15 spionagespellen voor kinderen om te pronken met hun ste alth

Inhoudsopgave:

15 spionagespellen voor kinderen om te pronken met hun ste alth
15 spionagespellen voor kinderen om te pronken met hun ste alth
Anonim
klein meisje met vergrootglas
klein meisje met vergrootglas

Van heimelijke bewegingen tot het ontcijferen van geheimen, spionagespellen voor kinderen zorgen ervoor dat elk kind zich een mysterieuze geheimagent of detective voelt. Of je nu op zoek bent naar nieuwe spellen om thuis uit te proberen of een verjaardagsfeestje voor een geheim agent plant, deze leuke spionagespellen voor kinderen houden ze de hele dag bezig met missies.

Educatieve geheimagent-spionagemissies voor kinderen

De activiteiten voor spionageschoolkinderen zijn leuk als onderdeel van je lesplannen in de klas of als leermogelijkheden thuis.

Wie wil dat? Spel

Als je op zoek bent naar een ijsbrekerspel voor de eerste schooldag voor acht- tot tienjarigen, of als je een economieles wilt geven over wensen versus behoeften, dan is dit spel iets voor jou. Het enige wat je nodig hebt zijn schrijfgerei en afdrukbare boodschappenchecklists voor elke leerling. Het spel werkt het beste in groepen van vijf of meer.

  1. Elk kind denkt na over een paar dingen die ze momenteel willen en nodig hebben van een grote kiosk zoals Walmart en voegt deze toe aan de juiste kolommen op hun checklist.
  2. Zodra alle lijsten zijn ingeleverd, nummert u ze allemaal en hangt u ze aan de muur.
  3. Alle leerlingen moeten vervolgens in hun eigen geheime notitieboekje schrijven wie zij denken dat verantwoordelijk is voor het schrijven van elke lijst en welke aanwijzingen hen hebben opgeleverd.
  4. Laat iedereen aan het eind zijn of haar naam op de lijst schrijven en de resultaten bespreken.

DNA-bewijs

Meisjes die DNA-model maken
Meisjes die DNA-model maken

Wanneer rechercheurs en spionnen aanwijzingen verzamelen over wie een misdaad heeft gepleegd, zoeken ze vaak naar DNA. Omdat het DNA van elke persoon uniek is, kan gemakkelijk worden geïdentificeerd wie het heeft achtergelaten. Om dit STEM-spionagespel te starten, moet elk kind een DNA-model maken met minikleurige marshmallows, zoethouttouwen en tandenstokers.

  1. Elke leerling of groep moet een unieke DNA-structuur maken en daar vervolgens een exacte kopie van maken.
  2. Als de hele klas klaar is, gaat de hele klas met het hoofd naar beneden en de ogen dicht zitten, terwijl één leerling de kopie van zijn of haar DNA-model ergens in het klaslokaal verbergt.
  3. De onderduiker moet aanwijzingen geven over waar hij het model heeft verstopt.
  4. De aanwijzingen moeten op het bureau worden achtergelaten, samen met het DNA van de leerling.
  5. De rest van de leerlingen moeten de aanwijzingen gebruiken om erachter te komen waar het DNA verborgen is.
  6. Als leerlingen denken dat ze de misdaad hebben opgelost, kunnen ze weer gaan zitten en op een stukje papier opschrijven waar het DNA verborgen is.
  7. De volgende leerling kan dan zijn DNA verbergen en aanwijzingen creëren.
  8. Ga door totdat alle misdaden zijn opgelost.
  9. De winnaar is de leerling met de meeste correcte locaties.

Zoek de woordspelingen

Oudere kinderen die begrijpen wat woordspelingen zijn, kunnen strijden om ze allemaal te tellen in leuke prentenboeken gebaseerd op woordspelingen of grappen voor deze taalkunstactiviteit.

  1. Kies een prentenboek vol woordspelingen zoals 7 Ate 9 van Tara Lazar of Exclamation Mark van Amy Rosenthal, en tel alle woordspelingen in het boek.
  2. Geef elke leerling een potlood en een notitieboekje.
  3. Terwijl je het verhaal voorleest, kunnen kinderen alle woordspelingen opschrijven die ze horen.
  4. Probeer langzaam te lezen en pauzeer na elke pagina, zodat ze tijd hebben om te schrijven.
  5. Aan het einde van het boek kun je zien wie de meeste woordspelingen heeft opgemerkt.

Afdrukbare spionagespellen voor kinderen

Van logische puzzels tot werkbladen voor het kraken van codes, er zijn talloze leuke afdrukbare spionageactiviteiten die je als spionagespelletjes kunt gebruiken. Kies een afdrukbaar materiaal dat u in uw spionage- of detectiveactiviteiten kunt opnemen en verwerk vervolgens de verhaallijn of het thema ervan in uw andere activiteiten.

Huisdiermysteriespel

In de logische puzzel voor dierenliefhebbers moeten kinderen de gegeven aanwijzingen gebruiken om te bepalen welk kind een ongewoon huisdier heeft gekozen. Breid de activiteit uit door de namen op het werkblad te veranderen in de namen van vier kinderen op je feestje, en door knuffelversies van de vier huisdieren in de kamer te verstoppen. Deel de logische puzzel uit aan elk kind. Zodra een kind erachter komt van wie elk huisdier is, moet het heimelijk de knuffelversies vinden en deze teruggeven aan de rechtmatige eigenaar voordat iemand anders dat doet.

Geheime berichten paardencode

Gebruik de afdrukbare paardencode om geheime berichten achter te laten voor je geheim agent. Stuur uw kinderen op een missie om een klusje te doen of een prijs te vinden door een bericht te maken met behulp van de symbolen uit de antwoordsleutel met de paardencode. Teken het juiste hoefijzersymbool voor elke letter in uw bericht. Knip de printbare paardencode in reepjes, zodat elke rij symbolen/letters gescheiden is, en verberg ze in je ruimte. Kinderen moeten alle stukjes van de code-antwoordsleutel vinden en deze gebruiken om de geheime code te kraken en hun spionagemissie te ontdekken.

Zoek de verschillen Spy Test

Een groot deel van het zijn van een goede spion is het opmerken van details. Daag uw kinderen uit om een werkblad 'Zoek de verschillen' in te vullen, zoals het afdrukbare hand-out Zoek de griezelige verschillen. Geef ze een vergrootglas om de activiteit meer spionageachtig te maken. Maak de uitdaging nog groter door een korte tijdslimiet in te stellen.

Eenvoudige spionageactiviteiten en spelletjes voor kinderen

Geef een kind een vergrootglas, een notitieboekje, een pen en andere spionagespullen om een spion in wording te creëren. Voor sommige kinderen is dat alles wat ze nodig hebben om weg te stuiteren op zoek naar een mysterie om op te lossen. Voor anderen moet je ze misschien helpen hun "spionagevaardigheden" te ontwikkelen met behulp van detectiveversies van eenvoudige spellen die ze al kennen.

Ik bespioneer

Eén persoon kiest een object in een kamer en zegt: "Ik bespioneer met mijn kleine oog". Vervolgens beschrijven ze het object in een of twee woorden. Andere spelers proberen te raden wat het voorwerp is. Je kunt ook andere zintuigen gebruiken, zoals "Ik hoor met mijn vertrouwde oor" of "Ik ruik met mijn slimme neus"

Wat ontbreekt

Spelers wordt gevraagd goed rond te kijken in de kamer voordat ze deze verlaten. Vervolgens neemt één persoon een voorwerp en verbergt het in de kamer. Spelers keren terug naar de kamer en observeren zorgvuldig wat er is meegenomen om te bepalen wat er ontbreekt.

Schrijf een brief in onzichtbare inkt

Voor een geheime brief zijn geen dure pennen of papier nodig. Het enige wat je nodig hebt is wat citroensap en een wattenstaafje. Doop een wattenstaafje in puur citroensap. Laat de kinderen hun brieven schrijven. Laat het volledig drogen. Houd het papier tegen een gloeilamp om de verborgen boodschap te zien. Dit is een geweldige manier om verborgen berichten voor vrienden te maken.

Twee waarheden en een leugen

Twee waarheden en een leugen is een leuk detectivespel voor kinderen waarbij ze moeten uitzoeken welke van de drie uitspraken van een ander kind een leugen is en welke twee uitspraken waar zijn.

Maak een symboolcode

Codes maken maakt deel uit van spionagewerk en is altijd leuk voor kinderen. Schrijf het alfabet op een vel papier. Maak vervolgens eenvoudige vormen die specifieke letters voorstellen en zo een cijfer genereren dat u kunt delen. Kinderen kunnen vervolgens brieven maken met hun geheime code voor vrienden.

Een detectivegeheugen opbouwen

speelgoed in doos voor raadspel
speelgoed in doos voor raadspel

Dit is een leuk en eenvoudig spel waar je kleine spionnen dol op zullen zijn. Voeg een aantal willekeurige items toe aan een bak of tafel. Bedek ze met een deken. Onthul ze gedurende 30 seconden en kijk hoeveel dingen uw kleintjes zich kunnen herinneren. De winnaar is degene die de meeste items onthoudt.

Spionagefeestspellen voor kinderen

Als je een spionnenfeest organiseert voor een feestdag, carnaval of verjaardag, zijn groepsspellen waarin detective- en geheimagentvaardigheden zijn verwerkt eenvoudig te maken. Zoek naar games waarbij je codes moet kraken, rond moet sluipen of een mysterie moet oplossen om kinderen bezig te houden.

Spionnen rondom

Dit niet-competitieve spionagespel daagt elk kind uit om tijdens het feest een ander te bespioneren. Geef elk kind een mininotitieboekje en potlood. Schrijf in elk notitieboekje de naam van een gast. Zorg ervoor dat je één notitieboekje hebt met de naam van elke gast erin, en geef niemand zijn eigen naam. Schrijf verschillende vragen in de notitieboekjes, één op elke pagina, over dingen die het kind kan waarnemen over de persoon die hij bespioneert. Het doel van het spel is om de antwoorden op elke vraag op te schrijven zonder dat het doelwit merkt dat je ze bespioneert. Iedereen die de uitdaging voltooit zonder betrapt te worden door zijn doelwit, wint. Vragen kunnen zijn:

  • Hoeveel bolletjes ijs heeft het doelwit gegeten?
  • Welk geschenk bracht het doelwit mee?
  • Zong het doelwit 'Happy Birthday?'
  • Aan hoeveel spellen heeft het doelwit deelgenomen?

Blend in hindernissenparcours

Plaats delict
Plaats delict

Spionnen moeten opgaan in hun omgeving en zich kunnen verstoppen. Deze eenvoudige hindernisbaan maakt gebruik van lichaamscontouren in verschillende vormen om kinderspionnen te helpen zich in het volle zicht te verbergen. Om te beginnen heb je voor deze indoor hindernisbaan wat schilderstape nodig. Om er een hindernisbaan voor buiten van te maken, maakt u de omtreklijnen op grote stukken karton; je kunt tegen bomen staan of op de grond liggen.

  1. Kies de route voor jouw parcours, bijvoorbeeld rond de woonkamer.
  2. Bewandel de route en maak elke anderhalve meter een tape-omtrek van een lichaam in een specifieke houding. Houdingen kunnen staan op één been, twee armen hoog boven je hoofd, of een gehurkte houding, en het helpt om je kind in die houdingen te gebruiken als het model dat je om je heen plakt.
  3. Wissel de contouren van het lichaam af, zodat sommige aan de muur liggen en andere op de grond (zoals je op een plaats delict kunt zien).
  4. Maak voetafdrukcontouren die van de ene lichaamscontour naar de volgende leiden.
  5. Terwijl elk kind de hindernisbaan loopt, moet het op de juiste manier tegen elke houding staan of liggen, en alleen binnen de contouren van de voetafdruk stappen.
  6. Bevestig elke pose voor het kind en time ze, en kijk vervolgens wie het parcours in de snelste tijd heeft voltooid.

Puzzeltoernooi

Toernooien zijn eenvoudige competities die je kunt organiseren voor groepen van elke grootte.

  1. Je moet een toernooibeugel op een stuk posterbord maken om te beginnen.
  2. Kies drie tot vijf verschillende soorten puzzels die de vaardigheden van de kinderdetective op de proef stellen bij het snel oplossen van aanwijzingen. Soorten puzzels zijn onder meer echte puzzels waarvan de stukjes in elkaar passen, woordpuzzels, rebuspuzzels en grappige raadsels.
  3. Voor de eerste puzzel die je kiest, heb je er één nodig voor elke speler. Koppel spelers willekeurig aan elkaar, geef ze hun puzzels, en de eerste persoon die de puzzel van elk paar voltooit, gaat naar de volgende ronde.
  4. In de tweede ronde heb je half zoveel spelers en heb je nog steeds één puzzel per persoon nodig.
  5. Kies voor elke ronde van het toernooi een ander type puzzel. Gebruik waar mogelijk exact dezelfde puzzel voor elke speler, zodat de betreffende vaardigheid hetzelfde is.
  6. De laatste persoon die overblijft is de winnaar.

Spion thuis spelen

Of het nu een regenachtige dag is of een verjaardagsfeestje, spionagespellen maken kinderen enthousiast omdat ze ste alth en mysterie met zich meebrengen. Geef uw kind de kans om een dag geheim agent te zijn door één of meerdere spionagespellen voor te stellen. Ze kunnen zich kleden in een trenchcoat en een vergrootglas dragen om hun karakter te leren kennen.

Aanbevolen: