Hoe vind je een oppas (en maak je de juiste keuze)

Inhoudsopgave:

Hoe vind je een oppas (en maak je de juiste keuze)
Hoe vind je een oppas (en maak je de juiste keuze)
Anonim
Babysitter onderhoudend schattig klein meisje
Babysitter onderhoudend schattig klein meisje

Als het gaat om het vinden van een oppas voor je kinderen, kan de taak lastig zijn. Je laat tenslotte je dierbaarste mensen achter aan de zorg van iemand anders. Dit is een essentiële ouderlijke beslissing die u zeker wilt onderzoeken en overdenken. Weet hoe u een oppas kunt vinden die uw gezin zal aanvullen door meer te weten te komen over uw opties en rekening te houden met belangrijke factoren.

Wie ken jij?

Soms liggen de dingen die je zoekt direct voor je! Als u overweegt een oppas in te huren, houd dan rekening met de mensen die al in uw leven zijn. Misschien heb je een nichtje of neefje in de buurt die de oppasleeftijd nadert. Heeft u een buurman met tienerkinderen die een vakantiebaantje nodig heeft? Misschien gaan uw kinderen in de basisschoolleeftijd naar school waar jonge leraren werken. Zijn er mensen die 's zomers of 's avonds extra geld willen verdienen? Vaak kun je een perfecte oppas scoren door alleen maar aan kandidaten te denken die al in je leven zijn.

Ga door mond-tot-mondreclame

Je bent niet de eerste persoon die een oppas nodig heeft. Veel ouders zijn u voorgegaan en hebben de zorg voor hun verwanten aan anderen uitbesteed. Soms kun je de beste hulp vinden door simpelweg vertrouwde vrienden en familie te vragen wie zij als oppas gebruiken. Mond-tot-mondreclame is een krachtig instrument. Het kan ook geruststellend zijn om te weten dat een vriend of buur een bepaalde oppas heeft gebruikt en veel succes heeft gehad. Je weet al vanaf de sprong dat ze het optreden met iemand anders aankunnen! Naast dat u rechtstreeks met anderen spreekt die oppassers gebruiken, kunt u ook eens kijken naar lokale mogelijkheden voor hulp op de afdeling kinderopvang.

Lokale Facebook-groepen

Oh, de kracht van sociale media. Het is verbazingwekkend hoe ver je kunt komen met een paar klikken op de knop. Dankzij internet is niets meer te vinden, ook geen lokale, kwalitatieve kinderopvang. Als je Facebook of Nextdoor.com gebruikt, neem dan contact op en kijk of lokale vrienden en buren een oppas hebben die ze kunnen aanbevelen. Bekijk op ouders gebaseerde Facebook-groepen voor leden van uw gemeenschap en neem contact op met de leden die bij u wonen. Velen hebben oppassers waar ze gebruik van hebben gemaakt en waarmee ze succes hebben gehad, of ze hebben zelf oudere kinderen die op zoek zijn naar een oppasbaan.

Nabijgelegen universiteiten

Als je gezin in de buurt van een universiteit woont, heb je geluk. Niet alleen zijn universiteiten uitstekende plekken om creativiteit, cultuur, leren en diversiteit te bevorderen, maar ze zijn ook uitstekende plekken om eersteklas babysitters binnen te halen. Plaats advertenties in de gebouwen voor kinderontwikkeling en onderwijs van de plaatselijke universiteit. De kans is groot dat een van die hongerige kinderen die weinig geld hebben, meer dan bereid is om op je gezin te passen en wat geld te verdienen. Studenten volgen vaak de hele dag en week lessen, en hun roosters veranderen per semester. Maar als je op een tamelijk inconsistente basis oppasdiensten nodig hebt en flexibel met je tijd kunt omgaan, zijn universiteiten een geweldige plek om je zoektocht te beginnen.

Babysitter en jongen spelen met geometrische puzzeldoos
Babysitter en jongen spelen met geometrische puzzeldoos

Ga naar het net

Als mond-tot-mondreclame, Facebook, Nextdoor.com en lokale onderwijsinstellingen geen oppas voor je vinden, is er nog steeds hoop. Tientallen apps en websites zijn gewijd aan het matchen van gezinnen met primaire zorgverleners.

Care.com

Care.com is de grootste online aanbieder van zorgverleners, dus de kans is groot dat u hier uw droomoppas vindt. De site omvat 20 verschillende landen en heeft zo'n 25 miljoen mensen geholpen hulp te vinden met hun kinderen, huisdieren en huizen. Met de app kunnen ouders oppassers vinden, oppasopdrachten boeken, de oppassers rechtstreeks betalen en beoordelingen achterlaten voor diensten waarvan ze gebruik hebben gemaakt. Er zijn aanmeldingskosten verbonden aan het gebruik van de services, en het is elke cent waard.

Sittercity.com

Sittercity.com is een app die mensen in contact brengt met allerlei soorten zorgverleners, of het nu babysitters, dierenoppassers, seniorenverzorgers, docenten of huisoppassers zijn. U kunt zoeken op uw postcode en zien wat er in uw regio beschikbaar is, of u kunt een vacature op de site plaatsen. Er worden wedstrijden ingevuld, afhankelijk van de vaardigheden die u wenst en het schema dat u nodig heeft. Nadat er overeenkomsten zijn gemaakt, hebben ouders de mogelijkheid om referenties te lezen en een antecedentenonderzoek uit te voeren.

Urbansitter.com

Urbansitter.com biedt onderdak aan ongeveer 15.000 potentiële babysitters in zestig verschillende steden. De service wordt geprezen vanwege de snelle responstijd van babysitters, en ouders die in de problemen zitten, kunnen vaak iemand vinden die betrouwbaar is om voor hun kinderen te zorgen. Ouders kunnen vacatures plaatsen die oppassers kunnen ophalen, en de loontarieven, inloggegevens en ervaring bekijken van de oppassers die op de site staan vermeld. Degenen die ervoor kiezen om deze ruimte te gebruiken, moeten wel een maandelijks bedrag betalen, maar velen zijn blij om hieraan te voldoen vanwege het gemak dat de app biedt.

Helpr.com

Ouders die in de problemen zitten, vinden Helpr.com misschien een fantastische optie voor oppasdiensten. Als je in een mum van tijd een oppas nodig hebt, kun je met deze app terecht. Elke mogelijke oppas met een Helpr.com-profiel moet minimaal 2 jaar oppaservaring hebben, telefonische en persoonlijke screenings hebben voltooid, betrouwbare referenties hebben, een beoordeling op sociale media ondergaan en getraind zijn in reanimatie. Het mooiste is dat u alleen voor de diensten beta alt, geen verborgen maandelijkse kosten! Momenteel kunnen ouders in grote steden als Los Angeles, San Francisco, New York, Atlanta, Seattle en Chicago gebruik maken van de diensten van Helpr.com.

Bambino

Bambino heeft sociale media gecombineerd met de behoefte aan kinderopvang. De oppasapp neemt uw Facebook-account en koppelt deze aan babysitters die uw Facebook-" vrienden" hebben gebruikt en beoordeeld. Aan de op de site vermelde sitters wordt een van de vier mogelijke niveaus toegewezen, waarbij de niveaus de leeftijd en ervaring weerspiegelen. De app is gratis te downloaden en de boekingskosten bedragen $ 2 tot $ 3 per sessie.

Maken ze de snit?

Dus je hebt een paar oppassers in gedachten? Geweldig. Het vinden van potentiële zorgverleners is de eerste stap. Nu je een aantal opties hebt, wil je verschillende processen doorlopen om te bepalen of ze echt lukken.

Klein meisje knuffelt moeder tijdens interview met kinderopvang
Klein meisje knuffelt moeder tijdens interview met kinderopvang

Interviews afnemen

Je moet je babysitters interviewen. Tenzij je ze al jaren kent, wil je best even gaan zitten en een tijdje één-op-één met ze praten. Interviews met een babysitter kunnen voor beide partijen ongemakkelijk zijn, maar u moet uw vragen gesteld krijgen. Bereid je voor met een lijst met vragen die je van tevoren hebt bedacht. Geef de oppassers de tijd om ook vragen aan u te stellen.

Controleer alle referenties

Als u een oppas interviewt en denkt dat zij heel goed het antwoord kunnen zijn op uw gebeden voor de kinderopvang, is het volgende dat u moet doen een antecedentenonderzoek uitvoeren. Vraag naar meerdere betrouwbare referenties van potentiële oppassers. Zorg ervoor dat de referenties mensen zijn die kunnen getuigen van de houding van de oppas ten opzichte van kinderen, de arbeidsethos en het algemene gedrag. Je wilt geen bevooroordeelde verwijzingen ontvangen van de ouder of oma van de oppas.

Zijn ze gecertificeerd?

Weet welke certificeringen jouw oppas heeft. Zijn ze reanimatie-getraind? Hebben ze veiligheidscursussen voor babysitten gevolgd via de gemeenschap? Gaan ze naar de universiteit op het gebied van de ontwikkeling van kinderen, onderwijs of anderszins? Het is goed om potentiële oppassers te vragen naar certificeringen, en als deze van cruciaal belang voor u zijn, stel dan voor dat ze die certificeringen behalen. U kunt overwegen om ervoor te betalen.

Dingen waar je op moet letten bij een oppas

Iedereen gaat op zoek naar verschillende kwaliteiten en kwalificaties in een potentiële oppas. Bepaal wat belangrijk is voor jou en je gezin en kies een oppas die aansluit bij jouw behoeften en waarden.

Wat is hun beschikbaarheid?

Zelfs als je de meest geweldige Mary Poppins op een rij hebt staan om voor je gezin te zorgen, zal de regeling in duigen vallen als je schema's niet op elkaar aansluiten. Voordat je verliefd wordt op je oppas, zorg ervoor dat ze zich kunnen binden aan de tijden en dagen die jij in gedachten hebt.

Zijn uw waarden op één lijn?

Wat waardeer je in je gezinsleven? Gaat het bij jou om creativiteit, projecten en kunst, of om educatieve en academisch gebaseerde activiteiten? Geeft u er de voorkeur aan dat de oppas uw kinderen meeneemt naar de grote wereld en de wereld ontdekt, of dat u veilig en wel thuis blijft? Kies een oppas die enkele van jouw waarden en idealen deelt.

Hoe gaat het met je kinderen?

De laatste hindernis waar je doorheen wilt springen met je mogelijke babysitter is een ontmoeting met de kinderen. Spreek een tijdstip af waarop de oppas uw kinderen kan ontmoeten en met hen in contact kan komen. Hebben ze het getroffen? Zijn er rode vlaggen waar we beter op moeten letten? Wat voor sfeer krijg jij als je ziet hoe de oppas tijd doorbrengt met de kinderen? Hoe hebben de kinderen de bijeenkomst ervaren? Een meet and greet geeft je een algemeen idee van hoe de partijen in elkaar zullen passen.

Gemiddelde kosten voor het inhuren van een oppas

Kwalitatieve kinderopvang is niet goedkoop (tenzij je oma op je kinderen let, geluksvogel!) Volgens gegevens van Sittercity.com is het gangbare tarief voor een oppas ongeveer $ 17,50 per uur. Wat u uw oppas beta alt, kan worden beïnvloed door een overvloed aan factoren, waaronder:

  • Hoeveel kinderen laat je achter bij de oppas
  • De leeftijd van de kinderen (een baby heeft meer tijd, aandacht en werk nodig dan een elfjarige die het liefst de hele dag op de iPad speelt)
  • Als de oppas veel inloggegevens en certificeringen heeft (als dat zo is, verwacht dan meer te betalen)
  • Als de oppas meer taken op zich neemt dan kinderopvang (u zult daar ook extra voor willen betalen)
  • Reiskosten: moet jouw oppas lange afstanden naar jouw huis afleggen?

Het is goed om de betaling te bespreken voordat je aan de daadwerkelijke oppasklus begint, zodat iedereen op dezelfde lijn zit. Weet ook hoe uw oppas het liefst betaald wordt. Werkt contant geld of cheque het beste, of een directe storting in een app zoals Paypal of Venmo?

Het inhuren van kinderopvang is een belangrijke gezinsbeslissing

Bij het vinden en beslissen over een oppas, besteed de tijd aan de keuze. Zelfs als u in een knelpunt in de kinderopvang zit, besteed dan de tijd om ervoor te zorgen dat u de beste persoon voor de baan aanneemt. Weten dat u uw kinderen de best mogelijke zorg geeft, is iets waar u nooit spijt van zult krijgen.

Aanbevolen: