De bedankmail na een interview: professionele voorbeelden

Inhoudsopgave:

De bedankmail na een interview: professionele voorbeelden
De bedankmail na een interview: professionele voorbeelden
Anonim
Afro-Amerikaanse zakenman die e-mail typt op laptop
Afro-Amerikaanse zakenman die e-mail typt op laptop

Als je wordt geïnterviewd voor een baan die je echt graag wilt, is het superbelangrijk om hier direct op in te gaan door een bedankmail te sturen naar de persoon die je heeft geïnterviewd. Als u dit doet, kunt u zich onderscheiden van andere kandidaten en de interviewer ervan overtuigen dat u echt enthousiast bent over de kans. Bekijk de voorbeeldberichten en tips van experts hieronder voor inspiratie. Zo ben je voorbereid op een goede opvolging na je volgende sollicitatiegesprek.

Voorbeeld van bedank-e-mails per interviewtype

Bedankmails voor sollicitatiegesprekken mogen niet als standaardbrieven klinken. Ze moeten specifiek zijn voor de uitwisseling die heeft plaatsgevonden tussen u en de recruiter. Lisa Hylton Costa, een rekruterings- en onboardingspecialist met ervaring in het inhuren van werknemers voor productie, gezondheidszorg, technologie en bankactiviteiten, raadt aan: "Stuur onmiddellijk na het sollicitatiegesprek een hele goede, doordachte e-mail." Ze adviseert: "De sleutel is om goed na te denken over de inhoud. Verwijs naar wat er in het interview is besproken en herhaal je interesse."

Bedankt per e-mail na een zoominterview

Als je de interviewer via Zoom hebt ontmoet, vermeld dit dan in je vervolgmail. Als ze een andere teleconferentietoepassing hebben gebruikt, zorg er dan voor dat u de juiste naam gebruikt. Als u niet zeker weet welk systeem ze gebruikten, verwijs dan eenvoudigweg naar 'virtueel' of 'via teleconferentie' contact maken met de interviewer..

Onderwerpregel: Bedankt voor uw tijd

Beste [naam invoegen]:

Het was geweldig om vanmiddag via Zoom met je te spreken. Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om mij te interviewen voor de functie [functietitel invoegen] bij uw bedrijf. Nu ik meer weet over [bedrijfsnaam invullen] en deze baan in het bijzonder, ben ik ervan overtuigd dat deze rol precies is wat ik zoek.

Ik hoop dat ik net zo goed heb kunnen overbrengen waarom ik geschikt ben voor deze baan als jij hebt uitgelegd wat er bij de functie komt kijken. Ik stel het zeer op prijs [voeg een uiting van waardering toe voor iets dat de recruiter tijdens het interview heeft uitgelegd of gedeeld, gevolgd door een uitleg waarom u dit nuttig vond].

Nogmaals bedankt voor de uitnodiging voor een interview en voor het delen van je tijd vandaag met mij. Laat het me weten als ik eventuele vragen kan beantwoorden of op andere wijze aanvullende informatie kan verstrekken. Ik vond het erg leuk om virtueel met je in contact te komen en hoop je snel weer te spreken.

Groeten, [Voeg uw voor- en achternaam in]

Bedankt per e-mail na een persoonlijk interview

Wanneer u een bedankmail schrijft na een persoonlijk interview, zorg er dan voor dat u iets vermeldt over de tijd die u op de locatie van het bedrijf hebt doorgebracht. Als de medewerkers bijvoorbeeld blij leken te zijn, wijs er dan op wat voor een positieve indruk dat maakte. Of misschien wilt u iets zeggen over de omgeving dat u bijzonder gastvrij leek, als een manier om aan de interviewer duidelijk te maken dat u goed bij het bedrijf past.

Onderwerpregel: Bedankt voor je ontmoeting

Beste [naam invoegen]:

Hartelijk bedankt dat u tijd vrijmaakt in uw agenda om mij te ontmoeten [specificeer wanneer, zoals "eerder vandaag" of "gisteren"]. De kantoren van het bedrijf zijn zo uitnodigend. Iedereen leek erg optimistisch en gefocust op productiviteit. Gebaseerd op wat ik daar heb waargenomen, lijkt het erop dat uw bedrijf een geweldige werkomgeving heeft.

Je hebt geweldig werk geleverd door de functie aan mij uit te leggen. Ik ben nu nog enthousiaster over deze kans dan voordat ik bij je kwam interviewen. Het is precies het soort baan dat ik hoopte te vinden. De taken sluiten perfect aan bij mijn vaardigheden, en ik kan zien dat het bedrijf een positieve cultuur en samenwerkingsomgeving heeft, twee zaken die ik zeer waardeer op uw werkplek.

Ik hoop dat je het ermee eens bent dat ik goed bij deze functie pas, want er is niets dat ik liever zou willen dan kunnen laten zien hoeveel ik kan bijdragen aan de organisatie als lid van het [team invoegen naam] team. Bedankt dat u deelt dat u van plan bent volgende week een beslissing te nemen en contact op te nemen met de kandidaten. Ik kijk ernaar uit om goed nieuws van u te ontvangen als we elkaar weer spreken. Nogmaals bedankt voor uw tijd.

Groeten, [Voeg uw voor- en achternaam in]

Voorbeeld van een bedankmail na een telefonisch interview

Niet elk interview wordt face-to-face of via Zoom (of een vergelijkbaar platform) afgenomen. Sommige interviews worden telefonisch afgenomen. De eerste screeningsgesprekken worden meestal op deze manier afgehandeld, hoewel wervingsmanagers sollicitanten soms ook telefonisch interviewen. Hoewel het een uitdaging is om even effectief verbinding te maken via de telefoon als persoonlijk of via een videoconferentie, is het nog steeds belangrijk om een op maat gemaakte bedankmail te sturen.

Onderwerpregel: Bedankt dat je met mij hebt gesproken

Beste:

Ik neem contact op voor vervolg op ons telefonisch interview [geef een datum op of gebruik zoiets als "eerder vandaag" of "gisteren"]. Bedankt dat u tijd vrijmaakt in uw drukke schema om contact met mij op te nemen. Ik ben zo blij om te weten dat ik in aanmerking kom voor de rol [functietitel invoegen] bij uw bedrijf. Op basis van ons gesprek ben ik er zeker van dat ik uitstekend geschikt ben voor deze baan.

Het feit dat het [soms een paar specifieke vaardigheden vereist die je op unieke wijze kwalificeert voor de baan] spreekt mij erg aan. Ik heb een sterke achtergrond op deze gebieden en ben actief op zoek naar een baan waarin ik deze vaardigheden in mijn werk kan toepassen. De toewijding van uw bedrijf aan [specificeer iets dat een belangrijk aspect is van de missie van het bedrijf of een belangrijk aandachtsgebied] sluit nauw aan bij mijn interesses en waarden, aangezien ik net zo gepassioneerd ben over [specificeer onderwerp of doel] als uw organisatie lijkt te zijn.

Ik hoop dat uw volgende gesprek zal bestaan uit het bespreken van de voortgang in het screeningproces, aangezien ik graag de kans wil krijgen om mij bij het [bedrijfsnaam invoegen]-team te voegen. Nogmaals bedankt voor uw tijd en het doordachte, informatieve interview. Je hebt mij er absoluut van overtuigd dat ik deel wil uitmaken van het team van [bedrijfsnaam invoegen]. Ik kijk ernaar uit om binnenkort weer met je te spreken.

Met vriendelijke groet, [Voeg uw voor- en achternaam in]

Voorbeeld van bedank-e-mails per interviewerrol

Het is net zo belangrijk om je bedankmail aan te passen aan de rol van de interviewer als aan het formaat van het interview. Wanneer u besluit hoe u uw bedankmail gaat formuleren, bedenk dan hoe de persoon met wie u hebt gesproken betrokken is bij de aanwervingsbeslissing, en bespreek dat in het bericht. Als het een tweede of derde sollicitatiegesprek is, wil je misschien zelfs verwijzen naar eerdere interviews bij het bedrijf.

Zakenvrouw met behulp van een laptop in een café
Zakenvrouw met behulp van een laptop in een café

Bedankt per e-mail na een eerste screeningsgesprek

Gebruik de onderstaande aanpak als de eerste persoon met wie u praat een recruiter of assistent is die een eerste screening uitvoert om te beslissen wie u doorstuurt naar de rekruteringsmanager. Gebruik dezelfde toon en hetzelfde niveau van respect die passen bij de persoon die de aanwervingsbeslissing neemt.

Onderwerpregel: Bedankt voor [spreken of ontmoeten] met mij

Beste [naam invoegen]:

Hartelijk bedankt voor [het gesprek of de ontmoeting, afhankelijk van hoe het screeningsinterview is uitgevoerd) met mij over de functie [functietitel invoegen] bij [bedrijfsnaam invoegen]. Ik ben zo blij dat ik ben geselecteerd voor een sollicitatiegesprek voor de functie, en ik ben erg enthousiast over de kans om geselecteerd te worden om verder te komen in het sollicitatieproces.

Op basis van de manier waarop je de baan hebt beschreven, ben ik ervan overtuigd dat ik bij uitstek geschikt ben voor deze baan. Ik kijk ernaar uit om verder te bespreken hoe ik kan bijdragen aan [bedrijfsnaam invoegen] als [functietitel invoegen]. Mijn achtergrond en ervaring passen uitstekend bij deze kans, en [voeg bedrijfsnaam in] lijkt mij een prachtige plek om te werken. Ik ben een harde werker die niets liever zou willen dan de kans krijgen om bij [bedrijfsnaam] in dienst te treden als [functietitel invullen].

Ik ben klaar om een tweede interview te plannen zodra je klaar bent om verder te gaan, en ik kan mijn planning regelen om [binnen te komen of met je te praten, afhankelijk van hoe je verwacht dat het volgende interview zal worden afgehandeld] of iemand anders die betrokken is bij het wervingsproces, zo spoedig mogelijk. Ik kijk ernaar uit om binnenkort weer met je te spreken.

Met vriendelijke groet, [Voeg uw voor- en achternaam in]

Bedankt per e-mail na een interview met de wervingsmanager

Wanneer u een gesprek heeft met de rekruteringsmanager, spreekt u waarschijnlijk met de persoon die uw directe leidinggevende zal zijn als u wordt aangenomen. Je bedankmail moet zo zijn geformuleerd dat ze zich kunnen voorstellen dat ze dagelijks met je samenwerken.

Onderwerpregel: Bedankt voor uw tijd

Beste [naam invoegen]:

Hartelijk bedankt voor [het spreken of ontmoeten] met mij over de positie [functietitel invoegen] in uw team. Ik ben zeker geïnteresseerd in de functie en ben klaar om meteen aan de slag te gaan. Mijn achtergrond in [specificeer een paar dingen over uw achtergrond die u een bijzonder goede kandidaat maken] heeft mij voorbereid om uit te blinken in deze baan. Ik beschik over de [types van vaardigheden] vaardigheden en ervaring die nodig zijn voor deze baan, en ik ben zeer geïnteresseerd en gemotiveerd om op een hoog niveau bij te dragen aan uw team als [functietitel invoegen].

Deze baan past niet alleen bij mijn achtergrond, ik wil heel graag deel uitmaken van het team [bedrijfsnaam invullen] en samenwerken met u en de anderen op de afdeling [naam afdeling specificeren]. Het feit dat het bedrijf [iets specificeert over het bedrijf dat een geweldige plek is om te werken, zoals 'al meer dan 100 jaar actief is', 'een innovatieve startup is', wordt erkend als de beste van zijn soort in de wereld. industrie, "enz.] is zeer indrukwekkend. Hoe meer ik leer over [bedrijfsnaam invullen], hoe meer ik ervan overtuigd ben dat dit is waar ik thuishoor.

Nogmaals bedankt voor uw tijd en aandacht. Ik kijk ernaar uit om met je samen te werken.

Groeten, [Voeg uw voor- en achternaam in]

Bedankt e-mail na een interview met het hogere management

Als u na uw eerste sollicitatiegesprek wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek met een of meer leden van het hoger management, betekent dit dat u serieus in aanmerking komt voor de functie. Mogelijk bent u de beste kandidaat van de rekruteringsmanager; zo niet, dan behoor je waarschijnlijk tot de laatste paar finalisten. Concentreer u erop dat u goed bij de cultuur van het bedrijf past en dat u een aanwinst voor de organisatie zult zijn.

Onderwerpregel: Bedankt voor [ontmoeting of gesprek] met mij

Beste [naam invoegen]:

Hartelijk bedankt dat u de tijd heeft genomen om mijn interesse te bespreken om bij [bedrijfsnaam in te voegen] in de functie [functietitel invoegen]. Hoe meer ik leer over uw bedrijf en haar missie en cultuur, hoe meer ik ervan overtuigd raak dat dit de juiste plek voor mij is. Ik ben gemotiveerd om uit te blinken in deze baan, en ik ben ook enthousiast over de mogelijkheid om me aan te sluiten bij zo'n [voeg een paar woorden in die de cultuur van de organisatie beschrijven, zoals 'samenwerkend en innovatief' of 'klantgericht en kwaliteitsgedreven"] team.

Het is al lang mijn doel om lid te worden van een organisatie die zich inzet voor [voeg een verklaring in over de missie van het bedrijf of een bepaald aandachtsgebied van de organisatie], en het is duidelijk dat uw bedrijf een leider is op dit gebied. Ik ben gepassioneerd door dit aspect van de [branchenaam in]-industrie en ik kijk ernaar uit om een sleutelrol te spelen in de voortdurende groei van het bedrijf.

Bedankt voor uw tijd en aandacht. Ik kijk ernaar uit om een positieve impact te hebben als lid van het [bedrijfsnaam invoegen]-team.

Met vriendelijke groet, [Voeg uw voor- en achternaam in]

Wanneer moet ik een vervolgbericht voor een interview sturen

Timing is een belangrijke overweging bij vervolgberichten voor interviews. De beste manier om de interviewer te laten zien dat u enthousiast bent over de baan, is door snel actie te ondernemen. Costa dringt er op aan: "Wees strategisch met hoeveel follow-up je moet doen en hoe je dit moet timen."

  • Het is veel beter om een bedankmail te sturen dan een brief te sturen. Beslissingen over aanwerving kunnen snel worden genomen, dus de baan kan al verdwenen zijn tegen de tijd dat er een brief arriveert.
  • Costa raadt aan zo snel mogelijk na het sollicitatiegesprek een e-mail te sturen. Ze zegt: "Later op dezelfde dag van het interview is goed, of uiterlijk de volgende dag."
  • Costa raadt af om na een sollicitatiegesprek herhaaldelijk een interviewer of recruiter te e-mailen. Ze waarschuwt: "Beschiet de interviewer niet met dagelijkse of meerdere e-mails."

Val op een positieve manier op

Laat je inspireren door deze voorbeeld-e-mails en bedenk de perfecte manier om dankjewel te zeggen na je volgende sollicitatiegesprek. Vergeet niet om elk bericht dat u verzendt, aan te passen aan de specifieke functie en het specifieke sollicitatiegesprek, en aan de manier waarop het sollicitatiegesprek is gevoerd. De tijd die u neemt om doordachte vervolgberichten voor sollicitatiegesprekken te ontwikkelen, kan besluitvormers ertoe aanzetten u aan te bevelen of te kiezen voor de baan van uw dromen.

Aanbevolen: