Woorden om vrijwilligers te bedanken

Inhoudsopgave:

Woorden om vrijwilligers te bedanken
Woorden om vrijwilligers te bedanken
Anonim
Dank uitspreken
Dank uitspreken

Vrijwilligers zijn goud waard. Ze delen hun tijd en talenten zonder enige compensatie, dus het is van cruciaal belang om hun bijdragen te erkennen en hen te laten weten dat ze gewaardeerd worden. Door hen te bedanken kun je een grote bijdrage leveren aan het bereiken van dit doel, dus het is de moeite waard om de tijd te nemen om precies de juiste woorden te vinden om je waardering te tonen.

Voorbeelden van schriftelijke bedankbriefjes voor vrijwilligers

Het sturen van geschreven bedankbriefjes, kaarten, brieven of e-mailberichten aan vrijwilligers geeft hen iets dat ze kunnen vasthouden en opnieuw kunnen lezen, vooral in tijden waarin ze zich een beetje uitgeput beginnen te voelen. Uw berichten kunnen een constante bron van aanmoediging worden die hen de lift geeft die ze nodig hebben om hun tijd en inspanningen te blijven doneren. De volgende voorbeelden geven u een idee van hoe u uw bedankkaartjes of e-mailberichten aan vrijwilligers kunt uitspreken.

Bedankt aan een vrijwilliger na een evenement

Shelly, Hartelijk dank voor je harde werk in de evenementencommissie voor de recente inzamelingsactie op de stille veiling. Met uw hulp heeft dit evenement $15.000 opgeleverd ter ondersteuning van de inspanningen van een lokale non-profitorganisatie om ervoor te zorgen dat alle kinderen elke dag toegang hebben tot drie voedzame ma altijden. Lokale non-profitorganisaties zouden hun missie om in de voedingsbehoeften van de kinderen van de gemeenschap te voorzien niet kunnen vervullen zonder de vrijgevigheid van vrijwilligers zoals jij.

Bedankt voor alles wat je doet. Uw bereidheid om uw tijd en talent vrijelijk te geven wordt zeer op prijs gesteld, en uw inspanningen maken een verschil in de gemeenschap.

Aan een vrijwilliger die rechtstreeks met de minder bedeelden werkt

Beste Marc, Het medeleven dat je toont aan de mensen die we dienen, is een inspiratie voor ons allemaal. Ik heb gemerkt hoe je iedereen met respect en vriendelijkheid behandelt, ongeacht de situatie. We weten allebei hoe stressvol het kan zijn voor de mensen die behoefte hebben aan de diensten die wij leveren, en uw woorden en daden helpen hen enorm om hun waardigheid te behouden. Ik wil dat je weet dat je werk niet onopgemerkt is gebleven.

Bedankt voor alles wat je doet.

Aan een vrijwilliger voor alfabetisering

Beste Sherry, Ik wilde je laten weten wat voor geweldig werk je volgens mij doet met de kinderen waarmee je werkt. Ze reageren echt op je, en dat komt waarschijnlijk door hoe geduldig je met ze bent. Ik hoor dat hun leesvaardigheid verbetert en hun zelfvertrouwen groeit met elke sessie, zelfs bij degenen die het het meest moeilijk hebben. Je hebt zo'n geweldig vermogen om elk kind op haar niveau te ontmoeten en van daaruit verder te werken. De kinderen hebben zoveel geluk met jou als bijlesdocent, en wij ook.

Hartelijk bedankt!

Vrijwilliger om kinderen te leren lezen
Vrijwilliger om kinderen te leren lezen

Aan een vrijwilliger die donaties sorteert en organiseert

Beste Reilly, Bedankt voor je hulp bij het sorteren en organiseren van alle donaties die we de afgelopen weken hebben ontvangen. Ik weet dat het veel werk is geweest, maar je hebt fantastisch werk geleverd om de in- en uitstroom soepel te laten verlopen. Je bent zo'n belangrijk onderdeel van onze organisatie, en ik hoop dat je dat weet. Bedankt!

Voorbeelden van direct dank zeggen

Of je nu een-op-een met een vrijwilliger praat of een bedanktoespraak houdt op een evenement, spreken vanuit je hart is de beste manier om je vrijwilligers te laten weten dat je herkent wat ze voor je doen en jouw zaak. Het is belangrijk om details toe te voegen, zodat het bedankbericht net zo oprecht klinkt als u bedoelt. Stem wat u zegt af op de rol van een individuele vrijwilliger, zodat het persoonlijker wordt.

Aan een vrijwilliger die in een ziekenhuis werkt

Mevr. Berg, hartelijk dank voor het genereus doneren van je tijd en talent aan het General Hospital. Het werk dat u doet met de kinderen en families van de kinderafdeling is van onschatbare waarde. Verschillende families hebben mij verteld hoeveel uw vriendelijkheid en aanwezigheid hen troost in de moeilijke situaties waarmee zij worden geconfronteerd. Jouw vrijwilligerswerk maakt zo'n verschil in het leven van patiënten en hun families. Heel erg bedankt voor je toewijding en harde werk.

Jonge ziekenhuisvrijwilliger met patiënt
Jonge ziekenhuisvrijwilliger met patiënt

Aan een vrijwilliger die aan de telefoon werkt

Sheila, heel erg bedankt voor het geweldige werk dat je doet bij het afhandelen van oproepen. Ik heb van donateurs en andere vrijwilligers gehoord hoe vriendelijk, behulpzaam en professioneel jullie zijn, en dat wekt echt vertrouwen in onze organisatie. We zijn zo gelukkig dat we jou hebben.

Vrouw draagt draadloze hoofdtelefoon videobellen op laptop
Vrouw draagt draadloze hoofdtelefoon videobellen op laptop

Naar een schoolvrijwilliger

Mevr. Draper, heel erg bedankt voor je vrijwilligerswerk om het kerstspel op school te regisseren. De show was geweldig en de kinderen vonden het erg leuk om met je samen te werken. Ik weet dat het veel werk was, maar ik denk niet dat iemand het beter had kunnen doen. We zijn zo blij dat je je talenten met ons hebt gedeeld.

Naar een vrijwillige ma altijdaanbieder

Carter, ik moet je echt bedanken voor je ma altijddonaties aan de families in ons programma. Je doet meer dan alleen hun buikjes vullen. Je laat ze zien dat mensen er wel om geven, en dat geeft ze hoop. Soms is hoop precies wat mensen nodig hebben om hun leven te veranderen.

Vrijwilliger bij een soepkeuken
Vrijwilliger bij een soepkeuken

Uw bedankbericht opstellen

Je kunt een van de bovenstaande voorbeelden herformuleren als het goed bij een van je vrijwilligers lijkt te passen, maar het is echt niet moeilijk om de juiste woorden te vinden om een vrijwilliger te bedanken. Het enige dat u echt hoeft te doen, is even uw hoofd leegmaken en uzelf een paar minuten de tijd geven om na te denken.

  1. Denk na over wat uw vrijwilliger voor u of uw organisatie doet.
  2. Concentreer je op de gebieden waar hij of zij echt uitblinkt.
  3. Maak wat aantekeningen, zodat je niets vergeet.
  4. Overweeg om een vrijwillige waarderingscitaat of -gedicht te maken voor een speciaal tintje.
  5. Schrijf een ruwe schets en breng wijzigingen aan totdat deze precies leest zoals jij dat wilt.
  6. Als de notitie perfect is, kun je deze overbrengen naar een bedankkaart of een ander berichtformaat (zoals een brief of e-mail).
  7. Als je liever met de vrijwilliger praat en bedankt, kun je het briefje gebruiken als oefening voor wat je wilt zeggen.

Wanneer moet je dankbaarheid uiten aan vrijwilligers

Het is altijd een goed moment om een vrijwilliger te bedanken, maar er zijn momenten waarop het bijzonder gepast is. Het is bijvoorbeeld bijzonder gepast om wat woorden te hebben voorbereid voor een evenement om vrijwilligers te waarderen, zoals een lunch of diner, maar ook voor elke keer dat u een vrijwilliger een geschenk aanbiedt om uw waardering te tonen.

  • Voor een eenmalig waarderingsevenement voor vrijwilligers, bedank de vrijwilligers persoonlijk aan het einde van het evenement.
  • Stuur binnen een week na het evenement een vervolgbedankkaart of e-mail, zodat je dankbaarheid niet 'oud' lijkt.
  • Voor vrijwilligers die voortdurend met je samenwerken, bedank ze wanneer het gepast lijkt, bijvoorbeeld wanneer ze met geweldige ideeën komen, een project voltooien of je verwachtingen overtreffen.

    Mensen die hun werk waarderen
    Mensen die hun werk waarderen

Laat vrijwilligers weten dat je om hen geeft

Houd er altijd rekening mee dat vrijwilligers niet hetzelfde zijn als werknemers. Hun deelname aan uw goede doel of organisatie is werkelijk vrijwillig. Ze kunnen er op elk moment voor kiezen om te blijven of weg te lopen zonder echt verlies voor zichzelf, en dat is een reden waarom het zo belangrijk is om uw waardering over te brengen. Vrijwilligers zijn van cruciaal belang voor het succes van elke non-profitorganisatie, dus zorg ervoor dat u de tijd neemt om hen te bedanken door hen eraan te herinneren hoe speciaal en gewaardeerd ze werkelijk zijn!

Aanbevolen: