Kleuropties voor verf in de familiekamer: de juiste keuze maken

Inhoudsopgave:

Kleuropties voor verf in de familiekamer: de juiste keuze maken
Kleuropties voor verf in de familiekamer: de juiste keuze maken
Anonim
Interieurontwerp van familiekamer Koele verfkleuren
Interieurontwerp van familiekamer Koele verfkleuren

Bij het inrichten van een van de meest populaire kamers in huis, vraag je je misschien af welke de beste kleuren zijn voor je familiekamer. Er zijn drie basiscategorieën waarin de meeste verfkleuren vallen: neutrale, warme en koele tinten. Bepaal welke tint geschikt is voor uw familiekamer.

Maak een achtergrond met neutrale kleuren

Lichte, neutrale muurkleuren zijn veilig; ze passen bij elk type meubilair of decor en laten een kleine kamer groter lijken. Ze helpen de verkoopwaarde van uw huis te verbeteren, omdat niet iedereen een donkere pruimenfamiliekamer kan waarderen. Wees voorzichtig bij het kiezen van een neutrale tint; er zijn veel meer variaties in wit, bruin en grijs dan je zou denken. Volgens Breslow.com zijn de best verkopende verfkleuren voor familiekamers van Benjamin Moore Lenox Tan, Barely Beige en Stone House.

Familiekamer Neutrale Muur
Familiekamer Neutrale Muur

Goed om te koppelen

Om de juiste neutrale kleur voor je kamer te kiezen, begin je met het kijken naar je houtwerk en meubels. Hoewel neutrale kleuren overal bij passen, passen sommige neutrale kleuren beter bij warme en koele kleuren. Zoek naar een neutrale kleur die een ondertoon heeft van de kleuren in de rest van de kamer. Enkele neutrale kleuren die goed passen op de muren van een familiekamer zijn:

  • Smokey Taupe
  • Linnen ruche
  • Arizona Bruin
  • Mesquite
  • Kelim Beige

Warme verfkleuren

De familiekamer is vaak het middelpunt voor veel activiteiten, waaronder activiteiten van elektronische aard, zoals tv kijken, videogames spelen of een computer gebruiken, maar ook voor onstuimige dingen in het echte leven. Familiekamers doen ook dienst als thuiskantoor, trainingsruimte en logeerkamer. Door al deze verschillende toepassingen zijn er vaak veel gezinsleden tegelijk in de ruimte. Als je een warme, uitnodigende sfeer wilt creëren die de actieve energie van de ruimte omarmt, overweeg dan om een warme verfkleur te kiezen.

Familiekamer Warme verfkleuren
Familiekamer Warme verfkleuren

Dynamische kleuren toevoegen

Warme verfkleuren zien er precies uit zoals ze klinken: geel, rood, oranje en bruin geven je dat warme en donzige gevoel. Deze kleuren zijn echter dynamisch, dus het kan zijn dat de rest van uw decoratieschema dit voorbeeld moet volgen (of neutraler moet worden om overbelasting van stimulatie te voorkomen). Houd er ook rekening mee dat donkere, warme kleuren kleine ruimtes nog kleiner kunnen laten lijken; Lichtere, warme tinten zoals lichtgeel kunnen een kamer zonnig en open doen aanvoelen. Warm, rijk rood is altijd een klassieke keuze.

Warme kleuren kunnen soms overweldigend zijn; Om ervoor te zorgen dat uw kleur aansluit bij het ontwerp van uw woonkamer zonder deze te overheersen, kunt u proberen een accentkleur in uw meubels te vinden en deze naar de muren te trekken. Warme kleuren werken ook goed als je meubels neutraal of donker van toon zijn, omdat ze de kamer opfleuren, zoals een gebrande sienna muur achter een chocoladebruine koets.

Warme kleuren die goed tot hun recht komen in familiekamers zijn onder meer:

  • Pompoenkruiden
  • Eastlake goud
  • Exotische honing
  • Chocolade Snoep Bruin
  • Veldpapaver
  • Vintage wijn
  • Oud Bourgondië

Koele verfkleuren

Als je wilt dat je familiekamer wat rustiger is, kies dan voor een koele verfkleur. Tinten als blauw, groen of grijs creëren een rustige, rustgevende sfeer. Het zal de kinderen helpen zich te settelen en hun huiswerk te maken, of het zal er in ieder geval voor zorgen dat de kamer geschikter aanvoelt voor zulke rustige activiteiten. Voor degenen die geen kinderen hebben en de familiekamer gebruiken als een plek om samen te komen, te lezen en te ontspannen, zijn koele kleuren zeker zinvol. Koele kleuren trekken zich ook terug uit het oog en zorgen ervoor dat de ruimte ruimer aanvoelt; gebruik ze in kleinere familiekamers om de kamer meer open te maken.

Interieurontwerp van familiekamer Koele verfkleuren
Interieurontwerp van familiekamer Koele verfkleuren

Evenwichtige kleuren

Koele kleuren vormen een uitstekende folie tegen sterkere meubels en donkere ruimtes. Dit geldt voor zowel donkere, koele als lichtere tinten; Zorg er altijd voor dat je koele tinten in balans zijn met warmere tinten in de kamer, om ervoor te zorgen dat je kamer niet te koud en onuitnodigend aanvoelt. Zorg ervoor dat de tint van uw koele verfkeuze dezelfde verzadiging heeft als de rest van uw meubilair, zodat u een doelgericht ontwerp kunt maken.

Koele kleuren die prachtig tot hun recht komen in familiekamers zijn onder meer:

  • Lelie Lavendel
  • Jagergroen
  • Nantucket Grijs
  • Tempo Wintertaling
  • Svelte Sage
  • Blauwe lucht
  • Robin's Ei Blauw
  • Silken Pine

De juiste kleur kiezen

De juiste kleur kiezen voor mijn muur
De juiste kleur kiezen voor mijn muur

Nu je een idee hebt of je neutraal wilt gaan of je aan de warme of koele kant van het kleurenpalet wilt houden, is het tijd om je focus te beperken tot een paar specifieke verfkleuren.

  1. Ga naar een verfwinkel en koop wat verfstalen om je beslissing te verfijnen.
  2. Houd de stalen tegen bestaand meubilair. Zoek naar accentkleuren, complementaire en tertiaire kleuren die goed in de kamer passen.
  3. Selecteer twee of drie kleuren en koop verfmonsters van elke kleur.
  4. Schilder een klein stukje op elke muur van je woonkamer en bekijk ze in alle licht. Houd er rekening mee hoe ze passen bij uw bestaande meubels, vloeren en accessoires.

Haast je niet met de beslissing. Zodra je je favoriet uit de verfkleuren voor de woonkamer hebt geselecteerd, leg je de penselen klaar en leg je deze klaar.

Vind uw perfecte kleur

Het gebruik van kleurtinten is een uitstekende manier om de keuzes te beperken van welke verfkleur geschikt is voor uw familiekamer. Vergeet niet dat er van bijna elke kleur warme en koele tinten zijn, inclusief neutrale kleuren. Neem de tijd en overweeg zowel de warme als de koele versies van dezelfde kleur als u besluit. Na verloop van tijd zul je de perfecte kleur voor je kamer vinden.

Aanbevolen: