18 unieke zwangerschapsfoto-ideeën om te pronken met je babybuikje

Inhoudsopgave:

18 unieke zwangerschapsfoto-ideeën om te pronken met je babybuikje
18 unieke zwangerschapsfoto-ideeën om te pronken met je babybuikje
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Zelfs als de zwangerschapsstriemen en slaapproblemen ervoor kunnen zorgen dat de zwangerschap soms wat lang duurt, gaan negen maanden eigenlijk in een flits voorbij. Probeer enkele creatieve ideeën voor een zwangerschapsfotoshoot om deze magische tijd van verwachting vast te leggen.

Van het vinden van het perfecte licht voor je foto's tot het gebruik van de perfecte zwangerschapsfotoshoot-poses die je babybuikje op de meest flatterende manier laten zien: deze professionele tips helpen je een aantal prachtige foto's te maken die je met vrienden kunt delen en die je in de foto's van je baby kunt bewaren album.

Maak zwangerschapsfoto's op elk moment tijdens je zwangerschap

Afbeelding
Afbeelding

Als je zwanger bent, verandert je lichaam snel. Er is geen verkeerd moment om een zwangerschapsfotoshoot te houden, en je kunt er zelfs meer dan één doen.

Wacht in het ideale geval tot het duidelijk zichtbaar is dat je je eerste fotosessie hebt - meestal ongeveer zes maanden. Dit is een goed moment om wat foto's te maken van je kleinere buik. Volg daarna nog een fotoshoot laat in het derde trimester. Als je maar één shoot gaat doen, kies dan ergens in het derde trimester voor foto's die je opgroeiende baby echt laten zien.

Snelle tip

Het tijdstip van de dag is ook een factor waarmee u rekening moet houden wanneer u uw zwangerschapsfotoshoot plant. Het beste licht is meestal aan het einde van de dag, ongeveer een uur voordat de zon ondergaat. Dit geeft je een gouden glans.

Pronk met uw echografiefoto

Afbeelding
Afbeelding

Een heel leuk idee voor een zwangerschapsfotoshoot is om een foto van dichtbij te maken van je buikje met de echo ervoor. Draag iets leuks, zoals een gebloemde jurk of een vrolijk topje, om een speels en opgewonden gevoel aan de foto toe te voegen.

Begin met een eenvoudige zwangerschapsfoto

Afbeelding
Afbeelding

Een supereenvoudige pose die er altijd prachtig uitziet op zwangerschapsfoto's, is gewoon je handen onder je buik klemmen. Draag iets zwierigs en laat de shoot in mooi goudkleurig licht plaatsvinden. Dit is prachtig met een achtergrond zoals het strand of een veld - denk aan een plek met een ontspannen sfeer.

Plaats één hand boven je bult

Afbeelding
Afbeelding

Een andere prachtige zwangerschapsfoto-pose die je buik echt laat uitkomen, is door één hand boven en één onder te plaatsen. Dit geeft het gevoel dat je je baby omhelst, en het is een superlieve foto om te laten zien hoe opgewonden je bent.

Kies je beste kleur voor je zwangerschapsfotoshoot-outfit

Afbeelding
Afbeelding

Wat je draagt voor zwangerschapsfoto's is belangrijk, maar laat je er niet door belasten. Uiteindelijk wil je iets dat niet afleidt van hoe mooi je nu bent. Dat betekent dat een klein patroon of een effen kleur meestal goed is, en dat neutrale kleuren altijd een overwinning zijn. Bedenk in welke kleur je er het beste uitziet en kies vervolgens een outfit in die tint.

Kijk naar je achtergrond voor inspiratie voor zwangerschapsfoto-outfits

Afbeelding
Afbeelding

Je kunt je achtergrond ook laten helpen bij het kiezen van het perfecte kledingstuk voor zwangerschapsfoto's. Als je in de natuur fotografeert, zijn groentinten een prachtige keuze. Je kunt ook een kleur in je achtergrond kiezen, bijvoorbeeld een blauwe jurk op het strand.

Gebruik flatterende neutrale kleuren bij elke achtergrond

Afbeelding
Afbeelding

Ken je die trui die bij alles past en prachtig staat bij je huidskleur? Draag die kleur bij elke achtergrond voor je zwangerschapsfotoshoot. Een zwierige jurk of een gedrapeerde top kan de perfecte manier zijn om een verbluffende en artistieke foto te maken om je zwangerschap aan te kondigen of gewoon te delen met vrienden.

Kies een mooie achtergrond voor verbluffende afbeeldingen

Afbeelding
Afbeelding

Als je geweldige ideeën voor zwangerschapsfotoshoots voor buiten nodig hebt, kijk dan naar de mooiste plekken bij jou in de buurt. We hebben het over arboretums of botanische tuinen met muren of bloemenvelden, de mooiste uitzichten, dat soort dingen. Kleed je vervolgens passend bij de achtergrond of in neutrale kleuren en houd daar je fotoshoot. U zult genieten van de resultaten.

Houd uw zwangerschapsfotoshoot waar u zich gelukkig voelt

Afbeelding
Afbeelding

Het maakt niet uit welk seizoen het is, kies een plek waar je je gelukkig voelt en houd je fotoshoot daar. Het kan betekenen dat u een boswandeling maakt, op het strand ontspant, een boomgaard in de buurt bezoekt, of eigenlijk waar u ook van houdt. Je plezier om op deze plek te zijn, zal op je foto's te zien zijn, vooral als de fotograaf een deel van de scène om je heen vastlegt.

Snelle tip

Ontdek enkele van je favoriete plekjes vroeg in je zwangerschap en kijk wanneer het druk is. Plan je fotoshoot dan op een avond waarop het waarschijnlijk wat rustiger is (misschien midweek).

Ga naar het strand voor luchtige zwangerschapsfoto's

Afbeelding
Afbeelding

Je kunt niet fout gaan met strandfoto's die bij zonsondergang of dichtbij zijn gemaakt. Er is gewoon iets met dat zachte licht dat wordt weerkaatst door water en zand. Je kunt superromantisch gaan met een soepele jurk of rok, of je kunt het echt houden in je favoriete casual outfit.

Bundel mee als dat nodig is

Afbeelding
Afbeelding

Laat je niet afschrikken door koud weer om in de winter of herfst een zwangerschapsfotoshoot buiten te houden. Als je graag buiten bent, maar het weer is niet warm, kleed je dan in laagjes of trek een favoriete sjaal aan. Zelfs als je denkt dat je een paar minuten foto's kunt maken van de kou, beloven we dat je foto's er veel beter uit zullen zien als je je comfortabel voelt.

Neem ook je beste zwangerschapsfotoshootideeën mee

Afbeelding
Afbeelding

Wil je niet bevriezen of te maken krijgen met regen? Haal je beste zwangerschapsfoto-ideeën in huis. Als je bloemen op de foto wilt, koop er dan een paar om in vazen te zetten of vast te houden. Als jouw fijne plek thuis is, is dat een geweldige plek voor je shoot!

Snelle tip

Voor de allerbeste zwangerschapsfoto's van binnen kies je een plek in de buurt van een raam dat overhangt of licht krijgt dat niet superhelder is. Je krijgt superflatterende foto's.

Maak wat zwangerschapsfoto's met je partner

Afbeelding
Afbeelding

Neem je partner mee en deel de spanning tijdens je zwangerschapsfotoshoot. Als je thuis fotografeert, zijn er geen betere foto's waarop jullie samen op de bank of in bed knuffelen en je partner de baby voelt bewegen. Het is een superintiem moment dat je je de rest van je leven zult herinneren.

Samen in de zon staan

Afbeelding
Afbeelding

Dit is zo'n speciaal moment en je kunt je liefde voor elkaar en je kleintje laten zien met een zonsondergangfoto. Vraag je fotograaf om de opname met tegenlicht te gebruiken als je met een professional werkt.

Fotografeer anders met de zon achter je, maar laat de camera jullie allebei een beetje donkerder maken dan normaal het geval zou zijn. Hierdoor blijft de gloed van de zonsondergang op de foto behouden.

Maak een paar close-ups van je handen op de bult

Afbeelding
Afbeelding

Een geweldig idee voor een zwangerschapsfotoshoot voor koppels is om een foto te maken van je beide handen op je buikje. Dit is een lief en intiem shot dat laat zien hoeveel je al van dit kleintje houdt.

Neem je andere kinderen mee op enkele foto's

Afbeelding
Afbeelding

Als je een kleintje hebt dat op het punt staat een grote broer of zus te worden, is dit ook belangrijk om vast te leggen tijdens je fotoshoot. Maak een paar foto's van alleen jij of alleen jij en je partner, en maak er dan een paar met je andere kind. Het is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat zij zich erbij betrokken voelen.

Snelle tip

Als je een peuter of jong kind op je foto's wilt hebben, plan je fotoshoot dan rond het tijdstip waarop zij het gelukkigst zijn. Dat betekent misschien dat je je foto's niet in dat gouden licht moet maken, maar het is de moeite waard om er een glimlach op te krijgen. Concentreer u op de interactie met uw kind in plaats van allebei naar de camera te glimlachen.

Vergeet niet om oudere kinderen erbij te betrekken

Afbeelding
Afbeelding

Mensen vergeten vaak foto's te maken met oudere kinderen en tieners als onderdeel van hun zwangerschapsfotoshoot, maar dit kan eigenlijk een heel belangrijk hechtingsmoment zijn voor jullie twee. Maak ook een paar foto's met je grote kind. Het is een geweldige manier om ze te eren, zelfs als ze doen alsof ze niet op de foto willen.

Maak enkele foto's met je hele gezin

Afbeelding
Afbeelding

Je gezin wordt groter, en dat is een groot probleem voor alle betrokkenen. Leg dit moment vast met een familiefoto. Iedereen zal blij zijn om het later te zien, en het zal je kleintje laten zien hoe het leven was vlak voordat ze arriveerden.

Vergeet niet om plezier te hebben

Afbeelding
Afbeelding

Welke zwangerschapsfoto-ideeën je ook gebruikt tijdens je shoot, zorg ervoor dat je een leuke tijd hebt. De vreugde die je voelt, zal net zo goed deel uitmaken van de foto's als je babybuik, en je zult nog tientallen jaren van deze foto's genieten.

Aanbevolen: