10 manieren om vrijwilligerswerk te doen tijdens een pandemie

Inhoudsopgave:

10 manieren om vrijwilligerswerk te doen tijdens een pandemie
10 manieren om vrijwilligerswerk te doen tijdens een pandemie
Anonim
Bejaarde vrouw aan de telefoon die er gelukkig uitziet
Bejaarde vrouw aan de telefoon die er gelukkig uitziet

Als je wat extra tijd hebt, kun je je vaardigheden en talenten goed gebruiken met een van deze manieren om vrijwilligerswerk te doen tijdens een pandemie. Van het maken van maskers tot het geven van bloed, er zijn veel dingen die je kunt doen om de wereld en jouw gemeenschap te helpen wanneer ze dit het meest nodig hebben.

1. Word een virtuele metgezel voor eenzame senioren

Senioren worden bijzonder hard getroffen door pandemieën zoals het coronavirus. Omdat zij een groter risico lopen op complicaties dan andere leeftijdsgroepen, zijn velen in zelfisolatie. Een pandemie is voor iedereen een beangstigende tijd, en alleen al senior zijn kan het nog enger en moeilijker maken. Gelukkig kun je vanuit huis vrijwilligerswerk doen en een virtuele metgezel worden van een senior die misschien eenzaam is.

  • Alone is een in Ierland gevestigde vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor het koppelen van senioren aan mensen die elke week kunnen inchecken en chatten.
  • Compeer is gevestigd in New York en koppelt vrijwilligerswerk aan senioren die emotionele steun of een virtuele vriend nodig hebben.
  • AgeSpace is een vriendschapsorganisatie in het Verenigd Koninkrijk. Ze hebben een speciaal protocol opgesteld voor het ondersteunen van ouderen tijdens een pandemie.

2. Maak maskers voor gezondheidswerkers

Als je wat knutselervaring hebt en wat benodigdheden in huis, kun je je tijd gebruiken om doe-het-zelf-maskers te maken voor gezondheidswerkers. Hoewel deze maskers niet de beschermende eigenschappen hebben van gekochte opties, zijn ze beter dan niets als de voorraad schaars is.

3. Beman een crisiscentrum op afstand

Tijden van isolatie kunnen een piek in het aantal sms-berichten van de crisislijn veroorzaken, en jij kunt helpen door je vrijwillig aan te bieden een crisislijn te bemannen. Meld u aan bij Crisis Text Line, waar u training krijgt over hoe u moet reageren. Sommige mensen moeten gewoon weten dat ze niet alleen zijn, en jij kunt helpen.

4. Doneer uw tijd als virtuele studentenmentor

Als je een achtergrond in het onderwijs hebt of gewoon graag met kinderen werkt, biedt een pandemie een unieke kans om de volgende generatie van dienst te zijn. Tijdens een pandemie leren veel kinderen thuis, en de meeste ouders zijn niet opgeleid als onderwijzer of hebben geen ervaring met thuisonderwijs. U kunt een consistent en nuttig perspectief toevoegen aan de opvoeding van kinderen door uw tijd te doneren. Bel uw plaatselijke schooldistrict om in contact te komen met studenten ter plaatse. Als je middelbare scholieren en studenten wilt helpen, kun je je aanmelden voor een koppeling op de site iCouldBe.

5. Geef bloed met behoud van sociale afstand

Het Rode Kruis heeft dringend bloed nodig, vooral tijdens een pandemie, wanneer bloedinzamelingen vaak worden geannuleerd. De organisatie heeft social distancing-praktijken ingevoerd om donoren te beschermen, zoals het ver uit elkaar plaatsen van bedden, het opnemen van de temperatuur van donoren en het ontsmetten van patiëntcontactoppervlakken. Meer informatie over doneren vindt u op de website van het Rode Kruis en waar u een verschil kunt maken.

6. Maak handdesinfecterend middel voor anderen

Als je isopropylalcohol of ethanol bij de hand hebt, kun je je eigen handdesinfecterend middel maken met behulp van een eenvoudig doe-het-zelf-recept voor handdesinfecterend middel. Fles het ontsmettingsmiddel in kleinere hoeveelheden en deel het uit aan anderen die het misschien nodig hebben. Je kunt er een paar achterlaten voor je postbode, een paar afgeven bij de buren, of het doneren aan lokale organisaties.

7. Rijd of verzamel donaties voor ma altijden op wielen

Meals on Wheels brengt voedsel naar mensen die niet gemakkelijk de deur uit kunnen om het te halen en die het misschien niet kunnen betalen. Omdat een pandemie deze bevolking zo dramatisch onder druk zet, is de vraag naar organisaties als Meals on Wheels in deze tijden erg groot. Bovendien worden vrijwilligers schaars vanwege gezondheidsproblemen. Volgens Meals on Wheels zijn er, naast het verzorgen van ma altijden, verschillende manieren waarop je kunt helpen. Deze omvatten het verzamelen van donaties van handschoenen, desinfecterende doekjes en plastic zakken. Als u geïnteresseerd bent om voor Meals on Wheels te rijden, heeft de organisatie praktijken geïmplementeerd om bestuurders op een veilige sociale afstand van anderen te houden.

Man rijdende auto graag vrijwilligerswerk
Man rijdende auto graag vrijwilligerswerk

8. Hulp bij het ophalen van boodschappenbestellingen en andere benodigdheden

Organisaties als Invisible Hands zijn er om leveringen te helpen vervoeren naar de meest kwetsbaren tijdens een pandemie. Gezonde vrijwilligers met een laag risico halen boodschappenbestellingen, voorgeschreven medicijnen en andere benodigdheden op en geven ze vervolgens af bij mensen die ze nodig hebben. Er is geen persoonlijk contact tussen de vrijwilligers en de mensen die de hulp nodig hebben, en de vrijwilligers dragen handschoenen en vermijden zoveel mogelijk contact tijdens het boodschappen doen. Als u een laag risico loopt en geen contact heeft met iemand met een hoger risico, kan dit een geweldige manier zijn om u van dienst te zijn.

9. Wees de ogen voor iemand die blind is

De blinde en slechtziende bevolking loopt mogelijk een groter risico op gevoelens van isolatie tijdens een pandemie, omdat sociale afstand het contact met anderen vermindert. Je kunt helpen door je aan te melden als vrijwilliger bij een organisatie als Be My Eyes. Om u te helpen kunt u uw telefoon gebruiken om etiketten te lezen, de houdbaarheidsdatum te controleren of uw gezichtsvermogen aan te bieden op welke manier dan ook.

10. Hulp bij lokale behoeften op het gebied van virtueel vrijwilligerswerk

Van het naaien van maskers voor specifieke organisaties zoals je plaatselijke hospice tot het sturen van berichten naar senioren in een plaatselijk verpleeghuis: Volunteer Match heeft een speciale lokale lijst met mogelijkheden voor virtueel vrijwilligerswerk tijdens een pandemie. Je kunt zoeken naar specifieke soorten vrijwilligerswerk of gewoon door de lijst met vele verzoeken bladeren. Dit is een geweldige manier om een verschil te maken in je eigen gemeenschap en tegelijkertijd sociale afstand te bewaren.

Voel je verbonden en nuttig

Tijdens een pandemie kun je je gemakkelijk sociaal geïsoleerd voelen. Het helpen van uw gemeenschap en het op andere manieren vrijwilligerswerk doen, kan zowel voordelen opleveren voor u als voor degenen die u helpt. Je zult je meer verbonden en nuttiger voelen in een tijd van grote stress voor iedereen als je deze manieren gebruikt om te helpen tijdens een pandemie.

Aanbevolen: