Lijst met beschrijvende bijvoeglijke naamwoorden voor kinderen om hun schrijfvaardigheid te verbeteren

Inhoudsopgave:

Lijst met beschrijvende bijvoeglijke naamwoorden voor kinderen om hun schrijfvaardigheid te verbeteren
Lijst met beschrijvende bijvoeglijke naamwoorden voor kinderen om hun schrijfvaardigheid te verbeteren
Anonim

Help kinderen leren wat beschrijvende bijvoeglijke naamwoorden zijn en ontvang een afdrukbare lijst om hun woordenschat en schrijfvaardigheid uit te breiden.

jonge jongen die zijn huiswerk doet
jonge jongen die zijn huiswerk doet

Engels is niets anders dan een beschrijvende taal. Het staat vol met bijvoeglijke naamwoorden om alles te beschrijven, van hoe lang je bent tot de kleur van een rugzak. Of je nu een ouder, leraar of zelfs een leerling bent en op zoek bent naar een lijst met bijvoeglijke naamwoorden voor kinderen: hier vind je tal van voorbeelden. Zoek naar soorten bijvoeglijke naamwoorden die kinderen op verschillende leeftijdsniveaus kunnen leren om hun schrijfstijl en woordenschat kleurrijker te maken. Je krijgt ook een printable om bij de hand te houden, samen met tips over hoe je bijvoeglijke naamwoorden kunt leren en het leuk kunt maken.

Wat is een bijvoeglijk naamwoord?

Woorden die mensen, plaatsen en dingen beschrijven, of zelfstandige naamwoorden, worden bijvoeglijke naamwoorden genoemd. Je kunt dit onthouden door te denken: 'een bijvoeglijk naamwoord voegt iets toe'. Maar wat is een beschrijvend bijvoeglijk naamwoord? Laten we het opsplitsen.

  • Een beschrijvend bijvoeglijk naamwoord is een van de drie belangrijkste soorten bijvoeglijke naamwoorden.
  • Beschrijvende bijvoeglijke naamwoorden, of beschrijvende woorden, geven details over een onderwerp.
  • Beschrijvende bijvoeglijke naamwoorden kunnen je helpen te begrijpen hoe iets eruit ziet, hoeveel er zijn, welke maat het is, of waar het van gemaakt is.

Het hebben van een duidelijke definitie van bijvoeglijke naamwoorden voor kinderen is nog maar het begin. Nu is het tijd om beschrijvende bijvoeglijke naamwoorden op te splitsen.

Voorbeelden van beschrijvende bijvoeglijke naamwoorden voor kinderen

Als u een uitgebreide lijst met beschrijvende bijvoeglijke naamwoorden bij de hand heeft, kunnen kinderen hun woordenschat verbeteren, of ze nu thuis of op school zijn. Je kunt een lijst met bijvoeglijke naamwoorden bekijken om te zien hoe sommige woorden beschrijven en andere je verschillende details over een zelfstandig naamwoord vertellen. Je zult ook merken dat sommige eenvoudig zijn en andere samengesteld (zoals itsy-bitsy).

Bijvoeglijke naamwoorden om het uiterlijk van een persoon te beschrijven

Een wereld zonder beschrijvende bijvoeglijke naamwoorden zou inderdaad erg saai zijn, vooral als je een volwassene of een kind probeert te beschrijven. Je kunt beschrijvende bijvoeglijke naamwoorden gebruiken om details te geven over hun uiterlijk, grootte of leeftijd.

Uiterlijk Maat Leeftijd
Schattig Gemiddeld Oud
Aantrekkelijk Buff Babygezicht
Mooi Curvy Ouderen
Schattig Fit Volwassen
Prachtig Petite Modern
Knap Lang Oud
Heet Kort Senior
Mooi Mager Jong
Een perfect beeld Slank Jeugd

Beschrijvende bijvoeglijke naamwoorden voor maat

Als je een gebouw, dier of object beschrijft, zal het geven van details over de exacte grootte van je onderwerp je schrijven tot leven brengen.

Groot Klein Vorm
Kolossaal Baby Breed
Enorm Itty-bitty Circulair
Gargantaan Klein Gebogen
Gigant Mini Diep
Gigantisch Miniatuur Plat
Enorm Petite Hol
Enorm Teensy Smal
Groot Teeny Vierkant
Massief Tiny Recht
Geweldig Wee Driehoekig

Bijvoeglijke naamwoorden om persoonlijkheidskenmerken te beschrijven

Of het nu gaat om de manier waarop een dier of een persoon zich gedraagt, beschrijvende bijvoeglijke naamwoorden over persoonlijkheden kunnen leuk en nuttig zijn. Je kunt bijvoorbeeld zeggen dat je broer een gedurfde instelling heeft, of dat je moeder een slimme handwerksman is.

Aanpasbaar Avontuurlijk Aanhankelijk
Agressief Artistiek Atletisch
Vet Dapper Kalm
Vrolijk Zelfverzekerd Slim
Vastbesloten Eager Getrouw
Vriendelijk Genereus Handig
Levendig Liefhebben Patiënt
Praktisch Ontspannen Gezellig
Doordacht Betrouwbaar Begrijpen
Wild Gewillig Zany

Bijvoeglijke naamwoorden om emoties en gevoelens te beschrijven

Kinderen hebben veel emoties, en het zijn vaak hele grote gevoelens. Verschillende emotiewoorden kunnen je helpen precies te vertellen hoe je je voelt.

Boos Verveeld Inhoud
Blij Teleurgesteld Uitgeput
Gefrustreerd Woedend Glum
Blij Vrolijk Slaperig
Overstuur Zwak Vermoeid

Positieve beschrijvende bijvoeglijke naamwoorden voor kinderen

In een wereld waar je aardig en gelukkig wilt zijn, kunnen positieve beschrijvende woorden je ook helpen positief te zijn. Het is leuk voor kinderen om hun vrienden te vertellen hoe geweldig ze zijn. U kunt er zelfs een les van maken voor uw kinderen om positieve opmerkingen over de klas te schrijven met behulp van positieve beschrijvende bijvoeglijke naamwoorden.

Acceptabel Aangenaam Geweldig
Geweldig Cool Hartelijk
Uitzonderlijk Buitengewoon Eerlijk
Indrukwekkend Soort Likable
Onvergetelijk Oké Uitstekend
Beleefd Zeldzaam Tevreden
Zoet Nou Geweldig

Beschrijvende bijvoeglijke naamwoorden op niveau

Niet alle beschrijvende bijvoeglijke naamwoorden zijn hetzelfde; Naarmate kinderen leren en groeien, zullen ze geavanceerdere manieren verwerven om dingen te beschrijven. De woordenschat die uw kind op vierjarige leeftijd heeft, is niet dezelfde als die op tienjarige leeftijd. Krijg een snel overzicht van enkele veel voorkomende bijvoeglijke naamwoorden die te vinden zijn op de vroege basisschool, de bovenbouw van de basisschool en de middelbare school.

Vroege elementaire beschrijvende bijvoeglijke naamwoorden

Kleuters en kleuters leren zichzelf, hun leeftijdsgenoten en de wereld om hen heen te definiëren. De beschrijvende bijvoeglijke naamwoorden die ze leren zijn onder meer kleur, grootte, vorm, textuur en weer.

Bezet Zwart Blauw
Bewolkt Donker Groen
Luid Ruw Rond
Klein Zacht Dun

Elementaire beschrijvende bijvoeglijke naamwoorden

Oudere basisschoolleerlingen hebben een betere grip op hun beschrijvende woorden. Ze werken eraan om hun woordenschat uit te breiden met complexere woorden, zoals samengestelde en juiste beschrijvende bijvoeglijke naamwoorden.

Levend Amerikaans Engels
Pluizig Linkshandig Trots
Regenachtig Gezond Eenvoudig
Verwend Kleverig Zeervoetig

Beschrijvende bijvoeglijke naamwoorden op de middelbare school

Tegen de tijd dat leerlingen het middelbare schoolniveau bereiken, draait het allemaal om het uitbreiden van hun woordenschat om hun schrijven kleurrijker te maken en figuurlijk taalgebruik te integreren.

Nieuwsgierig Avontuurlijk Broeien
Comely Exquise Sierlijk
Melodische Minuscule Superieur
Swift Tactvol Geweldig

Afdrukbare lijst met bijvoeglijke naamwoorden

Door een afdrukbare lijst met bijvoeglijke naamwoorden bij de hand te houden, kunnen kinderen nieuwe woorden vinden die ze kunnen gebruiken tijdens schrijflessen of creatieve schrijftijd. Deze lijst bevat negen categorieën die veel voorkomende bijvoeglijke naamwoorden omvatten, zoals woorden die gevoelens beschrijven en woorden die grootte beschrijven. Klik op de afbeelding van de lijst om deze te downloaden en af te drukken.

Lestips voor beschrijvende bijvoeglijke naamwoorden

Bijvoeglijke naamwoorden leren kan een uitdaging zijn voor kinderen. Zoeken naar creatieve manieren om voorbeelden van bijvoeglijke naamwoorden te delen om het beste uit deze grammaticalessen te halen, kan het leuker en boeiender maken.

  • Koop of print flashkaarten met beschrijvende bijvoeglijke naamwoorden erop. Houd een afbeelding omhoog van een persoon, dier of ander zelfstandig naamwoord en laat de kinderen de stapel kaarten doorzoeken om een goed beschrijvend woord voor die afbeelding te vinden.
  • Nadat een kind een alinea of een kort verhaal heeft geschreven, omcirkelt u al zijn bijvoeglijke naamwoorden en daagt u hem uit nieuwe bijvoeglijke naamwoorden te bedenken die hij kan gebruiken in plaats van de omcirkelde.
  • Gebruik gekke schrijfactiviteiten in lib-stijl om kinderen te helpen een verscheidenheid aan bijvoeglijke naamwoorden met humor te ontdekken.
  • Moedig kinderen aan om bijvoeglijke naamwoorden te combineren bij het beschrijven van items zoals 'de schattige bruine hond' in plaats van alleen maar 'de hond'.
  • Leer uw kind een thesaurus of een kinderwoordenboek te gebruiken om het schrijven te verlevendigen en lijsten bij te houden met nieuwe bijvoeglijke naamwoorden die ze ontdekken.
  • Je kunt ook proberen bepaalde algemene bijvoeglijke naamwoorden te verbieden om je kind te helpen creatief te zijn en het schrijven levendiger te maken.

Beschrijf gedetailleerd

Schrijven op de basisschool is belangrijk omdat kinderen echt hun eigen woordenschat en schrijfstijl opbouwen. Elk beschrijvend bijvoeglijk naamwoord betekent iets heel specifieks, en kinderen kunnen lijsten met woorden verkennen om het juiste bijvoeglijk naamwoord te vinden dat ze op dat moment kunnen gebruiken. Het gebruik van beschrijvende bijvoeglijke naamwoorden maakt schrijven ook alleen maar leuker!

Aanbevolen: