moe is.

Misschien is hij gewoon te moe

Baby's die uitgeput zijn, zullen hun dutje vaak met nog meer lawaai bestrijden dan wanneer ze helemaal niet moe zijn. Een baby die niet moe is, kan proberen zichzelf een paar minuten te vermaken voordat hij tot de conclusie komt dat een dutje onaanvaardbaar is. Een uitgeput kind kan daarentegen meer doen dan piepen. Hij kan ronduit woedend zijn tegen het idee. Je zult duidelijk weten dat dit het geval is als de baby gaapt midden in zijn woedende geschreeuw.

Een uitgeputte baby kan een echte uitdaging vormen voor ouders. Sommige moeders negeren deze situatie door te kiezen voor de uitroepmethode. Anderen passen een reeks eenvoudige slaaptechnieken toe die nuttig kunnen zijn.

Tips om je baby in slaap te sussen

Er is iets te zeggen om een kind in slaap te sussen. Hoewel dit niet de voorkeursmethode is voor drukke ouders, kan alles, van een schommelstoel en een liedje tot het rondlopen van je baby in een draagdoek, als een slaaptechniek worden beschouwd. Dergelijke methoden leiden een kind af van het focuspunt: zijn dutje. Terwijl uw baby afgeleid blijft door een schommel- of loopbeweging, zal hij vaak in slaap vallen.

Een babyschommel kan een uiterst handig hulpmiddel zijn om uw kind in slaap te wiegen. De ritmische schommelbeweging van de schommel wordt meestal begeleid door een geluids- en zangmachine. De herhaling van bepaalde liedjes of geluiden in combinatie met het wiegen is een perfecte routine om de baby in slaap te krijgen. Schommels zijn ook een uitstekende keuze voor moeders van meerdere kinderen. In dergelijke gevallen heeft een moeder misschien geen tijd om haar baby altijd in slaap te wiegen, dus fungeert een schommel als een 'dutje-oppas'.

Voldoen aan de behoeften van de baby

Als uw kind hongerig, nat of vuil is, kunt u opgewonden, slaperige piepgeluiden ervaren. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat aan alle behoeften van uw baby is voldaan voordat hij een dutje gaat doen. Natte luiers zijn ongemakkelijk, net als een lege maag, dus het is moeilijk om van je kind te verwachten dat hij op een prettige manier een dutje doet als zijn omgeving en persoonlijke behoeften tekortschieten.

Aanbevolen: