Wat u moet doen als uw baby blauw wordt tijdens de borstvoeding

Inhoudsopgave:

Wat u moet doen als uw baby blauw wordt tijdens de borstvoeding
Wat u moet doen als uw baby blauw wordt tijdens de borstvoeding
Anonim
borstvoeding van baby's
borstvoeding van baby's

Als een baby blauw wordt tijdens het geven van borstvoeding, kan dit een heel beangstigende situatie zijn. Door te leren waarom dit kan gebeuren, kan de moeder beter begrijpen en weten wat ze moet doen als dit haar baby overkomt. Borstvoeding geven kan over het algemeen overweldigend en zorgelijk zijn, maar het is nog steeds een van de meest lonende ervaringen in het leven voor een nieuwe moeder.

Waarom een baby blauw wordt tijdens het geven van borstvoeding

Praten over wat er kan gebeuren tijdens het geven van borstvoeding voordat je baby wordt geboren, bereidt je niet voor als de baby daadwerkelijk blauw wordt tijdens het geven van borstvoeding. Wees gerust, dit gebeurt normaal gesproken niet. De sleutel is om kalm te blijven wanneer en als het gebeurt. Een baby kan tijdens het geven van borstvoeding blauw worden rond de mond, omdat hij het zuig-slik-ademhalingspatroon dat nodig is om succesvol te kunnen voeden, verwart. De baby heeft een veneuze plexus (een netwerk van onderling verbonden aderen) rond de mond. Wanneer de baby zuigt, raken de aderen volgestopt met bloed en zijn ze zichtbaar door de huid. Dit is de oorzaak van de blauwe kleur rond de mond van de baby. Vergeet niet om in paniek te raken en volg een eenvoudige logica als u merkt dat dit met uw baby gebeurt terwijl u hem borstvoeding probeert te geven.

Vermijd extreme honger

Een pasgeboren baby kan aanvankelijk hard zuigen vanwege de urgentie veroorzaakt door honger. De baby zuigt, zuigt en nog eens zuigt en vergeet adem te halen terwijl hij probeert melk uit de borst van de moeder te halen. De baby kan zo hard zuigen dat hij donker of blauwachtig van kleur wordt. Dit kan ook gebeuren als het kind enkele minuten heeft gehuild terwijl het wachtte om gevoed te worden. De baby wil zo graag aan de slag dat ze het zuig-slik-ademhalingspatroon verwarren en hoesten en stikken of de schemerige blauwachtige kleur een paar seconden lang veranderen. Of de baby kan stikken en blauw worden als hij te snel slikt. Als de baby niet kan huilen of geluid kan maken en moeite heeft met ademhalen, begin dan onmiddellijk met het verstikken van de eerste hulp. De luchtwegen moeten vrij zijn zodat de baby kan ademen.

Maak de baby los van de borst

Het eerste wat u moet doen als u ziet dat de mond van de baby blauw wordt, is het kind losmaken van de borst. Door de zuigkracht voor het kind te onderbreken, kan hij zijn mond openen, ademhalen en weer een normaal ademhalingspatroon beginnen. Controleer het tandvlees en de tong van de baby en als deze roze zijn, kunt u er zeker van zijn dat het goed gaat met de baby. Houd de baby in de gaten en wacht tot de kleur van de baby weer normaal is voordat u opnieuw probeert borstvoeding te geven. Meestal is dit proces voldoende om de baby te herinneren aan het zuig-slik-ademhalingspatroon en kan hij zonder problemen doorgaan met het geven van borstvoeding.

Bel 911

Normale gezonde baby's mogen niet blauw worden of langer dan een paar seconden blauw blijven. Als de kleur van de baby niet verbetert en het lijkt alsof de baby is gestopt met ademen, bel dan onmiddellijk 911 voor medische hulp.

Borstvoedingstips

Andere dingen waar u rekening mee moet houden tijdens het geven van borstvoeding:

  • Plaats het kind zo dat de neus vrij is van obstructies. Dit klinkt als gezond verstand, maar als de moeder moe is, het midden in de nacht is, het kind in een deken is gewikkeld en de moeder een warme, knusse kamerjas aan heeft, is het gemakkelijk te zien hoe de neus van het kind verstopt kan raken.
  • Blijf wakker en opmerkzaam tijdens het geven van borstvoeding. Observeer de baby tijdens het zuigen op kleurveranderingen en tekenen van ademnood. Schakel het kind uit als het nodig heeft om adem te halen.
  • De pasgeborene kan gemakkelijker beginnen met aanleggen als de moeder een druppel of twee moedermelk op de lippen van de baby druppelt om het proces op gang te brengen. Dit vertelt de baby dat hij onmiddellijk moet beginnen met het zuig-slik-ademhalingspatroon en vermijdt de urgentie. Het is vooral nuttig voor moeders die problemen hebben met het op gang brengen van de moedermelkstroom.

Blijf kalm terwijl u de situatie bespreekt

Als uw baby blauw wordt tijdens het geven van borstvoeding, hoeft dit geen enge situatie te worden. Geen paniek. Help en let op uw baby om er zeker van te zijn dat hij of zij goed ademt. Bespreek het incident met uw kinderarts als u merkt dat de blauwe kleur rond de mond vaak voorkomt of als de baby niet snel herstelt.

Aanbevolen: