Waarderingstoespraken voor vrijwilligers

Inhoudsopgave:

Waarderingstoespraken voor vrijwilligers
Waarderingstoespraken voor vrijwilligers
Anonim
Sprekers schudden elkaar de hand
Sprekers schudden elkaar de hand

Het is essentieel om uw vrijwilligers te vertellen dat u dankbaar bent voor hun inzet voor uw doel en dat het succes van uw organisatie aan hen te danken is. Wanneer u een toespraak houdt, leg dan uit waarom vrijwilligerswerk zo belangrijk is en benadruk hoe vrijwilligerswerk kan bijdragen aan de organisatie en de mensen die door haar inspanningen worden geholpen.

Voorbeeld van waarderingstoespraken voor vrijwilligers

Als je een waarderingstoespraak voor vrijwilligers moet schrijven en niet helemaal zeker weet waar je moet beginnen, gebruik dan deze voorbeeldtoespraken als leidraad. De ene is gericht op het bedanken van vrijwilligers voor het beschikbaar stellen van hun tijd en talenten, terwijl de andere bedoeld is om te worden gepresenteerd als een toespraak voor leden van de vrijwilligerscommissie die hebben samengewerkt aan een speciaal evenement of project. Om elke toespraak als een bewerkbaar PDF-document te openen, klikt u op de bijbehorende afbeelding. Van daaruit kunt u wijzigingen aanbrengen, opslaan en afdrukken. Bekijk deze handige tips als u hulp nodig heeft bij het document.

Waardering uiten aan vrijwilligers

Zelfs als u een van de sjablonen als uitgangspunt gebruikt, moet u uiteraard de formulering nog steeds aanpassen aan uw situatie. Zeggen wat je denkt, is niet altijd gemakkelijk. Er kunnen eindeloze gedachten door uw hoofd gaan en veel dingen die u aan uw vrijwilligers wilt overbrengen. Bij het plannen van een toespraak kunt u het beste brainstormen en ideeën noteren zodra ze bij u opkomen. Vervolgens wilt u uw gevoelens onderbrengen in een toespraak die u gaat houden op een erkenningsevenement of een ander speciaal evenement waar de vrijwilligers aanwezig zullen zijn.

Wat op te nemen

Het doel van een waarderingstoespraak voor vrijwilligers is om uw vrijwilligers te prijzen voor het werk dat zij voor uw goede doel doen. Je zult in de toespraak een algemeen bedankje willen opnemen en misschien zelfs uitmuntende vrijwilligers persoonlijk willen bedanken.

Enkele punten die u in uw toespraak kunt opnemen:

  • Opening en welkom
  • Redenen waarom vrijwilligers belangrijk zijn voor uw organisatie
  • Noem eventuele successen of prestaties van uw organisatie dit jaar en schrijf deze toe aan de vrijwilligers
  • Vertel een verhaal over hoe vrijwilligersinspanningen de gemeenschap of het goede doel beïnvloeden
  • Herken een uitstekende vrijwilliger
  • Geef een prijs of een reeks prijzen
  • Betuig je oprechte dankbaarheid aan alle vrijwilligers die zoveel van zichzelf geven en er zo weinig voor terug verwachten
  • Sluiting

Voorbeeldgedicht en citaten

Voor een speciaal tintje kunt u uw toespraak beginnen of eindigen met een betekenisvol gezegde, zoals een origineel waarderingsgedicht voor vrijwilligers of een citaat over vrijwilligerswerk.

Tips voor effectieve toespraken

Preek niet zomaar willekeurige gedachten over vrijwilligerswerk. Uw publiek kan verdwalen en niet meer kunnen volgen wat u zegt. Houd bij het voorbereiden van uw toespraak rekening met het volgende voor maximale effectiviteit:

  • Wees jezelf en spreek vanuit je hart.
  • Zorg ervoor dat je duidelijk en langzaam spreekt.
  • Pas het volume van de microfoon aan de grootte van de kamer aan en gebruik een podium.
  • Gebruik een thema om je toespraak samen te binden.
  • Gebruik citaten of een gedicht in de toespraak voor een speciaal tintje.
  • Maak een grapje om de sfeer in de kamer te verlichten.
  • Ken je publiek en pas je toespraak op hen aan.

Wat u ook zegt, het is belangrijk om te proberen uw vrijwilligers te inspireren, zodat zij uw organisatie zullen blijven dienen en voor uw goede doel zullen blijven werken. Een toespraak is ook een gelegenheid om hun voortdurende steun te vragen en een geweldige manier om uw huidige kern van vrijwilligers zover te krijgen dat ze nieuwe mensen binnenhalen om zich bij uw missie aan te sluiten.

Toon uw waardering

Je vrijwilligers laten zien dat je hun inspanningen erkent en al hun harde werk waardeert, is belangrijk voor elke organisatie. Omdat veel vrijwilligers de ruggengraat van organisaties vormen en veel doen zonder iets terug te verwachten, verdienen ze het om erkend te worden. U kunt een waarderingsevenement organiseren, zoals een lunch of receptie, waar de vrijwilligers aanwezig kunnen zijn en prijzen uitreiken als erkenning voor hun inspanningen. Dit is ook een gelegenheid om een toespraak te houden waarin wordt verwoord hoe belangrijk uw vrijwilligers zijn.

Aanbevolen: