Effectieve sollicitatiebrieven voor vrijwilligers schrijven (met voorbeeld)

Inhoudsopgave:

Effectieve sollicitatiebrieven voor vrijwilligers schrijven (met voorbeeld)
Effectieve sollicitatiebrieven voor vrijwilligers schrijven (met voorbeeld)
Anonim
Man steekt hand op om vrijwilligerswerk te doen
Man steekt hand op om vrijwilligerswerk te doen

Non-profitorganisaties vertrouwen op de vrijgevigheid van vrijwilligers. Als u uw tijd en talenten wilt doneren aan een doel waarin u gelooft, kunt u overwegen een brief te sturen met het verzoek om als vrijwilliger te dienen. Sollicitatiebrieven voor vrijwilligersfuncties zijn vergelijkbaar met sollicitatiebrieven, met een paar aanpassingen. Gebruik de voorbeeldsollicitatiebrief voor vrijwilligers die hier wordt verstrekt als uitgangspunt om zelf een effectieve brief op te stellen.

Voorbeeld sollicitatiebrief sjabloon voor vrijwilligers

Om toegang te krijgen tot de sjabloon voor de sollicitatiebrief voor vrijwilligers, klikt u eenvoudig op de onderstaande afbeelding. De brief wordt geopend als PDF-bestand op een apart tabblad of venster (afhankelijk van de instellingen van uw computer). Gebruik deze handleiding voor printables als u hulp nodig heeft bij het document. Klik ergens in het document om de tekst aan uw wensen aan te passen. Nadat u de wijzigingen heeft aangebracht, slaat u het document op en/of drukt u het af.

Misschien wil je ook een paar andere voorbeelden van sollicitatiebrieven bekijken voordat je je sollicitatiebrief voor vrijwilligerswerk afrondt.

Beste praktijken voor sollicitatiebrieven voor vrijwilligers

Zorg ervoor dat uw brief opv alt door de beste werkwijzen te volgen voor het schrijven van een geweldige sollicitatiebrief. Belangrijke tips voor het schrijven van dit soort zakelijke brieven zijn onder meer:

  • Adres de brief aan een specifieke contactpersoon in plaats van aan een algemene begroeting 'aan wie het aangaat'. (Bel de organisatie en vraag wie de contactpersoon moet zijn.)
  • Gebruik een standaard zakelijk briefformaat.
  • Zorg ervoor dat de toon van de brief geschikt is voor professionele communicatie.
  • Maak duidelijk dat je om vrijwilligerswerk vraagt, en niet om een betaalde baan.
  • Leg uit waarom je geïnteresseerd bent in vrijwilligerswerk bij deze specifieke organisatie.
  • Geef aan wat voor soort vrijwilligerswerk je voor de groep zou willen doen.
  • Benadruk wat u kwalificeert om dit soort werk te doen.
  • Inclusief uw CV of een lijst met vaardigheden om uw kwalificaties te benadrukken.
  • Vraag hoe u verder kunt gaan met uw inspanningen om vrijwilliger te worden.
  • Vermeld uw telefoonnummer en e-mailadres.
  • Beëindig de brief met een passende zakelijke briefafsluiting.
  • Proeflees nauwkeurig en zorg ervoor dat de brief goed geschreven is en vrij is van grammaticale fouten.
  • Houd de sollicitatiebrieven voor vrijwilligers bij die je verzendt en stuur binnen een paar weken een telefoontje of e-mail als je geen antwoord krijgt.

Een brief versturen waarin wordt gevraagd om vrijwilligerswerk

Je kunt een gedrukte sollicitatiebrief voor vrijwilligers per post indienen of deze persoonlijk afleveren op het kantoor van de organisatie. U kunt uw motivatiebrief ook per e-mail versturen als u over het e-mailadres van de contactpersoon beschikt. Dit adres staat mogelijk op de website van de organisatie. Als u e-mail gebruikt, kunt u de PDF als bijlage verzenden of de tekst naar de hoofdtekst van een e-mail kopiëren. Sommige organisaties hebben een beleid voor elektronische communicatie dat werknemers verbiedt bijlagen te openen die door onbekende bronnen zijn verzonden. Het is dus mogelijk dat de ontvanger uw bericht eerder leest zonder bijlage. Zorg ervoor dat u een onderwerpregel gebruikt die aangeeft dat het bericht een verzoek voor vrijwilligerswerk bevat.

Aanbevolen: